poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3204 .Ceasul
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Sextus Empiricus ]

2013-11-23  |     | Când mi-ai spus „ceasul de la Universitate, ora…” sau mi-a spus altcineva nu știu cine sau nu mi-a spus nimeni sau mi-am spus singur am fost acolo.
De fapt mi s-a spus să intru în pasaj să mă așez la o anumită masă și sa privesc oglinda din față.
Sunt acolo la ora fixată cu cafeaua în față și aștept am mai cerut un nesti sau lipton îmi fac treabă cu țigările si chibriturile aici nu se fumează dar aerul deși străveziu este parcă format din fragmente instantanee care se perind unul după altul fără pauze între ele într-o continuitate și ea instantanee.
Și așteptarea durează deși veniseși te-ai așezat la masa aceea te joci cu o șuvița de păr care-ți cade tot timpul umbrind o privire nu știu cum puțin plictisită puțin înviorată puțin absentă dar acolo mereu fără să fixezi nimic cu spatele la toți și la toate îndreptată în față oglindindu-te în tine parcă te studiezi atent este numai o părere.
Sunt impresionat de acea privire de acea șuvița de păr mătăsos care-ți cade mereu și o dai reflex la o parte de pe chip de pe fața ovală atât cât trebuie mi se pare puțin asimetrică dar ăsta este tot șarmul de care tu nu ești conștientă.
Aici filmul s-a rupt.
Se reia.
Mi s-a spus că te voi găsi acolo e altă zi la aceiași oră în pasaj trebuie neapărat să mă așez la o anumită masă cu spatele la toți și la toate să privesc numai și numai înainte să nu întorc capul să mă concentrez asupra ovalului feții tale pe care ochii plictisiți dar atenți desenează două contururi vagi acoperite din când în când de pleoapele care clipesc rar neinteresant și absent ce culoare au ochii tăi?
Sunt acolo privesc din nou la ceasul care indică exact ora care trebuie mi s-a părut pe drum că voi întârzia era aglomerație mare în stație oră de vârf am coborât în pasaj data trecută uitasem să-mi iau o carte pe care s-o răsfoiesc în timp ce aștept acum o am în față nu trebuie s-o deschid ești acolo privirea mea s-a lipit de gura ta de buzele perfect desenate pline care așteptă au rămas puțin întredeschise ceva parcă te-a deranjat nu e decât șuvița de păr care iar ți-a căzut peste față și o dai la o parte cu gestul reflex pe care ți-l cunosc acum atâta de bine.
Când am plecat de acasă grăbindu-mă afară începuse să bureze mărunt data trecută era soare.
S-au deschis mai mult buzele tale.
Pe scară azi era ca de obicei semi-întuneric îi spusesem administratorului să schimbe nenorocitul de bec.
Mi s-a părut o frântură de timp că mi-ai prins privirea mea în oglinda ce-ți stă în față parcă presimțind ceva o cută infimă ți-a brăzdat fața a fost doar o părere genele tale au tresărit imperceptibil și totuși o mijire un scurt interes te-a făcut să schimbi puțin poziția capului.
Când am coborât înainte să ies am salutat din nou iar te înclini? mi-a zis madam Nina care are o garsonieră la parter deschizând ușa crezând că i-a sosit vizitatorul cam mulți de altfel își acoperă cochet umerii dolofani cu șalul diafan pe care îl poartă așa de kiki iar saluți ficusul? fir-ar al dracului de administrator i-am zis de nu știu câte ori să schimbe becul ăla chior.
Nerăbdarea mea n-avea rost evident că n-am întârziat ca și data trecută ceasul indică exact ora care trebuie când cobor în pasaj.
Privirea mea coboară puțin de sub puloverul pe gât pielea-ți fină abia se-nfioră atunci când mai degrabă o simt decât o văd cu adevărat pentru că acum pare că m-ai observat în oglinda ce-ți stă în față.
Nu, ceasul ăsta a început să mă obsedeze parcă ceva inexorabil s-ar întâmpla dacă aș depăși timpul fixat măcar c-o secundă când cobor în grabă mă-mpiedic deși treapta asta a pasajului ciobită o observasem bine de nu știu câte ori.
Încep să observ semnele abia simțite o privire ușor lascivă, o ușoare îmbujorare un început care se lasă spre sânii tari sub puloverul pe care ți-l tragi intensificând prezența ta iar eu nu numai că observ toate astea dar știu că o și simți.
Am coborât încet ficusul e la locul lui becul e la fel de chior madam Nina e în ușa garsonierei în fața intrării mă năucește prezența ta de ce n-ai venit? te-aștept de mult ceasul ăla parcă stă acolo aiurea înțepenit la aceiași oră.


.  | index
 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!