poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2262 .



Autobilanțul unei artiste
proză [ ]
"Trup de aburi" de Nache Mamier Angela

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2010-02-28  |     | 



Toate momentele și timpurile invocate în această lucrare creionează ținte vii în acest autobilanț al universului tău artistic fascinant, în care ai trecut toate examenele vieții fără eșecuri.
Þi-ai coagulat toate țintele bilanțului împletind vise, dorințe, fapte, întâmplări. Cu toate astea, ai înfruntat angoase, incertitudini, îndoieli, care ți-au dat stabilitate și încredere să mergi mai departe. Tu ai avut în vedere toate astea și le-ai creionat în poezie de exemplu:
îndrăgitele tempouri , vase, meniuri, crosuri în piață printre alți grijulii, care ieșeau din farmecul și perimetrul tău artistic al condeiului.
Te-ai delectat cu mirosul supelor bine reușite și frumos ornamentate, sau dimpotrivă, cu grotescul unui frigider mătăhălos, cu efortul uriaș al mâinilor tale gingașe, cu sufocarea grea a aburilor și cu multe altele. Þi-ai compensat deseori toate astea c-un machiaj artistic, cu stări bune și fascinante, uneori de vis, pe care tu le-ai trăit. Ai pătruns precum un artist al bisturiului, într-o lume plină de taine, mistere și contraste, generatoare de imagini și nuanțe artistice.
Ai folosit numai ore-cap pentru a rămâne pe lângă un om integru, sănătos la trup și minte, un mare artist al condeiului. Este singurul caz în care fac analize de sistem și de sisteme, pentru că tu Angela, meriți acest lucru, iar dacă vrei să știi, meriți cu mult mai mult.
Þi-am citit toate bijuteriile artei tale, de când ai debutat până la plecarea în Franța în 1986, de când ți-am pierdut urma condeiului.

Concluzii
Ai aceeași frumoasă construcție artistică, dar ai abordat stilistici diferite, impuse de vremuri, evoluție, ești un om al condeiului care nu te-ai priponit doar în tradiție. Tot jocul de nuanțe și de imagini artistice, sunt frumos umanizate și armonizate.
Peisajele sunt încărcate de emoții, cu vibrații nezgomotoase, în surdine plăcute care ți-au adus un farmec cu totul aparte. Mă mișcă sufletește, poezia ta, Angela.
Cu simpatie și promisiuni de vizite în continuare.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!