poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3264 .



Tânărul bătrân
proză [ ]
Am îmbătrânit deja?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [scortan ]

2005-02-05  |     | 



Într-o zi, când asistam la o discuție dintre doi bătrâni, am auzit ideea, că tinerii din ziua de azi au devenit bătrâni sufletește.
Din păcate ei nu au argumentat părerea lor, și poate că este adevărat, dar nu sunt în totalitate de acord cu această afirmație așa că m-am hotărât să deschid un subiect pe această temă.
De ce am îmbătrâni noi mai mult sufletește fată de celelalte generații?
Poate că este de vină societatea din ce în ce mai complicată în care trăim?
Poate că sunt de vină ajutoarele tehnologice care ne împânzesc viata?
Poate. Haideți sa luam pentru început calculatorul. De ce el? Pentru ca el a devenit omniprezent in viata noastră și de el se leagă aproape orice activitate pe care o întreprindem, fie că este de cercetare, fie ca este de învățare, fie ca este de recreere. Cea mai deasa utilizare dată de tineri calculatorului este cea de recreere, nu? Prin jocuri. Ele sintetizează niște trăiri, creează in mod artificial niște sentimente și prin acest lucru spiritul nostru devine “corupt”. Poate.
Cred că asupra generațiilor trecute nu era exercitată o presiune așa de mare ca asupra noastră. Tinerii din prezent trăiesc într-o societate în care siguranța unui viitor satisfăcător după terminarea studiilor nu există, iar greutatea obținerii unuia ne face să căutăm soluții în altă parte, de aceea foarte mulți tineri nu concep ca după terminarea studiilor să rămână în România.
Poate că este de vină viața mult mai alertă cu care ne-am obișnuit. Viețile noastre se derulează într-un ritm mult mai tumultos decât a părinților noștri și interiorul nostru este mai accelerat spre dezvoltare, spre expansiune si asimilare de noi elemente.
Nu cred că au îmbătrânit spiritual, ci doar au găsit alte metode de exprimare...
Așa este, nu mai trimit scrisori ca pe vremuri, si nu mai cumpără cărți așa de mult, dar este adevărat că mulți se duc și citesc, se informează pe net.
Cred ca într-o anumită măsură (mică) sunt de acord cu afirmația că am îmbătrânit înainte de vreme... Voi ce credeți?


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!