poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3186 .



Simpozion special G.P. Vuza
presa [ ]
(Eveniment)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Yannelis ]

2008-11-13  |     | 










Vineri, 14 noiembrie 2008, ora 14, la sediul Grupului pentru Dialog Social (GDS) din Calea Victoriei nr. 120, sector 1, Bucuresti, eveniment editorial. Volumul Însemnările unui procuror, cu o postfață semnată de acad. Dinu C. Giurescu, a văzut lumina tiparului la împlinirea a 90 de ani de la nașterea autorului și a 5 ani de la dispariția sa.

Îngrijirea volumului a fost asigurată de către fiul autorului, Dan Tudor Vuza. Simpozionul George Pavel Vuza – un purtător al luminii într-o epocă a întunericului, va fi organizat cu sprijinul Ligii de Cooperare Cultural-Științifică România-Franța, reprezentată de Ion Marin Uță, vicepreședintele Ligii. Vor prezenta expuneri prof. dr. Dan Tudor Vuza de la Institutul de Matematică al Academiei Române, prof. dr. Marian Apostol de la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară și cercetătorul Constantin Petre de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România.


Deținând funcția de prim locțiitor al procurorului general al Republicii Populare Române între anii 1954 – 1958, Vuza a fost un păstrător și apărător al valorilor dreptății, libertății și demnității într-una din cele mai întunecate perioade ale trecutului comunist. S-a opus încercărilor ministerului de interne și ale Partidului Unic de a implica procuratura în persecutarea unor nevinovați.

A jucat un rol în eliberarea din închisoare a soției lui Lucrețiu Pătrășcanu și a unui grup de membri ai Partidului Social Democrat. Cu un curaj rar în epocă, a formulat în scris, în paginile unui raport elaborat în cadrul procuraturii din inițiativa sa, acuzații la adresa ministrului de interne, făcându-l responsabil pentru condițiile inumane aplicate deținuților politici, prin care practic se urmărea exterminarea lor.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!