poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4752 .



Foto-cronica expoziției din 6 decembrie
presa [ ]
Serile artgotice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cailean ]

2011-12-08  |     | 



"Bohemian Flow art & pub" s-a dovedit o gazdă pe măsura așteptărilor noastre. Subsolul din Piața Mică nr. 26 (sub Muzeul primei farmacii din țară) ne-a primit cu generozitate, iar Mihai Neguș, patronul localului și prietenul nostru, cu care ne-așteaptă gânduri mari împreună, își pufăia nerăbdarea cu pipa aprinsă, să vadă cu ce ne prezentăm la prima noastră expoziție de poezie în noul spațiu. Subsemnatu' am pescuit excelenta Scrisoare de pe acoperișul casei a lui Silviu Guga ("eternul Guga", cum mai e "alintat"), publicată în numărul din octombrie al revistei "Familia" de la Oradea și cu asta am început.

Un senior domn, discret și timid, un liric băutor de ceai, a primit cu surprindere invitația de a citi primul de pe scena "condamnatului la poezie", deschizând recitalul: Valeriu Mircea Popa, un fel de vrăjitor incantând din Camera de subsol sau răscumpărarea. A fost și momentul când zidul de cărămidă s-a îndoit puțin mai mult peste noi.

Photobucket
Valeriu Mircea Popa

Recitalul a continuat cu Adrian Suciu; altul, același?, strigându-și poezia, împărțind-o audienței cu gestul știut, umezindu-și vârful degetelor, închinare suciană, pe vârful limbii, atent calculat, să nu cumva să se scuture foile de cuvinte.

Photobucket
Adrian Suciu

Băieții au făcut repede loc celor trei mușchetărese: Despre Ofelia Prodan și a sa Ulise și jocul de șah au vorbit Teodora Coman și Rita Chirian, o triadă de floretiste ale cuvântului evanescent, care din spatele timidității sondau cu severitate de amazoane alambicatele voci ale poeziei, care, probabil, pe însuși Ulise l-ar fi intimidat.

Photobucket
Teodora Coman, Rita Chirian, Ofelia Prodan și niște mâini mitice gata să le înșface.

Secțiunea de debut a seratei a fost semnată de Iulia Moisei care se află încă în așteptarea primului ei volum de versuri.

Photobucket
Iulia Moisei

După "episodul amazonic" a urmat o a doua parte a recitalului susținut de Valeriu Mircea Popa și Adrian Suciu, pentru ca apoi Silviu Guga să inunde Bohemian Flow cu notele de boemă ale lui Valentin Leahu din Apusul vinului în călimară, un tandem ce semna astfel un savuros episod nocturn.

Photobucket
Valentin Leahu și Silviu Guga

Tot Silviu Guga a prezentat și Antologia de poezie contemporană Ziua cea mai lungă, realizată de timișoreanul dan-pavelist Aleksandar Stoicovici, din care au citit Teodora Coman și Dan Herciu, cuprinși în paginile ei, ultimul dintre aceștia fiind și cel care a dat titlul Antologiei după una dintre poeziile sale.

Photobucket
Teodora Coman

Photobucket
Dan Herciu

George al V-lea (George V. Precup) a citit din volumul său Dolor sau jupuind îndoiala, reafirmându-și vocea specifică, unică, din paleta poeziei sibiene.

Photobucket
George Precup

Ne apropiam de final cu a treia repriză a recitalului Valeriu Mircea Popa și Adrian Suciu.

Photobucket
Valeriu Mircea Popa, "răscumpărătorul", și Adrian Suciu, eminența cenușie a seratei, privind din alt unghi poezia.

Mai avem câteva fotografii de atmosferă:

Photobucket
Ofelia Prodan, cu Ulise pe masă, și Rita Chirian, cântecul sirenei.

Photobucket
...boemiști, boemaci și boemieni.

Photobucket
O recunoașteți pe Krista Szocs (stânga), o altă tânără poetă sibiană care a mai citit la noi.

Photobucket

Și semnez această carte eu, căprarul... Nicolae. Era de ziua Sf. Nicolae, dar nimeni n-avea joarda la el, să mă altoiască.

Photobucket
Călin Sămărghițan, prezentator, fotoreporter, cronicar, agent provocator...

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!