poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1085 .



Mâncare reîncălzită
personale [ ]
Poză de familie cu dl.Autor și dl.Gălățeanu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-08-11  |     | 




Motto 1
„Dl.Autor și dna.Rabbit guițau ca doi purcei
Eugen Gălățeanu vroia să guițe cu ei...”

Motto 2
„Orice fel de manual primitiv de manipulare a maselor menționează copii ca principală sursă de manipulare.Există un instinct ancestral de a proteja copii , instinct care trece peste orice fel de realitate...”
Van Halleck Counterpropaganda and war


Ar fi bine dacă:
1.poporul român ar fi cel mai deștept din lume;
2.poporul român ar fi cel mai puternic din lume;
3.Orice dorește poporul român s-ar putea.
Din păcate, acest lucru este imposibil. Iar dacă vom continua să ne plângem de milă va fi și jenant.Orice încercare de a interzice oricărui popor limba proprie este un dictat care trebuie sancționat corespunzător de către comunitatea internațională- dacă acesta este adevărul. Până acum însă din mass media nu am putut vedea decât faptul că : 1.liceelor românești li s-a cerut să se înregistreze la Ministerul de resort; 2. liceele nu au vrut să se înregistreze pentru că trebuiau să-și scrie numele cu grafia chirilică; 3. s-a recurs la panarama știută. Apropo de această problemă, din păcate există o serie de națiuni, unele cu foarte mulți români (am putea spune o minoritate românească semnificativă-cum ar fi de exemplu Israelul ) care nu folosesc grafia latină. Altele, ca de exemplu Serbia- folosesc și grafia chirilică. Ar trebui să ne rățoim la Israel sau Serbia ? Probabil că da în viziunea anumitor prieteni. Oricum nu acesta e subiectul așa că să ne întoarcem la stimabilul autor.
Dl.Autor a scris un text. Ce face dl.Autor în textul domniei sale ? Ia apărarea școlilor din Transnistria. Lucru lăudabil dacă nu l-ar trăda mijloacele precare folosite. Trădându-l mijloacele, dl. Autor face exact invers.
Dl.Autor ar fi de un comic profund „o republica autoproclamata lipsita de cultura interzice etnicilor (moldoveni conjuncturali) sa renunte la propria lor cultura, intrand cu trupe in scoli, desfiintandu-le, taind curentul si infometand copii si profesori. “ (deci republica Transnistria interzice etnicilor români să renunțe la cultura românească!-aplauze pentru transnistreni) dacă n-ar cădea într-un păcat grav-un păcat care-l desființează ca om de cultură de orice fel- negarea identității culturale a unui popor “Ce mare istorie are in spatele ei Transnistria???... Deunazi, vrand sa ma conving ca nu spun prostii am intrebat o prietena, pe Diana Iepure ce mari personalitati culturale au transnistrenii. Si mi-a spus: "Compozitorul Eugen Doga". Transnistrean verde, dupa cum o indica si numele. In rest, nimic. ...Lacuna. ratatatata Bezna. ratatatata Domnilor transnistreni, acest domn, Eugen Doga este roman autentic, moldovean autentic si oricat va veti stresa dand legi absurde, schimband sexurile de cand lumea cu un unic sex transnistrean, Eugen Doga va ramane Eugen Doga si va continua sa vorbeasca la fel de bine romaneste. Ratatatata”. Dl.Autor, în calitatea dsale de deus otiosus enunță sus și tare faptul că Transnistria nu are nici un fel de istorie și nici un fel de personalități- întrebând, pentru a fi sigur, o specialistă în istoria transnistreană probabil, pe dna.Rabbit. De comun acord cei doi hotăresc că Transnistria nu are nici un fel de istorie și, de ce nu, poate fi desfințată. Până la lagărele de concentrare e doar un pas-un pas mic în fața unei astfel de monstruozități. Există o sumedenie de popoare “fără personalități”- ar trebui să le distrugem pe toate ? Ar trebui să dăm un decret bazat pe inteligența dlui. Autor după care drept de existență nu au decât popoarele cu mari personalități ? Iată pur și în toată frumusețea sa începutul fascismului de proastă calitate.
Faptul că dl.Autor este un mic fascist este problema domniei sale. Nenorocirea vine din naivitatea de care dă dovadă, combinată cu absența ireversibilă a acelui animal curios, dialogul civilizat. Dă dl.Autor dovadă de naivitate ? Desigur .” Am urmarit reportaje din Transnistria ratatatata si m-a uimit umorul si detasarea moldovenilor. ratatatata Stau pe baricade, mananca ce apuca si spun poezii. ratatatata Si ce poezii! ratatatata Cat umor, cata spiritualitate pe care mai marii Transnistriei nu o vor aduce in tarisoara lor autoproclamata…”. Dl.Autor nu-l vede în puștiul care spunea poezii pe fostul pionier, actual actor Duban, cu cravată roșie la gât spunând poezii despre Tovarășul și Tovarășa. E dreptul lui. Dl.Autor nu vede faptul că se aduce un copil în față pentru că adulților le e frică să apară sau pentru că vor să impresioneze pe cei naivi- e iarăși dreptul domniei sale. Dar dacă dl.Autor își închipuie că un copil de 9 ani n-are altceva de făcut decât să-și piardă timpul cu probleme politice atunci dl.Autor e naiv. E foarte naiv. Sau și domnia sa a fost, la 9 ani unul din acele mici genii politico-literar-patriotice din “Cântarea României”.
Nenorocirea este faptul că dl.Autor are un repertoriu foarte limitat și plin de clișee. Acestea sunt atât de simple și nesofisticate încât o dau pe spate și pe baba Marița prezicătoarea de la Cornu.
asuprirea limbii române (cum poate o limbă să fie asuprită ?)-> asuprirea românilor->ruși->comuniști->mama voastră. Faptul că dl.Autor nu poate să iasă dintre aceste tipare se vede în mod elocvent după comentariul făcut la materialul meu “Dl.X”. Materialul se vroia o simplă atragere a atenției cu privire la grosolana manipulare. Atât . Nu apăra nici pe transnistreni- care nu merită să fie apărați dacă interzic limba română- și nici comunismul. Ce spune dl.Autor “Sincer, nu impartasesc punctele de vedere ale acestui domn”-e dreptul domniei sale, trecem mai departe.” manipuland imaginea unui copil pentru a-si sustine vesnicul sau discurs cu pretentii de semidoct, sub o forma "poetica" subliterara. “.Trebuie făcute următoarele observații aici- 1.un discurs poate fi sau nu semidoct- când cineva are pretenții de semidoct e probabil un prieten al. dlui.Autor-eu nu am întâlnit așa ceva până acum- 2.”Dl.X” este în proză și n-are nici o legătură cu politica- în plus a fost dat ca eseu și nu ca poezie sau proză.” Domniei sale, acest copil ii trezeste nostalgia baietilor cu ochi albastri, evident ca la 9 ani e imposibil sa scrii o poezie, decat daca esti impins de la spate...”.Acest copil este manipulat și nu-mi trezește nici un fel de nostalgii- acest lucru a fost dedus tot de intelectul dlui.Autor-în plus nu știu ce sunt băieții cu ochii albaștrii, eu îi am căprui iar mie îmi plac fetițele (peste 15 ani).Etc, etc.etc.”… ci ca sa ajute masele sa inteleaga ca e venit vremea sa credem din nou in valorile absolute ale comunismului.”.Ce-are vaca cu vacanța ? De unde apare comunismul aici ? Unde se strecoară el în afară de mintea care funcționează în cerc a dlui. Autor ? Cine este vigilent poate îmi răspunde și mie. Urmează înjurătura de mamă într-o formă mai poetică “Domnule Galateanu, pentru a fi mai credibil, va invit sa emigrati in Cuba, sa puneti bazele unei celule comuniste-romanesti si de acolo sa perorati mai departe aceste secretii lipsite de valoare, atat politica, dar mai ales literara.”. Ce legătură am eu cu Cuba, cu celulele comuniste și cu secrețiile (care apropo, se expectorează și nu perorează) ? Dl.Autor e profund. Rău de tot profund.
Domnule Autor, sincer să fiu, mi-e milă de dumneavoastră. Ca și de toți aceia care au preluat un anumit tip de discurs “pe invers”.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!