poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4206 .



Liviu Nanu și Ștefan Răgălie
personale [ ]
"Oameni și locuri"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Titi Cosasu ]

2006-12-03  |     | 



Disponibilitatea Casei de Cultură din Roșiorii de Vede, a doamnei director Constanța Ciubuc, a făcut posibil ca vineri, 1 decembrie a.c., fără a intra în consonanță cu Ziua Națională a României, dar inclusă în programul zilei, să se desfășoare vernisajul expoziției de fotografie "Oameni și locuri".
Autorii, Călin Ștefan Răgălie și Liviu Nanu, medicul și profesorul de sport, într-o desăvârșită comuniune sufletească, și-au așezat lucrările pe simeze, astfel încât să servească acelei relații sincrone stabile între cei doi de-a lungul existenței comune, să servească demersului ideatic propus de aceștia.
În cele 32 de fotografii format 45/30 expuse se întrepătrunde perfect portretul uman cu backgroundul peisagistic, cu natura în genere, o natură căreia nu i se i se dezvăluie luxurianța, nici efemeritatea ei, ci ce are peren, trainic, oferind certitudine privitorului și nelăsând nici un moment să se instaureze sentimentul de melancolie, tristețe ori singurătate.
Călin Ștefan Răgălie, redactor pe site-ul fotomagazin.ro, printr-o tehnică exersată în timp și personalizată încă de la prima expoziție „Clownii”, construiește viziunea estetică proprie. Cromatica – dată de lumină, expunere și unghiurile fotografice bine alese – sugerează la majoritatea lucrărilor o atmosferă de ireal, de tensiune interioară; culori naturale, bine individualizate tonal și expresiv asociate, conduc la conturarea unei realități ce se confundă cu sacralitatea unui timp și spațiu ideale, spre care se tinde astăzi tot mai mult, ceea ce valorizează curentul fotografic actual.
Liviu Nanu, editor pe siteul agonia.ro, june în fotografia efectivă, dar cu veleități foto ce decurgeau din flash-urile citadine transpuse în poezie sau proză – vezi „Cârciuma lui Bicuță” – expune imagini din care transpare bucuria de a face să vibreze culorile în funcție de rezonanțele cele mai subtile și libere ale sufletului. Aplicată suprafeței hârtiei foto, culoarea surprinsă în anumite medii, naturale ori artificializate de lumina interioară, devine, împreună cu metafora eliberării și libertății pe care ți-o dă obiectivul aparatului de fotografiat, componenta unui spațiu investit cu valori simbolice unde punctele de referință sunt adesea într-o permanentă mobilitate, urmând dinamica sufletească a fotografului.
Expoziția de fotografie de la Roșiorii de Vede, a dezvăluit publicul numeros un univers în care certitudinea și frumusețea sunt posibile, în ciuda atâtor rebuturi “culturale” care ne sunt servite în ambalaje kitch-oase.
Susțin prin argumentul final ca această expoziție, în condițiile în care artiștii-fotografi s-au gândit, să devină itinerantă la nivel de județ.
realitatea [email protected]

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!