poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3966 .



Maia Morgenstern, invitată de onoare la prima ediție a Festivalului MEMENTO VIVERE
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [StreetwisePR ]

2009-05-29  |     | 



Festivalul MEMENTO VIVERE, LA PRIMA EDIÞIE

Artiștii independenți se reunesc la Bușteni pentru două zile de dans, teatru și muzică.
Invitatul special al evenimentului va fi actrița Maia Morgenstern


București, 28 mai 2009: Compania americană Memento Vivere Dance Theater Company organizează în zilele de 6 și 7 iunie, în parteneriat cu Casa de Cultură din Bușteni (bulevardul Libertății, nr.93) prima ediție a Festivalului Independent de Artă „Memento Vivere Festival - Sărbătorește Viața Prin Artă!”.

Evenimentul va cuprinde mini-spectacole, recitaluri, workshop-uri, proiecții și demonstrații susținute și realizate de artiști independendenți din România și străinatate, aparținând diferitelor arii și moduri de exprimare ale artei: dans, muzică, teatru, film, fotografie, pictură sau design.

Festivalul se va bucura de participarea extraordinară a Maestrei Maia Morgenstern și a soliștilor Operei Naționale București: Oana Andra, Ion Dimieru, Adriana Alexandru, Ștefan Shuller, Valentin Racoveanu, Alexandru Petrovici, Valentino Tiron, ce vor prezenta în Premieră Națională, piesa muzicală „Degringoletto”.

“Am primit cu uimire și bucurie invitația de a participa la Festivalul Memento Vivere, de a deveni, așadar, parte din fuziunea teatru-dans. Acest gen de manifestare este prețios și pretențios deopotrivă și reușeste, de fiecare dată, să mă acopere cu bucurie și emoție. Mărturisesc că în cariera mea am mai fost invitată să iau parte la un sincretism artistic, Razvan Mazilu propunându-mi, cu ceva timp în urmă, să contopim dansul, expresivitatea corporală și teatrul în opera “Dama cu camelii”. M-am implicat și atunci, ca și acum, cu încredere și curaj, rezonând profund cu ideea de sinestezie artistică”, a declarat Maia Morgenstern.

Printre momentele programului „Memento Vivere Festival - Sărbătorește Viața Prin Artă!” se numară și workshop-urile „Awareness Through Movement – Metoda Feldenkrais®” și „Contact Improvisation”, prezentări susținute de către Catrina Choate-Heretoiu, balerina/coregraf și co-director artistic al companiei Memento Vivere Dance Theater Company. Aceste workshop-uri sunt dedicate dansatorilor, actorilor profesioniști și amatori, precum și publicului iubitor de studiul mișcării.

Festivalul Independent „Memento Vivere Festival - Sărbătorește Viața Prin Artă!” se dorește a fi o punte de legatură între tinerii artiști români – indiferent dacă trăiesc și se exprimă în România sau în oricare alt colț al lumii – și publicul iubitor de artă de pretutindeni.

Totodată, evenimentul își propune să marcheze începutul unei interacțiuni socio-artistice între artiștii participanți – indiferent de forma artistică de exprimare (dans, muzică, teatru, arte vizuale, etc.) și copiii și tinerii care trăiesc în zone defavorizate.

„Dorim sa creăm o platformă de exprimare pe care tinerii cu valențe artistice să poată urca și înceape cariera. În același timp, încercăm să atragem publicul înapoi către artă, evenimentul „Memento Vivere Festival” punând accentul pe discuții directe cu publicul, ateliere, seminarii și lecturi ale artiștilor participanți”, declară Bogdan Heretoiu, co-director artistic al festivalului și co-fondator Memento Vivere Dance Theater Company.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!