poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2345 .



Revoluțiile țin tot cu șmecherii, pe când fraierii poartă doar însemnele de eroi!
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cotangenta ]

2017-12-22  |     | 





Au trecut aproape trei decenii de la așa zisă Revoluție dar RIDICOLUL apucăturilor tovărășești nu a încetat niciodată! Deși au pretenția de a fi numiți domni, majoritatea politicienilor care ne conduc destinele, dar mai ales aparatul de pupători în fund care le alimentează orgoliile, au rămas la fel sau chiar au evoluat în sens strict negativ. Orgolii de mesia sau de statui vii, orgolii care se preling precum nămolul vulcanilor din zona Pâclelor Buzăului. Nu a fost lună în care să nu aflu cum unii oameni, care au ridicat spre atenția publică tot felul de probleme, uneori mai grave, alteori doar comune sau chiar închipuite, s-au trezit aproape instantaneu cu adevărate cohorte de control la poartă. Apoi au rămas veșnic în atenția autorităților. Ca să nu uite neam de neamul lor că au îndrăznit să facă garagațe.
De multe ori am avut tentația de a minimiza aceste aspecte. Am încercat să pun excesul de zel pe dorința autorităților de a afla adevărul. Dar era doar o iluzie idioată. Mai ales că atunci când reclami SISTEMUL e „normal” să te pregătești și de asemenea reacții frustrante. Îmi aduc aminte că atunci când am scris de necazul multor fermieri care se credeau, pe bune ori aiurea, nedreptățiți de realitate, aceștia primeau în loc de o soluție favorabilă, mai întotdeauna ceva sancțiuni și amenințări directe! Sau un pic voalate, de genul să-și vadă de treabă că altfel devin dușmanii sistemului. Iar dacă se adresau presei erau puși la zid după ce primeau și niscai reacții de felul acesta: „te-ai dus la presă, acum să te rezolve ei!”. O parte importantă a „pârâtorilor” înțelegeau rapid mesajul de tip mafiot și tăceau. Ba mai mult, nici nu mai vroiau să audă de nimeni, se închideau în ei ca într-o carapace. Alții, e drept mult mai puțini, au continuat să strige în van ca la o morișcă de tip Matrioșka.
Și aceste tare le-am întâlnit întotdeauna, indiferent de cine a fost la un moment dat CONDUCÃTORUL, semn că vremelnicii ministeriabili sunt doar paravane ale unor apucături veșnice și de nereparat ale măriei sale SISTEMUL.
Până și aceste rânduri îmi curg cu durere și ceva sentiment de inutilitate. Știu că vor fi privite cu ură de cei care ar trebui să înțeleagă că nimeni nu este veșnic pe acest pământ și cu atât mai puțin în fruntea unei instituții. Sunt convins că mulți dintre ei nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă, dar se supun idiot unor obiceiuri care nu au nimic de a face cu progresul. Nu atitudinile plate și lipsa de opoziție duc la rezolvări reale ale problemelor! Nu negarea existenței acestor probleme este soluția ca ele să fie rezolvate vreodată! Iar atunci când oamenii renunță la dialog, sau fac din dialog un fel de monolog etern, încetul cu încetul presiunile se vor acumula și vor răbufni într-o zi precum un vulcan adevărat. Cu flăcări, lavă și multă cenușă care vor modifica la propriu orice realitate. Oricât de adânc bătută în cuie ar fi!

Tudor CALOTESCU

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!