poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1536 .



Puterea subconștientului
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [MyMosys ]

2015-02-04  |     | 



De multe ori ne dorim lucruri pe care nu știm cum să le obținem, sau sperăm ca în viața noastră să aibă loc evenimente care să ne umple inimile de bucurie. Bogăția la care năzuim, de orice natură ar fi ea, se află în propria noastră ființă. Dacă ne-am privi pe noi înșine ca pe un ogor și ne-am îngriji cu adevărat de ființa noastră, am putea vedea cum încolțesc, înfloresc și rodesc semințele gândurilor noastre pozitive și cum ne răspunde întreg universul, pentru că legea reacțiunii este universal valabilă. Acțiunea o constituie gândul, iar reacțiunea este răspunsul automat al subconștientului la acel gând, astfel că, situațiile prin care trecem de-a lungul vieții noastre nu sunt decât efecte ale cauzelor determinate de gânduri. De aceea, este foarte important să nu permitem altora să gândească în locul nostru, pentru a nu ne condiționa existența. Și tot din aceste motive, este foarte important să ne controlăm gândurile astfel încât acestea să fie în permanență pozitive și benefice.
Întotdeauna avem de ales și nu ar trebui să scăpăm din vedere acest lucru. Dacă alegem un comportament vesel, amabil, cooperant, prietenos și cordial, nu numai că ni se va răspunde pe măsură , ci vom fi și mai aproape de a ne dezvolta o personalitate plină de armonie. Succesul în viață însoțește întotdeauna persoanele calme, fericite și mulțumite, care fac ceea ce le place și care nu lasă egoismul să facă parte din viața lor. Nu suntem noi cei care să putem schimba lumea, dar avem posibilitatea de a ne schimba percepția asupra lumii, printr-o atitudine plină de înțelegere față de aproapele nostru. Dacă reușim să ne echilibrăm interiorul prin subconștient, lumea exterioară nu are cum să ne perturbe starea de bine și de fericire.
Subconștientul a fost subiectul multor studii și, dacă ar fi să urmăm sfaturile specialiștilor în domeniu, cu siguranță am scăpa de tensiunile mentale și am beneficia din plin de pacea minții. Curios este însă că, deși o mulțime de persoane cunosc principiile de bază după care funcționează subconștientul, prea puțini sunt cei care aleg să-și educe gândurile în sens pozitiv și să se bucure de efectele meditației asupra adevărurilor universale. Frustrările, orgoliile, ura, boala, teama și multe alte laturi întunecate ale lumii în care ne învârtim, sunt lăsate să năvălească în viața noastră printr-un comportament delăsător și o stare mentală precară în care putem să ne complacem la un moment dat. A învăța să trăim din toată ființa și cu tot sufletul, presupune perseverență în aspirațiile intense și în gândurile senine, pline de echilibru, făcându-ne stăpânii propriilor noastre destine.
Cele mai cunoscute concluzii referitoare la puterea subconștientului aparțin lui Joseph Murphy, creatorul unui cod de legi îmbrățișat de multe persoane și ignorat de și mai multe. Printre altele, Murphy insista asupra următoarelor teorii:
- marele secret al tuturor geniilor din toate timpurile este capacitatea extraordinară de a intra în contact cu puterile subconștientului lor și de a le folosi corespunzător;
- subconștientul cunoaște rezolvarea oricăror probleme, trebuie doar să-l punem la treabă;
- subconștientul este creatorul corpului nostru și îi stă în putere să ne vindece de orice boală;
- trebuie să dăm ordine pozitive subconștientului, care controlează și guvernează toate experiențele vieții noastre;
- să nu spunem niciodată „mi-e imposibil” sau „nu am mijloace pentru…”, ci să afirmăm mereu „îmi stă în puteri să fac orice datorită subconștientului”.
Prin urmare, stă în puterea noastră să ne schimbăm radical și să influențăm toate acele aspecte ale vieții care ne nemulțumesc, ne dezechilibrează și ne influențează negativ destinul. Trebuie doar să întreținem în mod conștient și permanent gândurile noastre pozitive și să le respingem cu fermitate pe cele care ne fac rău.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!