poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1790 .



O parte a vieții și cealaltă parte a vieții
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-01-13  |     | 



1.Viața e ciudată, din moment ce elucubrațiile s-au desprins de absurd și s-au pliat peste concret, ca o pânză ce ne împiedică să percepem normalitatea.

2.Dragostea se unește cu păcatul și ia naștere voluptatea, șoapta se unește cu chinul și ia naștere dorul, sufletul se unește cu cuvintele și ia naștere poezia.

3.Lumina în exces se cere împrăștiată în creații, care să ne definească și să ne individualizeze de restul creatorilor.

4.Pe partea vieții, tocită și uzată de frecările oamenilor de suprafața alunecoasă a ei, adevărurile au devenit mult prea strâmte și incomode, nu mai încap în spațiul rațiunii și dezvăluirea lor provoacă idiosincrazii existențiale.

5.Unii abandonează partea vieții ternă, tocită și uzată și se strecoară pe partea cealaltă a vieții, ce are elemente inedite, imprevizibile, însă atrăgătoare.

6.În imanența părții luminoase a vieții, strălucește nemurirea, însă cei mai mulți nu pot trece, nu se pot desprinde de efemerul și finitudinea vâscoase, de care stă aglutinată ființa, având alergie la nou și schimbare.

7.O femeie dacă nu este capricioasă și nici mironosiță, dacă nu este cochetă și nici senzuală, dacă nu flirtează cu privirea sau cu vorba, își abandonează farmecul, grația și nurii într-un loc fad și opac, și se învăluie în societate în aura vizibilă a ternului și a non-atracției.

8.Lumina-i obscură, translucidă și umbrele decolorate, insidioase, pentru cei miopi în fața spectacolului vieții, cu ipostaze multiple și diverse.

9.Oamenilor obtuzi și mărginiți, cerul li se pare o boltă scundă de piatră, cu norii creând un tavan de fum prin care se pierde lumina.

10.În schimb, lumina este pură și imaculată pentru cei cu privirea pătrunzătoare, care visează tangențial la realitate și veghează asupra viselor.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!