poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1830 .



Festivalul de poezie de la Sète - France
personale [ ]
VOIX VIVES, de Méditerranée en Méditerranée

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marlena ]

2013-08-03  |     | 




Doar la a patra ediție, festivalul de poezie mediteraneană de la Sète se impune ca unul din cele mai importante festivaluri de poezie francofonă. Anul trecut, în cele nouă zile ale festivalului au fost prezenți 46000 de spectatori. Anul acesta datele statistice nu au fost încă publicate. Festivalul a avut loc între 19 și 27 iulie. 55 de evenimente poetice și muzicale au avut loc în zilele festivalului, de la ora 10 dimineață și până la miezul nopții, fără întrerupere. Au fost invitați 106 poeți din 38 de țări, cele 4 grupe de țări mediteraneene (africană, balcanică, latină și orientală) dar și a cincea grupă, a țărilor francofone, depărtate de marea mediterană, dar profund influențate cultural de această regiune - Quebec, Haiti și Belgia.
Spectatorii veneau în special din orașele din sudul Franței.
Au participat în afară de poeții și muzicienii invitați și foarte mulți artiști plastici care au deschis pe toată perioada festivalului galerii improvizate.
Lecturile de poezie, însoțite sau nu de muzică, au avut loc în tot orașul, în aer liber, cafenele, teatre, chiar și în bărci!
Am avut deosebita onoare de a fi printre puținii poeți care au dat spectacole de câte o oră, în diferite teatre, însoțită de o violonistă.
Organizatorii festivalului sunt de invidiat pentru fondurile de care au avut parte - nu e simplu să inviți atâta lume (bilet de avion, tren, hotel, mâncare plus onorarii de câte 400 euro fiecărui participant).
Au fost nouă zile pline, am revăzut mulți prieteni și am făcut noi cunoștințe. Nu îmi rămâne decât să sper că voi fi reinvitată la acest festival.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!