poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 997 .



ochii tăi...
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dafinul ]

2011-02-05  |     | 



fereastră spre adevăr și frumos, deschisă larg în infinit, prin care m-am privit până în adâncuri și am putut să-mi descopăr nebănuitul din suflet. să-l cunosc și să încerc să mă împac cu el. neștiut de nimeni, să-l ajut să iasă la suprafață și să mă definească.

oglindă fermecată ce m-a lecuit de fantasmele tenebroase ale magiei în care trăiam. prin ei am putut să-mi zăresc nimicul, efemeritatea și urâțenia. să mă descopăr și să mă jenez de ce vedeam în spatele chipului meu… tragică mască de care adonisul din mine era atât de mîndru.

strălucire caldă în care, uitând total de mine, înnotam cuprins de o dulce voluptate. dar care nu m-a umbrit niciun moment și prin care am crezut că încep să mă descifrez erotic, biet muritor, în fabuloasa lume de mister a eternului feminin.

lumină candidă ce m-a ajutat să văd și dincolo de mine. să mă sperii de orbirea în care trăiam, să mă îndoiesc de cel care credeam că sunt… să-mi alung falsul și orice urmă de narcisism și să-l doresc pe cel care nu mai eram.

scânteiere de mister ce mă îmbăia, dyonisiac, în verdele ei sacru revărsat, binefăcător, peste mine… ca o mare străvezie, purificatoare, ce m-a scufundat în beatitudine și m-a purtat, o clipă, pe valurile ei prin paradisul tinereții fără de sfârșit.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!