poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3042 .



21 decembrie 2012 – sfârșitul lumii?
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [tyty ]

2010-01-18  |     | 



Totdeauna oamenii au socotit că va exista un sfârșit al lumii și s-au întrebat, pe bună dreptate, când va fi acesta. Se cunoaște faptul că și apostolii atunci când îl însoțeau pe Iisus L-au întrebat când va fi sfârșitul lumii.
Iisus a răspuns că nimănui nu îi este dat să cunoască acest lucru, nici îngerilor din cer, nici Fiului ci numai Tatălui Ceresc, dar, vor fi semne care îl vor vesti. Unele culte creștine, de-a lungul vremii, au prevestit acest sfârșit, l-au așteptat sub cerul liber dar nu au reușit altceva decât să se facă de râs.
Acum se bate monedă pe faptul că sfârșitul lumii va fi pe data de 21 decembrie 2012 când, în mod curios după unii, se oprește un anumit calendar maya. Ca și cum, fie el și un calendar, nu ar trebui să se oprească niciodată, iar dacă se va opri, atunci nu poate fi altceva decât sfârșitul lumii.
Sfinții Părinți, bazați pe Sfânta Scriptură, afirmă faptul că sfârșitul nu este departe și că o parte dintre semne s-au îndeplinit. Este bine ca noi oamenii să fim pregătiți sufletește pentru acest lucru și să-l privim ca o biruință, ca fiind momentul întâlnirii cu Dumnezeu.
Dar de aici și până a se considera de către noi muritorii, că la o anumită dată, nici mai devreme și nici mai târziu, lumea se va sfârși sau se vor produce modificări majore pe pământ și în univers, este cale lungă.
Eu personal, consider că nu este nici o legătură între data când se oprește calendarul maya și evenimentele sinistre prevestite de unii sau fericirea care urmează, prevestită de alții. Toți acești "luminați" mănâncă săracii și ei o bucată de pâine exploatând ignoranța multora, căci, vorba lui Einstein, universul și prostia omenească sunt infinite, dar, despre univers zicea el, nu este foarte sigur că-i infinit.
Iași 18 ianuarie 2010

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!