poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2830 .



În memoria lui Luci Mocanu
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mesteruuu ]

2009-10-03  |     | 



Astăzi 02.10.2009 a fost una dintre cele mai dureroase zile pe care le-am trăit vreodată.Am fost,ca și mulți alți cunoscuți,martorul nefericit al ultimului drum făcut de cel care a fost Florin-Lucian Mocanu.
Cu o durere nemărginită am fost nevoit să îmi iau adio de la unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut vreodată.
Un băiat liniștit și calculat,era genul de om căruia înainte să îi dai "bună ziua" trebuia să îi spui "mulțumesc".Nu am fost mirat când am văzut că la înmormântarea lui s-au strâns aproximativ 1000 de cunoscuți,care au vărsat lacrimi amare înfruntându-se cu gândul despărțirii de el.
Nu am să uit niciodată inegalabilul lui zâmbet,modul în care privea lucrurile dar și calmul cu care își rezolva problemele.Un băiat sufletist cu frica de Dumnezeu nu ezita niciodată să își ajute prietenii.Sufletul petrecerilor dădea tonul distracției prin bunădispoziția lui.Dacă se întampla vreodată să ajung supărat pe tren nu îi trebuiau mai mult de cinci minute să îmi smulgă primul zâmbet.Am văzut în băiatul acesta o calitate pe care n-am mai întalnit-o la nimeni;era omul care te făcea să mergi alături de el fără să depună vreun efort în a te convinge.Oricât de nebunească ți se părea ideea lui,o urmai fără să îți dai seama că în mod normal n-ai fi făcut-o.Un partener de conversație deosebit avea răbdarea și bunăvoința de a-ți asculta problema la care avea tot timpul o sugestie pertinentă.
Multora le va lipsi.Petrecerile și sărbătorile nu vor mai fi aceleași fără el.A lăsat în inimile noastre un gol insurmontabil.Prietenia ce s-a legat între noi a fost demolată în câteva secunde.Ultima noastră întâlnire a fost pe tren.Eu mergeam la un examen iar el la școală.Am schimbat câteva vorbe și mi-a urat succes.Nu mi-a trecut nici o secundă prin cap că acele cuvinte ale lui vor fi și ultimile pe care le voi auzi din gura lui.
Când am primit vestea morții lui de la fratele meu nu am acceptat ideea.Nu m-am împăcat cu gândul că s-a stins unul dintre prietenii mei de nădejde.Și oridecâte ori voi trece pe la cimitirul în care este îngropat voi aprinde o lumânare și îmi voi aminti de el așa cum l-am cunoscut de-a lungul vieții lui.
Odihnește-te în pace,printre îngeri,Luciane!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!