poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3301 .



Vând țară…
personale [ ]
cumpărătorului i se oferă recompensă!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [thedream ]

2009-08-05  |     | 



Vând țară… cumpărătorului i se oferă recompensă!

Ce ar fi dacă am am avea și noi drepturi? Și dacă tot avem drepturi, cum ar fi dacă le-aș avea eu pe toate? Și dacă aș avea drepturi, oare ce aș face cu ele?

Iaca asta!

Pentru că sunt român, care se va citi “sărac”, cum altfel să fac bani pe timp de criză decât vânzând unele proprietăți care le am și care sunt ale mele, cu care deci pot să fac ce vreau cu ele? O să încep cu chestiile care îmi sunt complet nefolositoare iar apoi o să renunț treptat la orice va fi necesar, în ordine pentru a putea face față timpurilor care va să vie…

Vând,
Sistem Juridic, pentru că judecătorii se îmbată ca porcii, respectiv ca scroafele, și ne înjură organele de poliție. Cumpărătorul se va putea bucura de toată debandanda justiției de pe la noi.

Vând,
Sistem Medical, pentru că pacienții au tendința de a ști mai multe decât medicii care au nesimțirea de a-i trata, cu sau fără plicurile împinse cu respect prin buzunarele unor halate albe, sau albastre, sau verzi… Cumpărătorul va putea să concedieze cadrele medicale și să le trimită la muncă prin alte părți, iar cu apartele medicale, majoritatea antediluviene va putea aduce la viață toți decedații cu bun simț din Cretacic pentru că doar ei pot fi vindecați astfel.

Vând,
Armată, pentru că cere mulți bani și nu îmi mai permit s-o întrețin. În cazul unui război ne vor apăra cu siguranță americanii, dacă vor mai avea ce apăra când vor binevoi să apară pe plaiurile mioritice cu trupele lor de marinari bine antrenați. Cumpărătorul se va felicita singur o dată în posesia unei magnifice flote, a se citi Fata Morgana, a unui număr imens de avioane de vânătoare, și a unor soldați dispuși la orice sacrificiu bine remunerat.

Vând,
Politică, made in Romania, încă nu s-au inventat cuvinte pentru a descrie exact ce se întâmplă. Pe cumpărător să-l ajute bunul Dumnezeu!

Vând,
Blocurile de la ANL, pe care dupa expirarea celor trei luni de garanție se recomandă cu tărie demolarea și construirea unei parcări pe locul rămas. Asta dacă nu cumva cumpărătorului îi face plăcere munca “la domiciliu”. Dacă da, atunci spor la treabă!

Vând,
Hoți, pungași, ucigași, infractori de toate soiurile, mincinoși, delapidatori, înfumurați, șmecheri de cartier, și alte specii asemănătoare. Se recomandă cumpărătorului integrarea lor în locuri mai prospere și înfloritoare în care să-și poate exercita cu succes profesiunile. Cum ar fi de exemplu jungla Amazonului, sau tundra Siberiei, sau alte locații la fel de populate.

Vând,
Preoții influențați de sistemul politic amintit mai sus sau de emisarii Necuratului, care îi provoacă la tot felul de păcate trupești cu alți bărbați, sau cu diferite dobitoace. Nu-i vând pe toți că mai sunt unii care nu vor sa plece…, sau oameni care nu vor să-i lase să plece. Cumpărătorului i se asigură un loc în rai cât mai în față.

Vând,
Mijloace de transport în comun pentru că pensionarii cu abonamente gratuite fac ture de dimineață până seara fără a se plictisi. Cumpărătorul nu avea avea nici un beneficiu aici decât satisfacția facerii unei fapte bune.

Vând,
Specimene de țărani, pentru că sunt proști, xenofobi, dezinteresați, dornici de plăcerile marilor orașe și încuntați mai tot timpul. Cumpărătorul își va putea popula liniștit mai multe gradini zoologice din care se vor auzi până departe micii sfârâind și o muzică ce va semăna periculos de mult cu manelele care nu vor să mai moară odată.

Vând, (și aici sper să fac o afacere bună)
Soluri potrivite oricăror culturi, pentru că sunt lăsate în paragină de țăranii de mai sus. Apoi mai sunt: dealuri frumos împădurite, câmpii bogate, munții noștrii în care viețuiesc capra neagră și floarea de colț. Platforma Mării Negre nu o vând pentru că nu o s-o cumpere nimeni.
Cumpărătorul trebuie să fie bogat, întreprinzător și cu un bun simț al dezvoltării de infrastructuri. Prefer domnii generoși de origine germană.

Vând,
Criză financiară, pentru că m-am săturat de ea! Iar dacă reușesc s-o vând pe asta anunțurile de mai sus se vor considera retrase. O s-o scot eu cumva la capăt și fără banii ăia.

În atenția cumpărătorilor,
Licitația va avea loc la o data ce se va anunța ulterior, iar prezența este în totalitate obligatorie! Nu se accepta plata cu cardul, pentru că deja am vândut băncile, care sunt niște lipitori avide de bani (a se citi sânge în loc de bani). De asemenea este recomandată străinilor învățarea câtorva cuvinte în limba noastra, care e o comoară în adâncuri, cum ar fi: “ofer mai mult”, “cumpăr eu tot”, “supralicitez împotriva oricui”, “sunt un dobitoc pentru că am crezut că cineva își vinde țara”.

Mulțumesc pentru participare, vă mai așteptăm și la anul când se va expune spre vânzare Uniunea Europeană.

La revedere!



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!