poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1311 .



Dejunul de iarbă al lui Edouard Manet
eseu [ ]
O inovaţie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Morian ]

2019-01-11  |     | 



Putem avea impresia că cunoaștem trecutul. Putem avea impresia că întrezărim viitorul. Dar adevărul este că nici trecutul nu este clar și cu cât ne aventurăm si ne interesăm mai mult despre perioade de antichitate sau ev mediu, cu atât lucrurile sunt mai puțin clare şi ajungem sa ne folosim imaginația sau să construim situații ipotetice pentru a înțelege ceva. Astfel stând lucrurile cu trecutul, este clar că viitorul este imposibil de ghicit. Nimeni nu poate spune spre ce viitor duce prezentul. Nici pictorul Eduard Manet, nu avea de unde să ştie ce reacţie va avea publicul când îi va vedea tabloul. Este greu să spunem exact ce gândea marele pictor în momentul în care a pictat Dejunul de iarbă. Eduard Manet a fost un pictor francez precursor al impresionismului. Tabloul său a provocat indignare și puternice sentimente.
Tabloul reprezintă un caz special,pictorul prezentând nudul feminin într-o manieră originală. El nu foloseste teme mitologice, specifice epocii. Personajul principal al picturii pare a fi o femeie. Privitorul poate observa că doar un personaj îl priveşte direct, femeia din primul plan. Tabloul prezintă patru personaje, dar doar femeia din primul plan este dezbrăcată.
În concluzie, Dejunul de Iarbă este un tablou impresionant ce provoacă imaginația privitorului și marchează trecerea spre un nou curent cultural impresionismul. Ceea ce într-un anumit secol este văzut cu dispreţ şi este respins, poate fi considerat valoros şi ofertant de generaţiile următoare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!