poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3648 .



Georgianul George Oniani, laureat al \"turnirului\" de primăvară al tinerilor tenori
articol [ Cultura ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Noru ]

2004-05-24  |     | 



Parada de primăvară a tinerilor tenori s-a încheiat la Lugoj în stil mare, sub semnul unui florar capricios, însă fecund în satisfacții lirice.
„Turnirul” impetuoșilor artiști a fost adjudecat în acest an de georgianul George Oniani, care a fost negreșit revelația zilelor și serilor de concurs. El a captat audiența cu vocea sa aparte, cu inflexiuni dramatice în “Ah, si ben mio” din „Trubadurul” de Verdi și cu interpretarea veritabilului șlagăr puccinian „Nessun dorma”. Artistul din Georgia, care trăiește de ani buni în Italia, la Pavia, a obținut Marele Premiu și Trofeul Concursului (în valoare de 3.300 USD), alături de premiul special „Toma Popescu”, constând într-o bursă de studii la Viena.
Tenorul Călin Brătescu, laureat la Brăila, în 2003, s-a distins prin rafinament și expresivitate în special în aria lui Lenski din „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski și a obținut premiul I, în valoare de 2.200 USD, alături de patru premii speciale: TVR Cultural, ale revistelor „Melos”, „Actualitatea muzicală” și premiul Operei Române din Timișoara (un spectacol în stagiunea teatrului, o reprezentație cu „Þara surâsului” de Lehar).
Tenorul clujean Tiberius Simu, finalist anul trecut la „Darclee”, s-a remarcat prin ariile din „Mefistofele” și „Traviata”, obținând premiul al II-lea, în valoare de 1.500 USD și nu mai puțin de șase premii speciale (cel al TVR Cultural, premiul revistei „Melos”, cel al Uniunii Criticilor Muzicali, cel al Operei Române din Timișoara – un spectacol cu „Traviata” de Verdi, cel al Operei Române din Brașov și Premiul „Dorin Teodorescu”, în valoare de 500 USD, pentru cea mai bună interpretare a unei canțonete – „Cuore ingrato” de Cardillo).
Premiul al III-lea (1.000 USD) și premiul special „Ionel Pantea”, în valoare de 500 USD, i-au revenit tenorului Menyhert Gergely Nemeth, originar din Gheorghieni, aflat în pragul examenului de licență, care s-a dovedit convingător în interpretarea ariei „La Donna e mobile”.
Pe lângă concursul propriu-zis, au avut loc câteva manifestări adiacente, care s-au bucurat de atenția și participarea publicului meloman: recitalul de pian susținut de Csiki Boldizsar (valsuri de Chopin, „Venezia e Neapole” de Liszt și câteva piese de Gerschwin), recitalul de vioară al artistului lugojean Florin Paul, stabilit în Germania (din 1994 prim-solist al Operei Filarmonice din Hamburg), cu un program de Bach-Kreisler-Paganini și concertul susținut de Corala „Ion Vidu”, sub bagheta maestrului Remus Tașcău.
Pe lângă lansările de carte ale lui Grigore Constantinescu, Costin Popa și Luminița Constantinescu, duminică, 23 mai a mai avut loc și ceremonia dezvelirii unei plăci memoriale și vernisajul expoziției omagiale dedicate lui George Enescu.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!