poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4909 .



dublă lansare de carte - Cristina Nemerovschi și Felix NIcolau
articol [ Evenimente ]
Ce facem cu România? și Fluturele - curcan

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [minela ]

2014-03-13  |     | 












dubla lansare de carte photo P7010009_zps8917bc9c.jpg

Vineri, 28 februarie 2014, Clubul Silencio a fost gazda evenimentului organizat de Alexandru Voicescu și Cristina Nemerovschi, reprezentanții editurilor Herg Benet și Karth.

Alexandru Voicescu deschide seara prezentând cele două lansări de carte: Fluturele-curcan, roman critic, autor Felix Nicolau și Ce facem cu România? - autor Cristina Nemerovschi, un volum în care scriitoarea a adunat cele mai interesante discuții avute cu cititorii săi.

,,Cristina Nemerovschi este la cea de-a șasea carte a sa, tocmai a terminat romanul ,,Rezervația unicornilor'', ultima parte a trilogiei ,,Sânge satanic'' … despre ,,Ce facem cu România?'' vom afla chiar de la Cristina’’, spune Alex Voicescu, dând cuvântul autoarei.

Aflăm de la Cristina Nemerovschi că ideea acestei cărți i-a venit atunci când discuta cu cititorii. A realizat că și ei au multe de spus, au imaginație iar întrebările puse erau care mai de care mai năstrușnice, mai interesante. Astfel a decis să facă o sesiune de întrebări cu termen limită, le-a selectat pe cele care i s-au părut relevante pentru cărțile scrise de ea, dar și întrebări amuzante. Multe vizau curiozitatea cititorilor de a afla date despre autoare, curiozități legate de ceea ce o inspiră atunci când scrie, cât timp îi ia să finalizeze o carte, au fost interesați să afle detalii despre personajele din romanele ei etc. Urmează lecturarea de fragmente, maxime, întrebări și răspunsuri din carte. Am reținut câteva dintre ele: ,,artistul adevărat... este numai cel sincer cu el însuși care nu aleargă după creație pentru renume, pentru prestigiu, pentru bani, ci pentru faptul de a crea. Îl ajută să trăiască mai autentic, mai adevărat, mai liber... ’’. Cartea mai are spre sfârșit o parte amuzantă cu păreri pro și contra despre scrierile Cristinei Nemerovschi: ,,nu te cunosc, nu ți-am citit nici o carte, dar pot să-ți spun că mi-ai distrus de tot viața ... mie mi se pare că e poza altcuiva pe copertă nu a lui Nymphette. De ce să pui poze false? zic și eu ... sunt cărți mai importante care se merită citite. Pun pariu că dumneata care ai sris cartea, nici nu ai auzit de Dan Puric ... după ce că ați băut și mâncat sângele poporului nostru atâta timp, acum mai vreți și să mâncați populația? O națiune bolnavă, a ajuns să nască scriitori canibali ... Nu mai știm să folosim limba noastră românească. Ce titlu este acesta – Nymphette_dark, în ce limbă este? Încurajați toate manifestările masonilor și bozgorilor care vor să ne rupă chipul țării de la piept ... să-ți mănânci aproapele este cel mai mare păcat condamnat chiar și în sfânta Biblie ... e plătită fata asta să destabilizeze poporul român! ... ’’. Cristina Nemerovschi înheie momentul literar lecturând din noul său roman ce va fi lansat curând -,,Rezervația unicornilor’’.

Urmează moment liric oferit de poetul Leonard Ancuța care lecturează poezii din volumul său de versuri ,,69 de poeme de dragoste’’, publicat la Editura Herg Benet, 2013.

Asistăm la cea de-a doua lansare – Fluturele Curcan- autor Felix Nicolau, un volum de critică literară. ,,De ce fluturele curcan?’’, îl întreabă Alex Voicescu pe autorul volumului. ,,Referitor la arta scrisului, omida devine fluture, la primele laude încasate. Dintr-o dată viermele pufos desface aripi pestrițe și se avântă pe cai mari. Drumul spre curcănire se parcurge cu forța. Scriitorul își administrează zeci și sute de laude până când puful de pe aripi se înfoiază, aproape că devine pene.’’
Au vorbit despre carte: Maria Alexe, Carmen Dominte, poeta Diana Iepure, Florin Hălălău, poetul Andrei Zbârnea.
Am reținut prezentarea amuzantă a scriitoarei Carmen Dominte care spune despre cartea lui Felix Nicolau:
,,... din cartea asta am înțeles că Felix este un inamic al plictiselii și îi taxează pe toți care l-au plictisit cu cărțile lor. Această carte se citește ca un roman ... pe mulți dintre cei criticați de Felix i-am văzut așa ca pe niște fluturi din copilăria mea, fluturi americani care împânzeau copacii și făceau niște pânze. Frunzele cădeau la un moment dat și din când în când veneau niște oameni care ardeau acele pânze cu tot cu fluturi. Eeei, pe unii dintre autorii acestei cărți Felix i-a cam ars...’’.

Evenimentul se încheie cu lectura lui Leonard Ancuța care citește din volumul său ,,Pierderea definitivă a lucidității’’, publicat la Editura Tracus Arte în 2013, volum despre care Micleușeanu M. Spunea: ,,...Materialul de față, industrial fie spus, conține câteva paliere. Unele funcționează între satiric și spasmodic, altele conduc la balamuc. Iar pasajul care m-a convins că Leonard Ancuța are substanță, este acesta:* în mine doar sărăcia primară a universului infinit. nu simt nimic în afara valvelor monstruoase ce mă pun în contact cu neantul.* Simplu și clar despre cea mai complicată și tulbure chestiune.’’

Alex Voicescu mulțumește publicului din partea celor două edituri – Herg Benet și Karth - pentru participarea la evenimentul lansării celor două volume.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!