Comentariile membrilor:

 =  De citit
Codrina Verdes
[11.Oct.04 18:05]
Mi-a facut placere sa recitesc versurile pe care le-a cantat Florian Pitis si formatia Rosu si negru. Acel motto imi pare si cu un iz de ironie (neiertatorul timp). Multumesc de aducerea in atentie a unui poet despre care stiam doar o poezie si aceea datorata muzicii. Cat priveste una dintre poezii si anume "Decembrie", o voi lua cu mine.

 =  Codrina Verdes este mai sus decat noi
cornel marginean
[12.Oct.04 11:54]
Draga Codrina,

multumesc ca ai citit acest text,
miilor de poeti de aici le este rezervata aceeasi soarta( zambesc) , timpul si ironia sortii sunt amare ( iar zambesc)

zambesc pentru cat de usor trec ideile acestea, pe langa cei ce nu ar trebui sa le lasa sa treaca, ma refer la viteza cu care a trecut acest articol prin prima pagina si la ce inseamna de fapt viata unui poet, pe langa aceea a unui om obisnuit.
Apreciez mult faptul ca te-ai oprit pentru un minut asupra unei astfel de amintiri.

+ despre premianții ratării...
Tudor Negoescu
[22.Oct.04 10:01]
Emoționantă acestă evocare de suflet (de sufletul unui real activist al suferinței).
Îmi amintește de un alt premiant al ratării, drag mie, boemul Dimitrie Stelaru...

 =  un poet monumental
mircea militaru
[24.Oct.04 18:00]
Am citit cartile lui Traian Furnea, Legitimatie de poet si Steaua Secreta, amandoua aparute la Editura Albatros. Doua carti monumentale, care s-au vandut pe sub masa, precum cartile ilegalistilor. Mai stiu ca, de-a lungul anilor, Traian Furnea a publicat enorm in presa culturala si cotidiana, insa multe caricaturi si ziceri paradoxale. Sunt sigur ca se va gandi cineva sa-i adune opera si sa o publice, desi locul in literatura romana si l-a asigurat singur. Nu l-am cunoscut personal pe Traian Furnea, cu toate ca am auzit nenumarate povesti cu tenta fabuloasa, povestite si de artisti, dar si de oameni simpli. Traian Furnea circula inca prin Romania, pe la mesele cu vin si fum de tigara mult. Mi l-a aratat un cunoscut pe strazile Clujului, in iarna anului 1994. Avea o suferinta fizica vizibila si se sprijinea de bratul unei micute doamne, cu ochi albastri. M-a impresionat tinuta lui tinereasca, in ciuda bolii. Purta plete si ochelari. Asa iti imaginezi un poet. L-am descoperit cu tristete pe aleile cimitirului Straulesti 2, din Bucuresti. In trecere fiind, am mers sa-i aprind o lumanare Marianei Marin. Chiar langa mormantul poetei, pe o cruce de piatra cenusie scria cu litere de-o schioapa - Poetul TRAIAN FURNEA, 14 aprilie 1954 - 3 august 2003. Am luat cu mine acasa un pumn de tarana de pe mormantului poetului care mi-a marcat tineretea.

 =  lui tudor negoiescu si mircea militaru
cornel marginean
[25.Oct.04 14:31]
Eu am lipsit din fereasta netului cateva zile,
si sunt surprins sa vad ca acest text evocator a revenit, chiar cu o steluta, la suprafata apei de a citi, dupa ce cazuse ca o frunza spre adancul limpede al uitarii.
Scriu sub efectul textului de mai sus, scris atat de sincer de catre Mircea, ieri. Multumesc lui Tudor ca a readus in privirea cititorilor textul. Am aflat cum se numeste celalalt volum publicat pe care nu l-am citit. De Dimitrie Stelaru nu stiu nimic, ceea ce cred este ca acesti boemi poeti au curajul vietii, iar despre premiantii ratarii la modul cum vorbesti as vrea sa-mi scrii mai pe larg cum...
Cu stima lui Tudor si Radu

 =  poza
cornel marginean
[28.Oct.04 14:55]
Am sa scanez fotografia (poza) de pe spatele volumului si o voi trimite pe adrea agonia, dar nu cred ca pot mai repede de luni sau marti. Apreciez ceea ce vreti sa faceti.
Toate cele bune.
Cu stima.
(O sa incerc sa o anunt si pe sotia poetului sa caute www. agonia si sa vada articolul, daca voi reusi.)

+ Un mare boem
Gelu Vlasin
[29.Oct.04 16:19]
Traian Furnea a fost si cred ca este si acum, acolo, in lumea lui, un mare boem. Micuta doamna cu ochi albastri despre care vorbea cineva, este sotia, Rodica Sarmas, pe vremuri o interesanta poetesa, actualmente jurnalista la unul dintre cotidinele nationale. Intr-o vreme se plimbau impreuna pe micutele stradute ale orasului Bistrita.

+ PLING LA DRUM TRAIANULE
Florian Silisteanu
[01.Nov.04 20:23]
Frate dinspre al nostru de FURNEA Dragul meu prieten auzi te rog numai un timp dinspre lacrima florianului tau de frate Cum mai batrine de ai lasat Legitimatia de poet cum fratele meu drag ai lasat asta in marginea inimii noastre? Au tot spart in cuvinte prieteni comuni ca lipsesti o vreme dar nu NU vreau sa/i cred....Batrine silisteanul de florian pe care l/ai pus la drum in poezie invata plinsul de seara....ma batrine ma frate drag dar tocmai am pus capcana unui plan sa ma laud cu faptele mele din verb cu nunta mea de semne............e noapte batrine in popasul pe care il fac de 7 strigate in alba iulia ca vin dinspre clujul tau batrine de unde inca se vede ceva cum dinspre ludus strigind
.......PLING LA DRUM traianule.........Domnule Marginean domnule.........

 =  lui Gelu si lui Florian
cornel marginean
[02.Oct.05 19:06]
Voi stiti mai multe despre poetul Traian Furnea, amintirile mele despre el se opresc in vremea studentiei. El atunci inca nu era asezat spre Bucuresti, pe urma eu am venit in Ardeal si auzeau cate o data despre el, una , alta. Fratele meu, Ion Marginean, scria poezie, si el cred ca mi-a facut cunostinta cu Traian, de pe la Cenaclul Vatra din Tg-Mures. Erau mai mari ca mine. Pe urma fratele meu mergea la Cenaclul de luni, nu stiu daca si Furnea frecventa pe acolo. Parca il vad pe Manolescu si pe Cosovei fiul cum faceau harcea parcea pe poetii tineri, stresati de personalitatea mandra si inganfata a acestora. Tin minte ca m-am dus sa ascult si eu poezie acolo si am fost socat de asta.

Ati scris frumos despre Traian si durere , frate Gelu si frate Floriane cu a ta sfasiere de pe dealul Clujului, lui sa-i dai stelute.

Multumiri editorului pentru poza, e mult mai potrivita decat cea pe care a aveam pe volum.

Cu stima.

 =  dragul meu drag
olesia olesia
[02.Oct.05 19:06]
Ce dor mi-e de tine, Traian. Imi vine sa urlu de mii de ori ca esti al meu, ca vreau sa te vad, sa te string in brate, sa te iubesc nebuneste. De zeci de ani, dragul meu drag, te urasc si te iubesc deopotriva. Mai stii, Traian Furnea, cand voiai sa-ti cumperi un tren? Pe ce personal umbli acum prin cer? Pesemne ca ti-ai cumparat biletul cu cuvinte, cu silabe. Esti bogat, prietene, mai mult decat toata lumea asta mare la un loc. Cat iubeai tu viata, iar acum aflu ca esti rece si etern. Cum sa te caut, unde sa te gasesc. Mai tii minte? M-ai parasit intr-o noapte friguroasa, de noiembrie... Cat de mult m-am incalzit la luminita amintirii tale, a zambetului tau, a buzelor tale, singurele din lume capabile sa ma minta frumos. Doamne, frumos erai. Dumnezeule, cat de dor mi-e de tine, Traian. Scriu haotic si ma gandesc ca ai crede ca sunt nebuna, ca scriu in gol, unei fantome, unei absente uriase. Da, sunt nebuna dupa tine, asa cum te-am iubit toata viata, cum te-am blestemat. Domnule Marginean, iti multumesc ca ai scris despre Traian. tragediile ne invata sa aprindem lumanari. sunt in Suedia, iar frigul de aici este nimic pe langa pustiul lasat in suflet de vestea mortii lui Traian.

 =  POETUL ce se stinge
Elena Albu
[22.Nov.04 10:37]
Un gand, o floare, o lacrima, un vers...
Admiratie!

 =  olesia olesia si elena
cornel marginean
[23.Nov.04 11:20]
Pentru ca am scris. Imi inchipui si inteleg. Vietile sunt ca niste paraie ce nu au cum sa nu se desparta. Daca vrei sa urci pe inaltimile unde au fost despartirile atunci nu vei mai curge. Curgi acolo in Suedia si scrie. E tot ce pot sa spun eu pentru o alinare. Cu stima.

 =  Traian Furnea la Chisinau
nadia vieru
[23.Jan.05 20:09]
De ziua lui Eminescu, pe 15 ianuarie, la Chisinau, actorul Florian Pitis a recitat din versurile poetului TRAIAN FURNEA. A fost foarte emotionant!

 =  timp
Dragos Serban
[20.May.11 01:18]
Regret că am descoperit atât de târziu aceste poezii, mâine voi fugi să caut cele două volume. Vă mulțumesc! Atât versurile cât și ceea ce povestiți despre omul Traian Furnea mă încântă, pentru că regăsesc o parte din mine.

Comentariul de mai sus, al Nadiei, postat în 2005, îl pomenește pe Florian Pittiș, care ne-a părăsit și el, între timp. Cât de mult avem de citit, de ascultat, și cât de repede trece timpul...

 =  Dragos
cornel marginean
[24.May.11 22:43]
Era sa treaca neobservata de mine trecerea ta scrisa, pe aici.
Este frumos sa vad ca timpul nu ii uita pe poeti si mereu vor fi suflete care vor gasi poeziile lor.
Spui ca esti si tu asa de liber si sensibil ?

Sa-mi comunici daca ai gasit cele doua volume.

cu prietenie




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0