Comentariile membrilor:

 =  Sonete
Daniel Dinescu
[17.Apr.04 16:02]
Felicitari inca o data, Adrian, frumoase sonete!
Vezi ca e "c-un", nu "cu-n".
Mai trec,
Daniel

 =  Corectura
Adrian Munteanu
[17.Apr.04 16:18]
Daniel,

Ai fost pe faza. Am si corectat.

 =  "gârbovă tăcerea"
Silvia CALOIANU
[17.Apr.04 16:47]
Nu vreau sa aud acolo "in gandul meu debil", desi ar sugera fantezii socante, suprarealismul etc...Mi-ar fi placut mai mult de ex. "in gandul meu fragil". Prima strofa mi-a placut deosebit. Tacerea aceea, mai cu seama "garbova" de timp, ca o senila, sau din cauza ca se simte vinovata? Sau? Si, parca o descatusare a cuvintelor as simti :), de ce oare?

 =  Debilitate
Adrian Munteanu
[17.Apr.04 16:54]
Silvia,

Poate ca ai dreptate cu fragilul. Nu numai din motive de rima, dar si datorita asocierii cu sleit si ravasit, am considerat ca e mai aproape de o poetica " a ravasirii ".
Uneori ma surprind si eu cu termeni cam duri, dar cred ca e o razbunare prin poezie, structura mea reala fiind cu totul alta.

 =  "Mi-ar trebui un zbor"
Elia David
[17.Apr.04 17:15]
De data aceasta imi fac curaj, ma apropii. Mi-a placut extrem de mult sonetul, sentimentul aparent al pierderii inocentei, dorul de a regasi intr-un zambet cu virtuti regeneratoare.

"Mi-ar trebui un zbor de dimineață,
Să născocesc povești cu trup fragil,
Să recompun altarele de ceață."

Extrem de frumos, de sensibil.





 =  Corespondențe
Adrian Munteanu
[17.Apr.04 18:16]
Elia ( ce nume frumos ),

Dacă intrăm pe aceeași coordonată, a sensibilității, ar trebui să fim fericiți, că nu suntem singuri.
Așadar, pe curând.

 =  "...regăsesc privirea de copil. "
Farcău Pavel
[17.Apr.04 21:00]
cred că aici avem de-a face cu o căutare forțată a identității pierdute, tocmai în încercarea disperată de a uita - pentru a-ți putea reaminti, privirea de copil, rămîne doar o proiecție mentală, "În gândul meu debil,", iar singura "ieșire" înspre ceea ce n-a fost uitat e retragerea în așteptare, însă una ne-dublată de o gestică, de o tentativă de salt în ceea ce s-ar putea afla dincolo de propria ființă (opacă)...D-le Adrian, asta e imaginea pe care am construit-o, disecînd acest excelent sonet....ultimul vers e unul care m-a înghețat pur și simplu, nici nu știu de ce, dar de la o vreme am început să citesc ultimul vers al sonetelor d-voastră, iar după aceea încep de la primul vers...
sper să nu fi greșit prea tare în afirmațiile de mai sus, dar mie o astfel de imagine mi-a lăsat, încerc pe cît posibil să mă strecor printre versuri, și să văd cum se vede dintre ele, după ce mi-am găsit un loc acolo...
vă aștept și mîine...același cum vă știu

 =  Final
Adrian Munteanu
[18.Apr.04 14:26]
Paul,
Nu greșești prea mult începând lectura de la sfârșit. Într-o asemenea desfășurare concentrată de forțe ideatice, evident că finalul trebuie să reprezinte chintesența celor exprimate, iar restul poate spune ceva despre modalitatea de realizare.
Pe curând.

+ cautari
Eugenia Buzatu
[28.Apr.04 19:15]
Am recitit astazi sonetele tale. Senzatia este de discreta incercare de a regasi puncte de sprijin in haosul care esti si care suntem. Dintre toate sonetele m-am oprit la acesta, poate cel care imi este cel mai apropiat.

 =  Sonet32
Jianu Liviu-Florian
[25.Jan.05 08:11]
Splendidă poezie, Adrian...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !