Comentariile membrilor:

 =  shockat!!!
Valentin Eni
[04.Nov.03 09:03]
am deschis azi site-ul www.poezie.ro si am ramas socat de ce am vazut!
pana o sa-mi revin va mai trece ceva timp. Cred ca am sa ma obisnuiesc, dar o sa-mi fie TAAARE dor de "vechea" fatza a poezie.ro

 =  cateva observatii dupa
Laurențiu Orășanu
[04.Nov.03 10:13]
Voi cauta sa fiu succint si sa uit de supararea cu Calimero (banuiesc ca nu e listat la autori pentru ca nu respecta regulamentul la "nume").

Cinste muncii depuse. Ti-am mai spus-o si o repet. Orice computerist are de ce sa priveasca opera ta cu admiratie si invidie profesionala.

Pagina intaia arata mai bine.

Textele recomandate, banuiesc criteriul a fost cel al "stelutelor", lucru bun, mai ales ca sunt si eu acolo (bang!). Dar tocmai la ele autorul sa lipseasca ? Sigur, e pe tool-tip, dar putin respect, nu-i asa ?

Tool tipul completeaza fericit infrmatia (mouse-over), iarasi lucru bun.

Analiza lunii curente, lucru bun, buna si poza, dar nu cred ca ar trebui sa apara acolo si lunile precedente.

Deci atentie la selectie, nu lasa totul pe automat. In pagina intai sa fie lucruri care ard, de aceea sunt "a la une".

Comentariile amplasate langa text, au spus si altii, rau. Iti trebuie un page-down diferit pentru a ajunge la capatul de jos al textului, respectiv comentariului. Se faulteaza unul pe altul(altele).

Numele site-ului, au zis si altii, nu suna bine.

Revenirea la prima pagina mi-e neclara. Click pe link-ul de la Agonia, sau ce ?

Regulamantul e aproape ilizibil, am dat fonturile mari in Windows si tot nimic. Se pare ca ai modificari in zona nivelurilor. Sper ca vei alinia autorii la regulament cat de curand. Nu se vede bine, de aceea s-ar putea sa gresesc, dar a acorda nivel superior numai pentru ca un autor organizeaza concursuri sau posteaza texte html nu mi se pare corect. Creeaza confuzie. Nivelul sa fie pe valoare, la varf (cenzori)completat cu puteri de decizie (degradari, etc). Nu cred ca va fi cineva sa se intrebe ce e un cenzor. Dar pe la 105 cel putin, e deranj.

Lista de autori. Inainte ma duceam in ea si vedeam cine a mai fost promovat. Stiam cine e cenzor. Acum cum sa fac ? Sa-i iau pe rand in lista ? Dupa nume ?

Imi place, pe prima pagina "subiecte fierbinti". (Ma scuz daca titlurile le citez inexact). Imi place ca ai pus "Polemica" separat.

Imi place ca nu mai sunt contorizate clickurile personale. Pacat ca , odata intrat pe text, nu mai apare numarul de citiri.

Sunt sigur ca ai multe pe planseta. Le asteptam.

Cu toate sugestiile de mai sus, inchei apreciind noul "look" web, layout-ul aerisit. Viteza de incarcare nu pare sa sufere prea mult.

Cunosc reactia utilizatorilor la schimbari. E normal sa se astepte sa-si gaseasca paharutele la loc si sa protesteze in caz contrar. Dar utilizatrul iti mai da uneori si sugestii bune, care poate ti-au scapat.
M-as bucura sa ma incadrez si in a doua categorie cu comentariul meu.

Ghiocel

 =  Radu
Cosmin Dodoc
[04.Nov.03 10:34]
Radu, ceasul de la comentarii nu stiu pe ce zona e setat insa e cu vreo doua ore si ceva in urma.:))
Mai vorbim.
Cosmin

 =  propuneri, observații, nivel
Jupp B. Itter
[04.Nov.03 12:32]
Sper să nu repet ceea ce s-a mai spus (de aceea nu repet de ex. laudele aduse de Calimero muncii depuse de Radu); mă voi limita să spun că îmi place pagina principală, e mult mai reușită și conține noi secțiuni interesante; trec la observații:
- menu-uri: folosirea link-urilor pentru menu-uri (ex. cel cu texte/comentarii/...) este neinspirată; acestea se fac gri la prima utilizare, dînd apoi un aspect neîngrijit; era de preferat utilizarea de butoane sau macar forțarea culorii linkului;
- titlul paginilor: nu am reușit să descopăr unde se afișează titlul paginilor! selectezi "text" sau "comentariu" în prima pagină sau, mai rău, "poezie" sau "proza" șn pagina "texts", obții o listă dar nu știi unde te afli?!
- paginile de texte și comentarii: folosirea tabelelor în vechiul format dădea un plus de rigurozitate și mai multă ușurință în depistarea creațiilor interesante (după numele autorului, numărul de citiri, steluțe etc.); noua versiune se lăbărțează in josul paginii iar informațiile de interes nu mai ies în evidență;
- nume vs. autor; atît în prima pagină cît și în cele de “texte” și “comentarii” se pune accentul pe titlul poeziei, respectiv pe concluzia comentariului, în detrimentul autorului ceea ce este incorect; în nici un caz titlul nu este cel care trebuie să ne facă să selectăm un text (altfel iar o să avem numai titluri “bombă” din dorința de a atrage atenția, vezi „Orgasm”, „Incest” etc.)
- Subcategoriile în texte și comentarii: indiferent de subcategorie, textele se afișează sub denumirea “Poezie”, “Proză” ceea ce va crea probleme în timp. Exemplu: sunt sigur că mulți evită epigrama și vor rata poeziile lui Sorin Olariu pentru că e cunoscut mai mult ca epigramist și invers, cei care caută epigramă o vor descoperi mai greu.
- Tot despre subcategorii: dacă în vechiul format se putea selecta catgoria “epigramă”, acum, cînd a fost trecută la subcategorie, nu se mai poate face selecția; propun extinderea menu-ului acela care incepe cu “!” prin adăugarea subcategoriilor;
- Pagina de afișare a unui text literar: aici sunt cele mai mari probleme; să le enumerăm:
* aspectul este stricat de subtitlul “poezie” urmat aproape invariabil de []. arată oribil; propun mutarea categoriei și subcategoriei undeva deasupra titlului, eventual dreapta?
* butoanele de print si email strică și ele aspectul, fiind puse între titlu și corpul textului (?!); acestea și-ar găsi rostul în partea de jos, din moment ce de obicei se folosesc DUPÃ citire.
* plasarea comentariilor in dreapta jos este nefericit aleasă, aspectul poeziilor cu vers mai lung fiind total compromis;
* scroll-ul pe comentarii îngreuiază teribil descoerirea comentariilor noi; un work-around ar fi listarea comentariilor în ordine inversă introducerii și/sau propunerea facută mai jos, referitor la ora ultimului comentariu;
* cîmpul de editare a comentariilor e ridicol de mic; un comentariu ca cel de față este foarte greu de editat; sau ai dorit să îi faci pe comentatori să nu mai bată apa în piuă?
- forumul: forumul nu conține încă acel topic “Vreau nivel”; așa că unde pot solicita nivel 110, pentru a putea lansa concursul de epigramă pe luna trcută?

În final, două propuneri:
- prima e cauzată de excelenta idee cu “Subiecte fierbinți”; acestea sunt alese pe baza numărului de comentarii sau de către cenzori? indiferent de cum sunt alese, cititorii vor dori să știe dacă a mai aparut un comentariu la un subiect fierbinte; există într-adevăr soluția cu email-ul dar se poate pune în tooltip pe site (și zic că nu e greu de implementat) timestamp-ul ultimului comentariu, eventual și numărul de comentarii; aceeași informație ar fi utilă și pe pagina cu textele fiecărui autor (altfel e greu de descoperit comentarii noi la texte vechi) precum și pe pagina cu textul literar, dacă nu vrei să renunți la ideea cu scrollbar-ul pe comentarii.
- a doua e legată de adăugarea de atribute textelor literare; în acest moment poezia e împărțită în trei subcategorii: poezie propriu-zisă, epigramă și haiku. S-a tot vorbit aici pe site de adăugarea de noi subcategorii gen „pamflet”, „parodie”, „rondel”, „sonet” dar poate și categorii de genul „poezie umoristică”, “poezie vizuală” etc. Eu propun ca să nu adăugăm noi categorii ci doar “proprietăți” ale unui text literar pe care autorul să poată să le bifeze sau nu. Apoi funcția de căutare de texte să poată să întoarcă, de ex., >.


 =  multumesc mult pentru feedback
Radu Herinean
[04.Nov.03 13:31]
multumesc FOARTE mult pentru feedback.
multe din observatii sunt pe todo list, multe nu sunt.
oricum, le voi implementa aproape pe toate.
multe optiuni sunt in lucru, multe nici nu sunt incepute inca, insa daca nu porneam varianta noua acum cand aveam timp de teste probabil nu aveam o baza ca sa implentez totul si imi lipsea feedbackul.

la niveluri nu ati inteles voi. nu se acorda nivel celui care posteaza html ci se acorda html celui care merita nivelul ;) la fel si pentru concursuri.

voi modifica spatiul pentru comentarii, se pare ca n-a fost o idee prea buna.

voi raspunde si la celelalte observatii dar probabil pe masura ce am ocazia sa le si pun in practica.

si sistemul de concursuri este in lucru insa mai e destul de puricat la el.

astept in continuare observatii pe unul din articolele de intampinare.


 =  Unda de șoc a schimbării
Călin Cătălin Răpciune
[04.Nov.03 19:52]
Observ cu bucurie ca majoritatea remarcilor constructive “pe layout” au fost facute deja, ceea ce ma scuteste de mult efort :). Respect Jupp, Ghiocel. Cred ca asta e atitudinea corecta, privitul inainte si ajutatul cu sugestii.
Ca sa fac asta insa, trebuie sa scap de oful nostalgic care m-a curpins cand am dat ochii cu schimbarea. Pentru ca, daca ne-ai dat o jucarie cu care ne-am obisnuit, apoi ne-ai luat-o fara avertisment (in mijlocul unui concurs...) si ne-ai dat apoi alta in loc, copiii n-au cum sa nu se smiorcaie putin. Apoi le trece.
Sper ca dupa aceasta descarcare sa privesc si eu inainte (si inapoi) cu incredere si relaxare.

Primul lucru care m-a lovit a fost ca tastand “poezie.ro” am fost trimis in... agonie. OK, am inteles din “reguli” ce intelegi prin aceasta “altfel de agonie” fata de ce pare la prima vedere unor oameni (majoritatea) care nu stiu greceste. (La inceput mi-am zis ca e un factor important asta, dar e doar daca vrei sa faci reclama saitului, sa-l faci “marca”. Daca va ramane acest concept doar intre membri, poate fi un element de “mister cunoscut numai de noi care sa ne faca sa simtim ca apartinem unui grup”.)

Spui (tot in “reguli”) ca Agonia inseamna zbaterea. Batalia. De ce? De ce ar inlocui “batalia” “poezia”? Si daca nu vreau sa ma bat? Daca pentru mine castigul nu e din “lupta”, ci in invatzare pasnica? Daca eu vreau doar sa scriu, pur si simplu pentru ca asa simt, si nu ca sa ma lupt cu cineva? Nu am loc aici? Eu voiam oaza de liniste data de poezie.ro, nu un camp de batalie, ALT camp de batalie pe langa atatea cate sunt in viata “reala”.
De ce sa castige cel mai bun? CUM sa castige cel mai bun? Eu nu sunt cel mai bun, si totusi vreau sa castig. Experienta. Cunostiinte. Castig comunicare cu oameni. Trebuie sa fiu “cel mai bun” pentru asta? As zice ca dimpotriva...

Ma rog... m-a luat prin surprindere schimbarea la fata, de-aia am sarit putin de... taste in sus – tocmai ma gandeam laudativ (sincer) despre siteul celalalt – ce bun era, cat de simplu, dar totusi cate facilitati. Sigur, nu era perfect, dar era remarcabil.

Acum mi se pare ca s-a schimbat modificarea... copilul a crescut si vrea (vrei) sa fie om mare. Noul concept vrea sa cuprinda mult mai multe arii. E mai complex, mai spectaculos, dar si mai complicat si mai greu de folosit. Cel putin la inceput. Probabil ne vom obisnui (un plus mare pentru defunctul [] poezie.ro era faptul ca a fost foarte usor de invatat folosirea lui), in mod sigur in aceste randuri se face simtita rezistenta psihologica la nou si nostalgia dupa confortabil care naste un scepticism initial greu de stavilit.

Per ansamblu, probabil e un lucru bun si, la urma urmei, inevitabil. Un singur avertisment am: de obicei e greu sa fii de toate pentru toti. Puterea « marcii » poezie.ro statea in claritatea unidirectionala si ingustimea scopului (sau “focus”, cum zice englezu’): stiai la ce te astepti, si voiai lucrul acela. Agonia inseamna atat de multe lucruri ca trebuie sa caut in maruntaie ca sa gasesc ce vreau. Si, in “secolul vitezei” fiind, nu stiu daca mai am timp... vom vedea.

A, si inca una: oamenii se obisnuisera cu anumite “facilitati”, pe cat de mici si simple (vezi citirea contorului de citiri, etc), pe atat de importante daca... nu-s. Pentru a mai astupa gura criticilor (inclusiv mie) sugerez sa incerci sa asiguri continuitatea facilitatilor care erau si in versiunea “veche”, urmand a construi pe acea baza.

Oricum, e o munca titanica, nici nu stiu cat (si cati) sunt constient(i) de asta. Mult succes!

El Rapciugoso

 =  ingrijorat de noua fata a site-ului
liviu dascalu
[05.Nov.03 10:33]
Acest site tinde sa semene cu o revista. Prima schimbare de care stiu a fost cand s-a renuntat la fereastra care anunta prezenta celor din chat room. Dupa cea de a doua schimbare majora, comentariul tinde sa devina un apendice oarecum inutil al textelor.
In acelasi timp, se pune un accent nou pe textele conceptuale (articole, eseuri, polemici). E foarte bine. Problema este ca nu prea avem eseisti si public pentru eseuri, pe acest site (o dovedeste faptul ca un eseu submediocru precum "Despre Noesis" a fost intampinat cu atatea comentarii laudative). Bineinteles, forma poate sa preceada fondul.

Am doua sugestii: 1.comentariile ar trebui sa poarte si referinta la autor, in lista personala (doresc sa revad anumite comentarii,de demult, dar ar trebui sa fac munca detectivistica pentru a ajunge la ele).
2. Sa existe posibilitatea de a intra de pe un text direct pe alte productii ale unui anumit autor.

 =  cam atit
Liviu Nanu
[05.Nov.03 12:48]
Cred ca noua fata a site-ului are avantaje insa pe mine m-a inhibat. Probabl voi intra mai rar o perioada pina ma voi obisnui. M-am cautat pe lista de autori si nu m-am gasit. Observ si scaderea nivelului (justificata, desigur) care nu m-a surprins, elegant ar fi fost totusi sa mi se comunice.
Cu stima,
Anton

 =  anton si fostii cenzori
Radu Herinean
[05.Nov.03 13:17]
a fost elegant si ti s-a comunicat Antoane, dar elegant era sa te deranjezi sa verifici daca ti s-a comunicat.
v-am anuntat pe toti cu mai mult de trei zile inainte ca trebuie sa luati legatura cu mine sau cu zareh ca sa va puneti in tema cu schimbarile. si crede-ma, am fost online mai mult de 12 ore in fiecare zi (si noapte).
am avut prea mult de lucru in perioada asta ca sa stau sa mai vorbesc discutii cu fiecare.
speram sa vad un pic de interes macar acuma si din partea voastra, daca la teste n-ati participat, desi era MARE nevoie, dupa cum bine se vede acum pe site.

eu sunt dezamagit, de lipsa asta de participare si ajutor dar mai ales de manifestarea asta de dupa, de tipul "nu sunt tratat corect".

cu cateva exceptii, fostii cenzori erau doar cu numele in ultima perioada, si asta este in detrimentul celorlalti membri ai site-ului. si in afara de tine nu s-a deranjat nimeni sa anunte, chiar daca "elegant ar fi fost totusi sa mi se comunice".

stiu ca nu primiti aplauze pentru activitatea asta (ba din contra), dar si eu sunt in aceeasi situatie sau chiar mai rau. am depus un efort enorm si nu-mi mai arde de mangaiat orgolii ranite.

astazi mai astept sa vad cine este interesat de noua pozitie de editor din cei care au fost cenzori inainte si inca nu s-au pus in tema, si de maine incep sa adaug oameni noi la echipa, daca va fi cineva interesat.


 =  multe multe raspunsuri
Radu Herinean
[05.Nov.03 13:31]
am retinut TOATE sugestiile si observatiile pe care le-am primit, pe ambele articole si pe email.
FOARTE MULTE din observatii sunt justificate si le voi lua in considerare si le voi pune in aplicare.
din pacate va dura destul de mult pana cand voi apuca sa termin efectiv tot ceea ce se afla pe "todo list".
intre rectificarile substantiale pe care le voi face se inscriu:
- repozitionarea spatiului de comentarii
- reintroducerea TUTUROR facilitatilor vechi (cine e in chat, cine s-a logat, etc) si a multor facilitati noi.
- adaugarea informatiilor care s-au pierdut la articolele din diferite liste (numar de afisari, de comentarii, referinte la autori si genuri, etc).
- casute suplimentare pe fiecare pagina in parte (concursuri, autori consacrati, top, liste pe anumite perioade, etc)
- introducerea posibilitatilor de ordonare si selectare diversa a listelor de autori (inclusiv dupa pseudonim si dupa nivel)
- reactivarea forumului si aducerea acestui in prim plan prin asocierea la anumite tipuri de texte si referinte la forum in optiunile din pagina principala
- probabil multe alte lucruri care imi scapa acum din graba de a ma intoarce la treaba.

Am introdus de azi-noapte si limbile engleza si rusa.
Referintele pentru traduceri sunt deja activate asa ca aceia dintre voi care cunosc si aceste limbi pot incerca traduceri alte textelor preferate si in aceste limbi. Textele care contin traduceri si traducerile in site vor avea un loc special intre facilitati si vor atrage vizitatori mai multi.
De asemenea, vreau sa depistam profesionistii in alte limbi fiinda dintre ei vor fi recrutati editorii pentru acele limbi.
Voi reveni azi cu un articol in care voi relua toate aceste subiecte.
Inca o data vrea sau va rog sa aveti rabdare deoarece trebuie sa fac toate aceste modificari cu mare atentie si sunt singur in activitatea de programare si redesign.
Din fericire, editorii m-au ajutat foarte mult in testarea tuturor facilitatilor noi.
Numarul crescut de vizite pe care le primeste site-ul sunt o dovada ca si viteza este mai buna si imaginea este mai atractiva.
Voi incepe acum si o polemica pe marginea brand-ului agonia in sectiunea "polemica". Va invit acolo pentru a lamuri aceasta problema.

Va asigur ca nu am batut nici un cui in aceasta versiune noua a site-ului si ca aceasta este cel mai potrivit moment pentru sugestii si pareri constructive.

va multumesc
radu herinean
editor

 =  As fi bucuroasa sa le revad!
Ruxandra Alexandru
[05.Nov.03 17:55]
Imi lipsesc maximele din "antetul" paginii... :(

 =  pareri de amator
Paiu Constantin
[06.Nov.03 01:50]
ok, de acord in privinta maximelor, care ar putea chiar sa fie oferite vizitatorilor intr-o rubrica speciala, in care membrii site-ului sa poata adauga. ce zici?
apoi: cum spunea liviu dascalu, ar trebui sa revina lista cu ultimele texte ale autorului in pagina fiecarui text al sau. in plus, in pagina cu toate textele comentariile ar trebui, de asemenea, sa apara ca si in vechea versiune, adica ultimele, nu toate, deoarece se lungeste pagina inutil.

 =  help!
enache florin
[06.Nov.03 10:26]
doua intrebari:
1.unde sunt biografiile autorilor?
2.daca vreau sa corectez un text nu mai apar diacriticele.cu ce sa reconstruiesc daca n-am caramizi?

 =  WAW!
andreea florescu
[07.Nov.03 02:10]
Vai de capul meu (la propriu!)... o schimbare MARE, cum ziceai si tu, dar nici chiar asa!!! Mi-a luat o ora sa ma prind cum as putea sa ma loghez fara sa "stric" ceva p-aici. Nici acum nu sunt sigura ca am nimerit unde trebuie
:-).
Schimbarile sunt bine venite si favorabile (de obicei). Eu ma voi obisnui. Dar, o mica intrebare, la ce mai sunt bune asa-zisele nickuri de-acum incolo? Si o sugestie:se poate sa pastrati nr comentariilor langa texte, ca sa nu ma apuc sa le deschid pe toate pierzand timp si rabdare.
Stiu, nu sunt un membru activ al acestui site, dar nu m-am putut abtine. E prea prea...Cam atat deocamdata!

 =  comentarii la clasici si spell check...
Paiu Constantin
[11.Nov.03 17:09]
ok, doua lucruri:

1. am observat ca nu sunt listate comentariile facute la textele clasicilor, nici in prima pagina, nici in lista de comentarii a celui care a comentat. ex: am comentat un text de ion minulescu, celei care pleaca, insa nimeni nu a avut ocazia de a afla acest lucru, deoarece sistemul nu anunta ca la textele noastre.
(totusi, poate ca nu am observat. in cazul acesta imi cer scuze :P )

2. ce zici, radule, de implementarea unui sistem tip spell check pentru fiecare limba straina? cum este cel oferit de yahoo mail.

 =  de la romantism la agonie :)
Liliana Rosca
[13.Nov.03 22:36]
Din cate observ ai dezorientat :) multa lume... credeam ca eu sunt unica...:) Oricum, este SUPER tot ce ai facut, te felicit! Cred ca ai lucrat 24 ore din 24!
Imi lipsesc totusi, biografiile autorilor si insasi denumirea site-ului "poezie"... Nu mai este romantism..., ci agonie acum...;)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0