Comentariile membrilor:

 =  parere
Calimero
[10.Sep.03 22:00]
Acum, ca tot carcotesc pe la epigrama, trebuie sa spun ca aici am citit cu placere. As evidentia forta pe care o pui in fiecare din ele, o performanta la lungimea respectiva.

Ghiocel si Calimero

 =  thank you
liviu dascalu
[10.Sep.03 22:08]
Uff, thank you so much.

 =  placut
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
trecut, citit, placut

+ Savuroase...
Silvia CALOIANU
[11.Sep.03 03:55]
M-ai impresionat si pe mine, desigur!
Nu inteleg de ce nu ai construit un singur poem din "poemele" respective? Daca poate fi vorba de o consecutivitate a lor? Cred, ca da! De ex. cu "Ploua in cimitir...", ai incheia poemul.
In "poemul" nr. 3, nu cred ca e bine spus "lent, imponderabil", chiar daca notiunile au tenta de alternativa (cuvintele sunt despartite prin virgula).
Altceva: cum poate fi construit un "poem" doar din gerunzii? (" pasind incet /mai cunoscand / doar aerul si / (mi-e rusine) pamantul"). Ei bine: un enunt poetic! Unul, de altfel, in care apari si "cu picioarele pe pamant", fapt de care te intimidezi, pentru ca nu vrei sa te identifici cu restul lumii, care e arborata in realitatea cotidianului - eventual, pragmatica -,cred...(e primul gand, care mi-a trecut prin cap, la ora aceasta!).
Pun un semn aici, sa-ti citeasca lumea "poemele": sunt savuroase, totusi...

 =  ciorile
Eugen Suman
[11.Sep.03 11:36]
mi-a placut foarte mult

"ploua in cimitir
ciorile, pe cruci
vindeca de suflet toamna"

de impact !

 =  parere
Jupp B. Itter
[11.Sep.03 13:56]
Aceste poeme au readus catrenul scris de mine acolo unde ii este locul: la un caz ipotetic.
Mi-au plăcut îndeosebi primele 3, ultimile 3 și "ploaie de vară" (pentru simplitate și putere de sugestie).

Remarc de asemenea că nu te grăbești să etichetezi drept haiku poeme care, cu ușoare incizii, s-ar fi putut încadra în gen (cel puțin așa cum e el cunoscut și practicat pe acest site): "ploaie de vară", "copilul bolnav".

 =  reply
liviu dascalu
[12.Sep.03 17:48]
Cineva a apreciat ca sunt un bucatar bun, la alt text. Daca si Silvia spune ca poeziile mele sunt savuroase, cred ca trebuie sa admit.
Tot pentru Silvia: chiar nu stiu daca mai e ceva de facut cu al treilea haiku, care e dezgustator de calofil. Sa fie un grain de beaute, printre celelalte... Nu ma mai obosesc sa-l sterg.
Speculatiile tale psihologizante mi se par un pic riscante. Am sa aleg o interpretare terre a terre a enuntului tau cu privire la "picioarele de pe pamant": da, sunt supus si eu legii gravitatiei.
Pentru Victoria - ai darul conciziei!
Pt. Eugen: e inspirat de Basho. E un pic alcoolizat.
Jupp, iti multumesc mai degraba pentru comentariul la poemul precedent. Am nevoie de exigenta ta si pe viitor.
Calimero&Ghiocel: e un compliment la care tin. Haiku-urile, datorita scurtimii lor, mi se par cam lipsite de forta, in general. As vrea ca sunetul lor sa fie cel al impuscaturilor cu aer comprimat, nu al ...linistii.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !