Comentariile membrilor:

 =  Recomand
Ioana Geacăr
[05.Feb.07 20:13]
E un studiu (fragment) care-i va interesa pe mulți agonici.
Urmărirea unei funcții culturale, a unui tip artistic de-a lungul istoriei fascinează, iar exemplificările, stilul, bibliografia bogată promit mult unui lector rafinat, cât și unui începător foarte curios.

+ pe mine
enache ionut laurentiu
[06.Feb.07 01:44]
m-a ajutat mult acest eseu din simplul motiv ca eu si teatrul.... am facut cunostinta dar ne stim doar din vedere sa zic asa.
dar chiar se vede ca ioana s-a spetit sa lucreze la acest articol si ar fi nedrept fata de ea sa nu citim mai ales fiindca este scris in maniera in care ne`a obisnuit deja, foarte documentat si foarte detaliat.

asadar, agoniaci, imbulziti-va puneti mana si cititi lasati comentariile de atelier pe textele de atelier.

 =  eseu bogat
Tamara Zub
[06.Feb.07 14:40]
Articol foarte interesant, bogat ilustrat, informații culese cu grijă și aranjate elegant, stilul expunerii e concis, rapid, emană energii benefice. Mulțumesc pentru un text atât de util și elocvent. Cu prietenie, tamara

 =  Despre o "domnie a actorului".
Ioana Geacăr
[06.Feb.07 15:37]
În cele din urmă am reușit să citesc cu atenție și mi-a plăcut stilul accesibil, dezinvolt, obiectiv în care transpare tonul rece, sigur pe sine, al documentaristului, dar și impresii surdinizate ale artistului.
Aș fi vrut să te oprești mai mult asupra măștilor, să dai mai multe detalii din viața actorilor, dar e un fragment, iată acum îmi făcuseși poftă de citit. Sigur, există multe perspective de abordare a subiectului, dinspre discipline diferite, iar articolul tău stârnește interesul. ...dar, ce bine e să stai să citești din carte, abia aștept să-ți văd cartea. Spor!

 =  prieteni,
Ioana Petcu
[06.Feb.07 17:56]
ioana, ma simt asa rasfatata sa fiu inclusa intre scriitor/cititori rafinati. referitor la ceea ce-mi spuneai in al doilea comentariu: am o obsesie (sper sa nu ajung la manie) pentru masti si stii cum e, cind iti place prea mult un subiect nu poti sa scrii despre el, sau scrii prost :) ceea ce e sigur e ca voi discuta problema actorului si din perspectiva schizofreniei. asta cit de curind am nitel timp sa ma adun si sa studiez profund problema, si acolo voi aborda iar tema mastii. (cu alte cuvinte ma invirt in jurul cozii, pina cind chiar voi face o discutie ampla despre masca). oricum materialul e mult mai amplu si sper ca am reusit sa redau statutul actorului ca fiind intre recunoscut si denigrat, ipostaza mai putin vizibila in alte domenii. dar si azi avem reminiscente la modul cel mai practic in ceea ce priveste "condamnare" omului de scena.

Tamara si Ionut, ma bucur ca v-am motivat ca v-am umplut sufletelul si ca u v-a plictisit pagina asta mai de 'teleenciclopedie'. Ceea ce va pot spune e ca recomand cu caldura lectura cartilor din bibliografie care va vor deschide noi orizonturi de inteles.

eu, asta , mai dreamer

 =  astept continuarea
Traian Rotărescu
[09.Feb.07 12:05]
Ioana,

salut si eu prezenta expunere si frumoasele ilustratii, e un demers demn de toata cinstea, mai ales pentru partea sa documentara.

Ce nu am gasit ( asta ca sa aiba si soarele petele sale) in totala concordanta cu fluenta lecturii este urmatorul pasaj: "Ceremoniile pe care le organiza la curte sau pe străzile orașului regale El-Gabal, aflat sub semnul zeului soarelui, este cel care, în viziunea lui Artaud, a contribuit la conturarea fenomenelor teatrale în lumea Romei."
Bineinteles ca dezacordul a aparut din cauza omiterii, la inceput, a prepozitiei prin :)

Hmm, iar in privinta gladiatorilor mentionati, eram mai familiar cu "mirmidonii"..cred ca din Quo vadis, in special.

 =  le soleil noir
Ioana Petcu
[09.Feb.07 13:30]
nu doar pete, traiane, ci in intregime intunecat e al meu soare :) bon, era o greseala pe care am corectat-o si faptul ca ai ochit-o imi spune capartea aceea de text ti-a atras atentia. iar mirmilon sau mirmidon sunt ambele forme corecte (vezi si dex)

pe fugutza,

 =  Peisaj din intre
Ioan-Mircea Popovici
[13.Feb.07 06:44]
"locul unde se arata ascunzisul..., colturile..., limbajul tainuit al jocului, unde se dezvaluie formele nevazutului in simplitatea, complexitatea, asocierea si disocierea lor..." am sacrificat doua cuvinte si le-am pus la baza zidului alb care asteata... aici las cararea coboratoare spre studiul tau in care, (din ilustratie se vede) ai pus multa dragoste. Bucurii in toate ale tale... (aici erau niste cuvinte spuse fugutza)

 =  niste secunde numarate (in buzunare)
Ioana Petcu
[14.Feb.07 13:26]
multumesc Ioan-Mircea, ma bucur sa aflu un cititor al paginii mele in tine.

 =  felicitări !...
Petruț Pârvescu
[22.Feb.07 15:30]
într-o perioadă de pragmatism ilogic, miticism și... mimetism cultural, asemenea demersuri sunt de apreciat...
cu prietenie,
p.parvescu




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !