Comentariile membrilor:

 =  editoriale
salma
[13.Jun.02 22:34]
mi-au placut amindoua editorialele. amare insa...

+ I-auzi sase!
Andia
[14.Jun.02 01:54]
Domnule Adrian

Descopar ca editorialele dumitale sunt altceva, si nu sunt nici culturale, nici politice, nu sunt nici sociale, ci vorbesc doar cate putin din toate avand mare, mare grija sa se ascunda sub umbrela unui cuvant precum branza sau DoDesKaDen, deoarece sentimentul tinut la adapost este scarba, greata sau chiar absurdul, iar atitudinea gazetareasca este una zeflemista.

Replica scrisorii merita toata atentia. Nu vreau sa discut ideile, cu gust de varza si miros de branza. Am inteles ca parcurgi un traseu care se reia la nesfarsit, dar vorba lui Camus, daca tot am vorbit de absurd, "trebuie sa ni-l imaginam pe Sisif fericit", nu-i asa, "de vazut ce se poate face cu acest autdoor".

Ce m-a atras este caderea mondei pe care ai surprins-o intr-un fel, cum eu nu am mai vazut. Sa privesti una din fete este o realitate care apartine viziunii in plan. Succesiunea nesfarsita a fetelor, privirea in spatiu, este insa legata de realitate.

Iti urez bun venit si te rog sa mai scrii Editoriale.

+ Dodeskaden
Nexus
[14.Jun.02 02:40]
Una : aveam nevoie de scrieri ca ale tale si iti multumesc .
Doua : mi-ai amintit de poezia lui Mircea Dinescu, si biensur, de film.

Dodeskaden

Ce-ati facut cu nebunii din gari ?
Macar ei n-aveau limba de cirpa.
Saci cu piine,sudoare,tigari
si tacerea complice si tirfa.

I-au cam tras spre polul lor cald
institutele de binefacere ?
Le-au extras de sub teasta smarald,
i-au papat chiar în faza de coacere ?

Om-vagon, bou vagon, palid tren
cu baloturi de sila si ura.
Sint copilul din Dodeskaden
cu ziare aprinse în gura.

 =  K
DoDu
[14.Jun.02 07:25]
Eu nu stiu daca sunt bune parturile, dar pesemne sunt bune daca le lauda lumea. I-auzi una.
Acuma mie editorialul mi-a cam placut daca as fi si inteles ce e cu DoDesKaDen.
Eu am luat frumos dictionarul meu care se mai tine, da foile tot ii cam curg si am deschis la dode ca dodes n-am gasit. Pe urma m-am gandit ca poate sa fie si greseli de tipar si sa fi trecut cuvantul aiurea. Si gasesc dodecaedric si aflu ca e privitor la dodecaedru. Adica e unu care se uita la altu care e dodecaedru. Am citit si la dodecaedru care e un poliedru (pe animalul asta am sa-l caut maine) cu 12 fete. Pe cuvant ca scrie 12 fete. E de groaza. Eu am numai doua. Una cand sunt trist, ma vaneaza gandurile si ma doare capul si a doua cand sunt voios, cu mintea gheboasa si cu berea pe masa. Uneori o mai tin berea si pe computer dar intr-o zi s-a varsat pe tastatura. Am recuperat eu cat am putut intr-un pahar cu gura larga dar ceva tot s-a pierdut.
Dar sa trecem la DoDesKaDen. Am mai gasit eu dodecafonic, asta iar e unul care se uita. Privitor la dodecafonism. Nu are fete, ci sunete dar tot 12. Eu ma cam saturasem de numarul 12 asa ca am luat-o pe sarite. si gasesc dobzala. Zice ca e a bate tare pe cineva. Acuma m-am dumirit eu si cu tata. Ca el ma cam dobzala cand eram mic. Sa fi stiut eu atunci i-as fi spus cand nu era pe-aproape:
- Ce ma tot dobzalesti atata ca icep sa ma plitisesc.
Toata lumea stia ca mananc dobzala pe paine. Ma intrebau.
- Te-a mai batut taica-tau?
- Pai sigur, dar ce credeai?
Ca in bancul ala, ce mai faci? pai eu de unde vrei sa stiu.
Asa si cu dobzala asta, adica DoDesKaDen. Ca ceva o fi insemnand, dar ce, e un mister. dar aflu eu, ca nu ma las. Azi termin cuvintele cu D si de maine incep cu K, ca acolo sunt mai putine.

 =  DoDu
adrian_nairda
[14.Jun.02 14:23]
Buna dimineata, oameni buni!
Multumesc voua ca m-ati primit, cam cum spunea Nichita:
"...
De la Tu,
La Dumneata,
La Dumneavoastra."
Spunea el ca e vorba de o "Pieire de batran", prin "Maretia frigului". Tot pe acolo mai spunea ca de cate ori ii vine cate o idee, parca il bate gandul sa se si sinucida.

DoDu, nu mai cauta in dictionare, scriele tu. Am avut o revelatie: esti intruchiparea vie a personajului din filmul ce se numeste Dodeskaden.
Nici mie, daca imi pica in mana un text japonez, nu-mi este usor. Ma multumesc sa privesc "in-semnele".
Am zabovit, mai demult, cu ochii pe niste tratate de lingvistica. Unii spun ca limba si limbajul or fi aparut ca repetari ale onomatopeelor, alti ca ar fi imitarea zgomotelor pe care le scoatem in vreme ce trebaluim, altii - ceva mai economi - au spus ca sunt suficiente doar doua cuvinte, pentru a spune/semnifica orice: ping si pong. Dar ne departam si intram pe alte "meleaguri".
Unele din teoriile astea au denumiri de-a dreptul nazdravane: tara-bum-de-ai; woo-waw, s.a.m.d.
Mai vorbim, ne mai imprietenim, dar, pentru numele lui D`zeu, nu mai bea atata bere! Vorba filisofilor greci: e o bautura pentru broaste.

Am indreptat vehic"u"lul, o sa-l botez "mijlocul de locomotie". Mi-a fost de ajutor Swift sa sparg "O"ul in partea ascutita. Columb, ca si Macedon de altfel, au ajuns ei sa cucereasca lumea - unul cu oul altul cu nodul - dar au apelat la niste scamatorii. Constat ca sunt o dactilografa mizerabila. Nu mai scriu, ma fac retor.
Munai vorbe bune pentru toti, reali si virtuali care/cum sunteti sau veti fi fiind.

Adrian

 =  I-auzi 6
Ion
[14.Jun.02 19:32]
Romanilor li s-a facut lehamite-vechi cliseu de film-cecea ce ii face sa respire aerul edulcorant al Occidentului de tot felul si sa-msi inghita propriile miasme subculturale cu aerul satisfacul al boului lui Protagoras care se crede fericit ca rumega.
Retoricism/Va urma un I-auzi sapte7




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !