Comentariile membrilor:

 =  poate
Camelia Tripon
[13.Aug.06 07:36]
mai putem spera, dar ceea ce ne-a dat vigoare, grâul, amidonul solar și amprenta apei și solului care l-a hrănit, dispare, prin globalizare consumăm tot mai mult hrană de pe meleguri străine, cu informații defazate la nivel subtil,
s-a pierdut din sacralitatea străveche, poate este momentul ca preoții să încurajeze viața spirituală a comunităților pe care le păstoresc într-o lucrarea de lungă statornicie...
interviul este bun, dar prea optimist...etnologii ar trebui să ia atitudine și față de demonstrațiile unor vecini care chiar la tvr susțin că muzica asemănătoare doinelor le aparține și că a fost consemnată în documentele din Spania catolică de aprox. opt secole...oare năvălitorii au doar dreptul de a jefui până și tradiția, iar noi de a tace, ca să nu fim acuzați de naționalism așa cum și intervievatul o face?

 =  da, Camelia Tripon
Argeseanu Gabriel
[16.Aug.06 16:24]
Ai perfecta dreptate. daca nu te superi, voi folosi aceste idei ca baya de dialog cu un alt folclorist sau etnomuzicolog. Despre ce spune Emilia Comisel ce parere ai? Despre optimism mai vorbim.

 =  Sorin Olariu - parere
Sorin Olariu
[16.Aug.06 17:20]

Respectarea traditiilor si obiceiurilor noastre ancestrale trebuie facuta fara a ne cantona insa mereu de ele.
Altfel riscam sa murim frumos, cu ele in brate, cum au facut-o amerindienii care nu au rezistat impactului cu o alta lume.
Romanii trebuie in acelasi timp sa nu fie refractari la nou, ci sa se adapteze la civilizatia mondiala din care au fost desprinsi pana acum 17 ani. Va trebui sa prindem din mers cadenta tarilor dezvoltate si mai ales, va trebui sa nu ne temem de globalizare.
Potenta avem, talente avem, doar ca sunt inca tinute in faza latenta. Suntem inca in stadiul coconului care inca nu stie ce e zborul, desi in strafundul fiintei sale este programat pentru asta.

PS: Sunt de 2 ani in America si nu am baut nici un Coca-Cola. De asemenea, nu am mancat nici un hamburgher.
In schimb, mananc saptamanal ciorba de burta, mici si sarmalute. Asortate din belsug cu bere Timisoreana si Ursus. Sunt oare prea conservator?

 =  #
zabet mihai
[16.Aug.06 17:30]
patetic
am trait sa o aud si pe asta
romanii au fost crestinati de grau si painea le-a asigurat mantuirea

cand vad cocoseala asta fariseica cum ca am fi buricul universului si numai mamaliga asigura mantuirea cea de toate zilele ma bufneste rasul

sorin are dreptate
cine nu vrea
poate sa nu manace big mac dar sa nu ma oblige nimeni sa manac mamaliga cu ceapa ca asa e romaneste


 =  Mihai
Camelia Tripon
[17.Aug.06 08:43]
ai dreptate mămăliga, veche de câteva sute de ani în spațiul cultural europen face rău la colita de fermentație așa că este bine să o eviți...

Sorin, ai dreptate, dar așa cum explicam lui Florin, tradiția are o conotație mai profundă, ea nu se referă doar la folclor ea se leagă și de păstrarea unor obiceiuri strict din familie, de la obiecte la întâmplări și mod de trai...mici și bere Silva brună... și de a nu disprețui pe cei care au fost nevoiți să mănânce mămăligă până au făcut pelagră...au fost oameni și ei și poate că unii din noi ne tragem rădăcinile și din oameni săraci...nu toți s-au născut coconi așa cum vorbește cu dispreț Mihai...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0