Comentariile membrilor:

 =  umbre
Cezara Nica
[18.May.06 07:50]
Imi place in mod deosebit inceputul!Chiar ma intreb ce ar "spune umbrele noastre despre noi"
Insa dorinta lor de libertate ramane doar in stadiul de dorinta, oricat am incerca, noi sau ele, am senzatia ca nu se vor dezradacina din noi,iar daca ar fi sa fiu sincera, cred ca numai alaturi de umbrele noastre reprezentam un tot unitar,o entitate deplina!

 =  afonii..
Mureșan Dan Constantin
[18.May.06 10:29]
Religia imi spune ca omul ideal pe care il cantzi va exista intr-o cu totul alta lume.. sunt prefect de acord cu umbrele fiecaruia, dar se pare ca unii sunt chiar afoni si deranjeaza societatea, voit sau nu, mai mult decat altii.. E mare Gradina Domnului....

 =  Cezara Nica
razvan rachieriu
[18.May.06 11:26]
Alături de umbrele noastre reprezentăm un tot unitar, dacă te referi la faptul că omul este alcătuit în același timp din pozitivități și negativități.
Umbra ne întregește ființa văzută numai prin prisma aspectelor negative.Niciodată în această viață omul nu poate să fie alcătuit numai din lumină.
Dar să dăm Cezarului ce-i al Cezarei și să-ți spun ca sunt încântat de popasul spiritual pe insula lirică personală.

 =  Muresan Dan
razvan rachieriu
[18.May.06 11:38]
Pentru avortoni, stârpituri, schizofrenici, ar trebui inventată o altă lume, izolată ermetic de lumea noastră.
Într-adevăr, omul perfect și societatea ideală sunt, cel puțin pentru un timp imprecis, utopii, căci doar gradul de civilizație , în anumite stadii, influențează valorile umane.
Mulțumesc pentru timpul umplut cu efortul gândirii tale.

 =  pre
florian silișteanu
[18.May.06 13:09]
există o dependență a lucrului mecanic Există sentimentul de rece Umbra despre care ai scris merge și acum după umbra care se scrie
mulțumesc

 =  mai rachierule tata
Madalina STATE
[18.May.06 14:21]
pentru avortoni, starpituri, schizofrenici ar trebui inventata o alta lume... ei sunt umbrele voastre , ei sunt intorsi cu fata catre altceva care poate fi si lumea celor normali, morali, sau mai stiu eu ce alta porcarie draga tie; iete la supraomul care-si tine ochii deschisi in plina lumina

 =  umbra - intruchipare a negativitatilor
nica mădălina
[18.May.06 21:47]
am abordat acest text ca pe unul argumentativ, datorita incadrarii pe care i-ati facut-o. si nu doar. definirea precisa a umbrei, desi in finalul textului, indeamna la cel putin o recitire a lui, spre intelegerea circumscrierii anterioare a efectelor acestei umbre. reparcugand asadar, remarc afirmatii, disocieri, convingeri despre concepte, notiuni si categorii ale umanului a caror greutate de ordin cel putin axiologic ma impiedica sa dau sentinte.
da, sunt reflectii. da, reflectiile au sarmul de a fi recurente si aprofundabile. da, textul incita. iar pe mine, ca sa ma repet, in special ultimul paragraf: "legi", "societate" , "gandire"... termeni care ii confera deschidere si o tonalitate deloc resemnata, insa mai putin combativa si rigida. deci pretabila unui dialog (cu sine, cu celalalt)
normele hibride versus norme. norme versus legi - aici as avea de mentionat ca poate uneori eficacitatea regulii sta nu doar in calitati intrinseci, in puritate, ci mai degraba in felul in care ia nastere si in acceptarea sa, prin consens procedural, ca fiind obligatorie de catre cei carora se aplica. cate ar mai fi de zis...:)
bref, cuvintele dvs., dle rachieriu, ma vor mai bantui nitel. cat sa nu uit ca legile si principiile, ca si morala, nu sunt imuabile, ci depind de fluctuatiile opiniilor (in toate sensurile) si ca niciun consens nu poate fi comprehensiv, daca vrem sa pastram flexibilitatea necesara egalei valorizari a oamenilor. pe care stiti ca ii mai si iubim fara sa stim de ce, deci nu ca premiu pentru pozitivul din ei.

admitem ca orice idee a omului este sociala si socializanta?
si ca dorinta de, necesitatea de, pana si frica de libertate nu-s pretabile monopolului niciuneia dintre laturile omului? (dorinta de libertate, fie si a umbrei, fie si urlata, e intrinseca doritorului si nu mereu explicabila ca o consecinta?...)
voi reciti, voi reflecta:)


 =  Florian Silisteanu
razvan rachieriu
[19.May.06 08:23]
Umbra are contururi variabile în funcție de aptitudinile și defectele omului.
“Umbra care se scrie” este ascunsă în spatele cuvintelor, însă un observator atent o poate intui , ca o pată pe o foaie albă.
Mulțumesc fiindcă ai forțat gândirea să nască cuvinte.



 =  Madalina State
razvan rachieriu
[19.May.06 08:25]
Nu sunt tată, cum un text bun nu este tatăl și nu naște un text prost.
În loc să comentezi textul pe care l-am scris, te-ai legat de un răspuns al meu la un comentariu.
PS : Mai bine cu ochii deschiși în plină lumină, decât cu ochii închiși și cu becul gândirii stins.


 =  Nica Madalina
razvan rachieriu
[19.May.06 08:26]
Din comentariul pe care l-ai scris , se simte persoana cu gândire gnomică, vocația spre filozofare și eseu, experiența raționamentelor și înclinarea către reflecții.


 =  mda
Madalina STATE
[20.May.06 12:11]
pai pt avortoni becul e stins din start, nu? si mai e ceva intre zidurile alea intre care tre sa-i inchideti? a, da, ochiul observator al celui care face un text bun, sau umbra pamantului

 =  somnul rațiunii naște monștri
biță mădălina
[24.May.06 14:43]
Acest eseu mă duce cu gândul la celebrul tablou ,Somnul rațiunii naște monștri` de Goya. Dacă o luăm filozofic, omul care nu e luminat de rațiune rămâne la dispoziția monștrilor subconștientului.Totuși problema opoziției lumină-întuneric, alb-negru etc. este mult mai vastă.Ce e lumina, ce e binele? Omul rațional nu este neapărat perfect și garantat moral. La urmaurmei chiar logica, unealta de bază a rațiunii este prima care te poate trăda. Camus spunea prin vocea lui Caligula că logica este diavolească. Poate că undeva, dincolo de orice dihotomie, dincolo de lumină și întuneric se află un alt concept, un alt loc din care purcede perfecțiunea, un loc în afara timpului și spațiului. Poate că trebuie să depășim dualismul, raportarea la ceva. Orice raportare duce la o reacție din partea opusului. Atâta timp cât există lumină va fi și întuneric. Logic, nu?
Biță Mădălina

 =  Madalina
razvan rachieriu
[26.May.06 12:08]
Sunt impresionat de textul tău, care este un microeseu despre om, capacitatea sa de a raționa prin care se distinge de celelalte ființe, despre dualism , despre un loc înafara lumii noastre (transcendent ? ) în care s-ar putea găsi perfecțiunea.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0