Comentariile membrilor:

 =  .
iulian poetrycă
[03.Jan.09 00:44]
principala problemă a poeziei românești este rima încrucișată. se poate soluționa prin scoaterea ei în afara legii.

 =  text de pagină autor
Laurențiu Ion
[03.Jan.09 01:16]
ai fi putut măcar să zici câteva cuvinte, o intruducere ceva. totuși, nu suntem pe un forum. și să-ți răspund la întrebare, nu cred că există vreo problemă. sau poate da, aceea a lipsei originalității.
în fond, fiecare scrie cum simte, cum dorește. se vor găsi cititori pentru toate genurile de poezie.

 =  MO mo MO
hose pablo
[03.Jan.09 02:30]
Ducan, nu te supara pe mine, insa parerea mea e ca poezia contemporana sufera de un exces de asa mari si sarguinciosi POETI ca tine.
lasand glumele de prost gust la o parte, iti spun sincer ca cv-ul tau e grotesc. cum poti sa scrii poezie de la 6 ani [SASE ani in numele lui DUMNEZEU].


si inca ceva. de unde ai luat'o ca poezia contemporana are probleme. cand zici poezie contemporana la ce autori te referi. de fapt cred ca nu conteaza. probabil imi pierd timpul.

 =  alo, radio erevan
noemi kronstadt
[03.Jan.09 03:41]
protestez zgomotos impotriva primului comentator, care ar trebui scos in afara legii.
principala problema a poeziei contemporane sunt poetii contemporani.

noroc ca le trece.

 =  eu văd 2 întrebări
Alberto M. Popesco
[03.Jan.09 03:51]
în altă ordine de idei, de unde știți că are probleme poezia contemporană? ce înseamnă pentru dvs ”problemele poeziei contemporane” definiți un pic mai mult, detaliați...
amical

 =  si eu!
Leonard Ancuta
[03.Jan.09 03:53]
oarecum de acord cu Noemique. Nu cred ca poetii sunt de vina, totusi, ci faptul ca scriu. Sunt de acord sa fie poeti contemporani, dar sa nu scrie!!!!

 =  Alberto M.Popescu
Darie Ducan
[03.Jan.09 10:57]
Vi se pare ca e perfecta? Mie ca e perfectibila! Voi detalia daca e cazul.

 =  Darie
Liviu-Ioan Muresan
[03.Jan.09 11:42]
De ce ai pus acest minunat poem la personale? De remarcat ultimele patru versuri, perfecte atit ca rima, ritm, masura, cit exprimare a profundelor sentimente ale autorului :)
Asta e de altfel si principala problema a poeziei contemporane.

 =  noematique
noemi kronstadt
[03.Jan.09 11:43]
bon...daca vorbesti despre "perfectiunea poeziei" si accesul spre ea, asta inseamna ca exista un etalon al perfectiunii, recte, poezii mai mult sau mai putin perfecte.admitand ca adevarata premiza ca problema poeziei contemporane consta tocmai in tipul de imperfectiune de care se face vinovata, ca gen ori ca specii, discutia ne trimite spre categorii estetice si metafizice care l-ar face si pe aristotel sa-si ciuleasca urechile.neputand garanta pentru ale lui, te asigur insa ca ale mele sunt avide sa te asculte in continuare.

deci, detaliaza.

 =  liant
Darie Ducan
[03.Jan.09 12:16]
Noemi. Există liant pentru o generație?

 =  ...
Darie Ducan
[03.Jan.09 12:18]
Liviu Ioan Muresan,

Ghidusiile ar fi si ele o problema...

 =  pradă angoaselor existențiale
Tudor Negoescu
[03.Jan.09 12:19]
Ca să-i fac în necaz primului comentator (cîrcotaș, cum îi e felul) îl anunț că a trecut prea ușor peste problema rimei îmbrățișate. Eu, unul, mă dau în vînt după deliciile pe care ți le oferă o rimă îmbrățișată perfect, cu pasiune, în momentul creației...

Ca să-i răspund tînărului și talentatului poet, cred că principala problemă a poeziei contemporane este faptul că autorii noștri se lasă prea ușor pradă angoaselor existențiale, că nu mai pun suflet, pasiune în ceea ce scriu, că pierd din vedere teme esențiale ale literaturii, cum ar fi iubirea de patrie, trecutul nostru glorios( asta tocmai acum, cînd a venit și criza peste noi și e nevoie de o mare mobilizare a tuturor forțelor...).

 =  .
Marius Surleac
[03.Jan.09 12:30]
Cred că această așa-zisă personală ar trebui să stea în pagină de autor iar dacă vrei discuții pe această temă se poate folosi forumul site-ului.

 =  părere
Doru Emanuel Iconar
[03.Jan.09 12:31]

Poezie contemporană? De acord cu Noemi Kronstadt. Bineînțeles și cu domnul Negoescu.
Dar probabil trebuie să trecem prin aceste perioade pentru a învăța. Câți se vor regăsi dincolo de vremuri?

Doru Emanuel

 =  problema
Darie Ducan
[03.Jan.09 12:35]
Marius Surleac,
uite, asta e de exemplu o problema, ca in loc sa raspundem la o chestiune grava noi vedem ca ea e pusa la personale. Nu vedem padurea de copaci.

 =  da
Darie Ducan
[03.Jan.09 12:40]
Domnule Negoescu,

Aveti dreptate, e printre principalele probleme ale poeziei! Daca vrem sa facem din trecutul nostru glorios o tema viabila in literatura* trebuie cred eu lucrat din greu la viziune, ca sa nu fie vetustă.
------------------------------------------------------
*Nu prea cred eu că asta e salvarea

 =  no more!
Marius Surleac
[03.Jan.09 12:49]
Darie, cred că ai înțeles greșit - chiar văd foarte bine pădurea de copaci și consider acest text al tău ca o sfidare prin apariția pe pagina principală față de alți autori. Dovedește-mi de ce acest text nu ar trebui să stea în pagină de autor. Din această cauză am sugerat forumul!

Acum, tu ce vrei de fapt? Puteai foarte bine ca după ce ai pus această întrebare, sub ea să fi scris și părerea ta proprie și personală, modul tău de a vedea soluționarea, ca apoi noi cititorii să fi venit cu păreri pro și contra asupra problemei tale.

Try to think about that!

 =  birocratie
Darie Ducan
[03.Jan.09 12:57]
Marius Surleac,
Nu e nicio sfidare. Întrebarea e pusă în personale pt ca e o intrebare personală. Ia-o personal. E o chestiune de birocratie a saitului, nu asta conteaza.

cu bine,
D.D.

 =  nebunule
dorin cozan
[03.Jan.09 13:40]
comentariile

la naiba

 =  noetique
noemi kronstadt
[03.Jan.09 13:50]
gentlemen, ramaneti in arealul problemei si al padurii, va rog.repet intrebarea, darie, este perfectiunea o categorie operanta in literatura contemporana?
da, exista lianti.
d-le negoescu, angoasa face parte din natura umana, dac-o punem intre paranteze, stilistic vorbind, caci altfel e imposibil, riscam o cyborgizare fortata si mistificatoare a unui tip de mesaj pe care doar irationalul, adica afectele, il mai pot salva din deriziunea alienarii .
iar trecutul glorios risca sa devina o conditionare frustranta, in absenta unui prezent macar onorabil.

nota bene, am spus "afecte", nu intemperii patetice.

 =  asa
Darie Ducan
[03.Jan.09 13:57]
Noemi,
nu e perfectiunea atinsa si nici nu se poate atinge,decat foarte rar, dar tindem spre asta.

Sa nu exageram cu angoasele, nu sa nu existe!

 =  grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
noemi kronstadt
[03.Jan.09 14:28]
darie ducan,declar on line ca ma enervezi:)...ceea ce e perfect, inseamna ca am afecte functionale.eu intrebam daca "perfectiunea" este o categorie estetica precum "frumosul", "sublimul", "tragicul", nu daca un text literar poate fi perceput ca esquisite de un cititor sau sau mai multi.ti-am un hint , as fi preferat sa nu recurgi la un truism induiosator si deja pensionat de boala de la presocratici.

dar, nu-i asa, intrebarea conteaza:)

 =  Vestala și drama lui Darie cel făr' de Poezie (contemporană)
Victor Potra
[03.Jan.09 15:23]
Cine zice că acest text nu are ce căuta în lista principală? Ia uite ce pui de eseu s-a născut în subsol!... E drept, a ieșit cu malformații de interviu, dar ideile sunt sprintene și zbârnâie... Adică fac: zbârrrrr, grrrrrrr, zdrang! Partea cu fleoșc poate fi tăiată la editarea finală.
Remarcabil cum joacă autorul rolul de moderator sibilinic care îndeamnă preopinenții să se dea cu capul de stâlpul infamiei contemporane, numită poesis.
Fapt care până la urmă a enervat vestala noastră dragă, pe Noemi, care se obișnuise cu sibilinicul ca proprietate privată. Și dat fiind că vestala nu se lasă dusă cu preșul, a tot reformulat întrebările (până la limita la care discursul devine obscen de comprehensibil), încolțindu-l pe sărmanul Darie, a cărui dramă a devenit evidentă.
Întrebarea maelstromică născută în această confruntare pune în umbră prăfuitul "a fi sau a nu fi". E consumatorul, angoasantul, erototragicul - "la ce bun?"
Ceea ce luminează acest text cu strălucirea tensiunii emoționale a cavalerului născut să fie poet-rege, care-și caută poezia (tipologic vorbind) în care se poate încorona. Păstrând paralela, volume au fost și vor mai fi sub blazonul distinsului Darie, dar unde e regatul, și ce este calul?
De aici, rejucarea spectaculoasă a unei căutări universal umane, în benefica formă a dramei lui Darie cel făr' de Poezie (contemporană).
O provocare căreia nici o vestală care se respectă nu-i putea rezista...

Aștept cu nerăbdare textul în varianta finală, cu comentariile selectate și introduse în loc de liniuțe. Eu vă dau de pe acum acceptul pentru acest com, dacă veți considera că aveți nevoie și de note critice. Sau poate o postfață?... :)))))

O singură rugăminte: don't stop yourself now!
Micul Homer :D

 =  tiii, cât zdrong și zdrang și jale prin personala(și subsolul) dumitale
Dana Banu
[03.Jan.09 15:49]
no, dragă Darie, se pare că te-ai trezit cam kamikaze de dimineață...
hmm, serios acum, se pare că ai ales pentru astăzi aterizarea forțată, fără parașută, direct pe câmpul minat al agoniștilor, eu, crede-mă, aș încerca să te ajut cumva(asta pentru că mă aflu repede nostalgică atunci când e vorba de mureșeni de-ai mei) dar...nici cu mama forcepsului nu te pot scoate din hăul în care te-ai băgat tu aici

oricât de mult mi-aș dori nu pot să spun decât că ai dat-o rău de tot în bară cu acest text, da' știi cum, răăăuhuhuu de tot

nici ideea nici formularea nu se ridică la un nivel cât de cât acceptabil pentru o discuție, părerea mea

lumea s-a strâns în mare parte pe aici ca să te ia peste picior și asta pentru că ai prezentat întrebările într-o manieră mai mult decât nepotrivită, prea simplist, zic eu, puteai și tu să mai pui un bigudiu, un accesoriu, o perdeluță ceva


servus

 =  grav cu unii
Darie Ducan
[03.Jan.09 16:32]
Dana draga,

Am pus o intrebare. Astept raspunsuri. Nu m-am bagat in nimic. Uite cum observ probleme pe parcurs. Cum pun eu cate o problema se sare impotriva mea ca o haita, nu se raspunde. Doar nu sunt eu problema poeziei contemporane. Am pus intrebarea clar si simplu pentru a nu fi interpretata altfel. Ca unii raspund aiurea si fac numai tam-tam ii defineste ca poeti sau...ce or fi. Intrebarea mea e cat se poate de serioasa si de grava.

D.D.

 =  Darie
Liviu-Ioan Muresan
[03.Jan.09 16:48]
O sa pun si eu o intrebare la fel de interesanta si sint curios daca apare pe prima pagina. Poate, cu bunavointa, la atelier. Sau clasificarea e numai pentru unii?

 =  Dragă Darie, mă scuză...
Victor Potra
[03.Jan.09 17:47]
Nu știam că ești atât de plin de morgă încât să treacă umorul pe lângă tine precum acceleratul în... u name it. Oricum, lipsa de bun simț nu te prinde, dar mă rog, unde nu e nici poetul nu cere...
Ca să sară cineva pe tine ar trebui să aibă pe ce să sară, nu crezi?
Să fi sănătos, serios și cât mai poet... :)
Victor

 =  uf
Darie Ducan
[03.Jan.09 18:44]
Victor Potra,
Da, imi place proza lui Poe, e plina de ...morga!

 =  ''Să nu exagerăm cu angoasele, nu să nu existe!''
Tudor Negoescu
[03.Jan.09 21:13]
Cred că e nevoie de o precizare.
Distinse poet, acum observ că titlul personalei tale este ''O întrebare'', iar în text lansezi, de fapt, două întrebări.
Văzînd subtitlul (1), să înțeleg că vor urma și alte întrebări legate de poezia/literatura română contemporană? Gîndești la un fel de anchetă socio-culturală, dacă o pot numi așa?
Decretezi într-un răspuns ''Să nu exagerăm cu angoasele, nu să nu existe!''
Un poet, să zicem rămas fără slujbă, fără bani de mîncare și medicamente, părăsit de nevastă, cu creditorii mereu bătîndu-i în ușă, ce poezie ar putea să scrie bietul om!? Ar putea avea el în vedere, de exemplu, o epopee a poporului romîn sau măcar a domniei lui Ștefan cel Mare!? Cum comentezi!?

Stimată Noemi, cred că angoasa face parte și din natura altor regnuri. Uite,un caz concret, cățelușa mea, Fifi, se neliniștește cînd în preajma ei își face apariția Kitty, o pisică cu ghiare ascuțite, pusă mereu pe harță...
Nu-l înghesui prea rău pe junele Darie, te rog...


 =  "cam" etern
Darie Ducan
[03.Jan.09 21:45]
Domnule Tudor Negoescu,

Două întrebări atât de gemene că fac trup comun. Nu știu dacă un poet nu ar avea în vedere sa scrie o epopee sau un poem despre Stefan cel Mare fiindca l-a parasit nevasta. Nu au totdeauna legatura aceste doua necunoscute, sunt din ecuatii diferite. La unii viata personala nu se manifesta atat de acut in scris. In fine, cred ca daca nu va scrie o va face din cu totul alte motive,pentru ca pare vetust sa scrii despre Stefan cel Mare in poezie azi. Desigur ca daca stii cum sa o faci nu e.

Angoasa e in poezia contemporana nu opinie existentiala, ci cliseu social!Fiindca place(mai degraba convine), fiindca multi se complac in ea. De la Bacovia a degenerat si...presimt ca va mai tine mult, "cam" etern.

 =  sa nu uiti, darie
noemi kronstadt
[03.Jan.09 23:04]
legea zero a roboticii:)
iata cum as fi formulat eu chestiunea, spre deplina satisfactie a gustului pentru claritate si geometrie:
"cred ca poezia romaneasca contemporana are o problema.daca da, care ar putea fi aceea?si daca poate fi identificata, este ea un simptom regional si functional, sau o criza a poesisului contemporan?"
ai exclus premisa majora, de aceea interogatia ta parea suspendata intr-o anecdotica straina de intentie si ar fi trimis doar intamplator spre un raspuns rezonabil.
despre angoasa...hm...sa spunem ca astept sa scrii un poem.

d-le negoescu, daca ati ramas cel caruia ii ofeream , reverentios,un fotoliu de orchestra, mai demult, ati observat, probabil, ca nu cer decat celor care au resurse sa dea.cum altfel?:)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0