Comentariile membrilor:

 =  PRO Liviu Ioan Stoiciu - semnați această listă!
Marina Nicolaev
[13.Sep.08 07:10]
Cine este Nicolae Manolescu? Și ce caută domnia-sa la Paris la UNESCO? Câte monumente istorice au fost promovate în circuitul patrimoniului mondial UNESCO? Care și câte monumente stagnează pe lista indicativă și de ce, domnule Manolescu? Câte au fost propuse după 2006, de la înscăunarea sa la UNESCO? Vă rog consultați lista! Ce a făcut din 2006 până acum?
http://whc.unesco.org/fr/etatsparties/ro
Domnilor, vă rog să îmi spuneți ce face la Paris în această funcție?
Tu, Cristian Tudor Popescu, unde ești? Romulus Cristea, ce spui? Emil Hurezeanu, de ce taci?
Cine este Nicolae Manolescu? Și cum conduce Uniunea Scritoriilor prin corespondență de la Paris?
Un act judecătoresc plin de greșeli de ortografie semnat de un profesor universitar! Împotriva unui scriitor care a îndrăznit să ia atitudine!
Vă rog domnilor jurnaliști, priviți REALITATEA!

 =  Ghici ghicitoarea mea
Nicolae Diaconescu
[13.Sep.08 06:48]
Înainte de 89 am citit într-un almanah literar sub semnătura unui "personaj" celebru( una dintre persoanele pomenite mai sus) că Eugen Barbu este un scriitor genial, etc. Prin 90 același personaj scria cu aplomb despre scriitorul Eugen Barbu că e total lipsit de talent, etc. Întreb și eu, scriitorul care a făcut aceste aprecieri când a fost cinstit, înainte sau după 89? Și cum se numește personajul care își schimbă opiniile conjunctural?
Același personaj într-un almanah literar al României Literare, tot înainte de 89, a publicat o proză. Am încercat s-o citesc de vreo trei ori, mi-a fost imposibil s-o termin! Autorul deși da lecții de cum se scrie în cronicile sale literare săptămânale, cu destul nerv,trebuie să recunosc, elogiind la superlativ pe mulți dintre scriitorii comentați, era "total pe lângă" în propria creație. Omul meduză, așa l-am botezat. Cine o fi?

 =  ...
Paul Bogdan
[13.Sep.08 07:45]
Nu îl puteam acuza pe criticul Nicolae Manolescu de agramatism. Această acțiune a fost semnată în numele său prin delegație avocațială.

Putem acuza grămăticul pentru lipsa sa de cunoștințe în ale ortografiei și pe maestrul său de lipsa cunoștințelor de drept. Avocatul pretinde daune morale pentru o infrațiune încă necomisă:

"Să obligați pîrîtul să înceteze calomnierea prin presă a Uniunii Scriitorilor din România și a persoanelor din conducerea acesteia,sub sancțiunea unor plăți de daune cominatorii a cîte 1.000 lei/zi,pentru toată perioada de la rămînerea definitivă și irevocabilă a hotărîrii ce se va pronunța și pînă la întreruperea efectivă a calomnierii"


...tare sunt curios cum va timbra la valoare domnul Nicolae Manolescu dacă Liviu Ioan Stoiciu va declara la prima înfățișare că are de gând să mai trăiască încă 50 de ani și că va scrie despre N.M. până și pe patul morții.



 =  De păr, că hainele-s pe bani!
Ioan Jorz
[13.Sep.08 08:22]
Domnule, istoria literară, cea nescrisă și necunoscută marelui public, este întortocheată, plină de can-can-uri și bârfe pe la colțuri. Scriitorii sunt supărăcioși, gata să-ți sară la gât - la primul refuz, gata să te tămâieze la primul serviciu. "Las' că-ți arăt eu ție!" și "Să vezi ce perdaf îți trag!" sunt, de obicei, declanșatoarele unor polemici sterile ce consumă hârtia pentru abecedarele școlarilor. Mie îmi sunt nesuferiți "ambii-amândoi" și pentru că în spatele fațadei, tencuite cu principii, se ascunde multă meschinărie, nu pot să spun decât: "Încurcă-i, drace!"

Mi-a plăcut chestia cu taxa de timbru, dacă LIS calomniază USR încă 50 de ani. Inteligentă! Sunteți bun de avocat. Cu amiciție,

 =  Foarte trist
mardale stefan
[19.Sep.08 07:01]
Foarte trist ce am citit aici. Argumentele d-lui Manolescu sunt puerile si atitudinea arata ca cine a trait in comunism e afectat pe viata. Din nou imi amintesc de I.D.Sarbu care spunea ca prostia inteligentei e mult mai periculoasa decat inteligenta prostiei. Ce mai remarc este lipsa de reactie a agonistilor. Le-o fi teama ca "paraciosul" n-o sa-i treaca in istoria literaturii romane? Foarte trist!

 =  Ștefan
Paul Bogdan
[19.Sep.08 07:14]
Ștefan, lasă-i pe agoniști. Mulți dintre ei nu vor să intre în USR.
Mult mai trist este că useriștii, colegii lui LIS, tac chitic. Foarte puțini au reacționat. Cred că poți să-i numeri pe degetele de la o mână.
Mai bine au reacționat jurnaliștii. Pentru ei libertatea de expresie este vitală. Pe când scriitorul are capacitatea mecanică de a se mula pe val ca o spumă.

 =  intrebare
Marina Nicolaev
[22.Sep.08 00:01]
Constituie o bilă neagră (nostalgic tip Robert Turcescu) pentru un diplomat să acționeze de maniera aceasta, cu atât mai mult pentru domnul Nicolae Manolescu de a da în judecată un jurnalist în numele tuturor membrilor USR, pentru că acțiunea este în numele USR (dacă observați primul paragraf) și nu în numele său personal. Este un abuz, cel puțin la prima vedere. CAND a obținut acest acord? Par email? De la toți membrii USR? Chiar și de la cei care NU AU internet?

...Chiar dacă acest conflict la nivel de USR s-ar aplana (nu mai citez din Caragiale) întrebarea mea, retorică de altfel, rămâne valabilă:
Ce ați făcut domnule Manolescu, în ultimii doi ani pentru includerea monumentelor noastre istorice pe lista indicativă a patrimoniului mondial, cel puțin?

+ E Murena USR
Dragoș Vișan
[03.Sep.23 14:05]
Octogenara murenă a Uniunii Scriitorilor din Ro-mânia ne-Literară nu se lasă nici astăzi. Sfârtecatul adversarilor este numele său. Pentru apropiați e Nikki.

LIS s-a lăsat de obiceiul protestului dr când a primit premiul anului USR pentru întreaga operă a sa.

D Cristea Enache a trecut responsabil cu imaginea.

Paul Goma și Marin Mincu su murit. Nicolae Breban scos pe tușă. NM e tare. Nemuritorul președinte Murenă.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !