Comentariile membrilor:

 =  marioneta mișcă
CEZAR HAIURA
[07.Apr.06 21:21]
"erai fermecător pe atunci
între timp ți-ai mobilat casa cu marionete
și ai născut una nouă"
casă, marionetă sau amândouă, sau, poate, nimic din toate astea , și e doar ceva din eul tău ce trebuie auzit

 =  de la p la p
felix nicolau
[07.Apr.06 22:01]
imagini bune si solide,dar prea multi "ca"-uri si sfarsitul se pierde in reprosuri marionetice care,noua refuzatilor ,ne scapa.incepi la poezie si ajungi la personale

 =  eu eram o pasare de metal, tu un plastyk buddha
cornel stefan ghica
[07.Apr.06 22:39]
sub pace, acoperita de sperantele tigarilor mele fumate in secunda urmatoare, am asteptat un moment de razboi. de razboi fatal cum spunea umoristul din stanga mea. "ca o enola gay purtatoare de moarte" am incercat sa nu inteleg sentimentul incandescentelor mele trairi. era firesc sa fiu libertatea propusa la schimb... era firesc sa "ma rasfir intre coltii de iarba din crapaturi de asfalt" si sa cresc ca un nume dat cantecului meu "tacticos ca o lava otravind soldateii de plumb ai copilariei tale".
din mine, ca si doua lacrimi otravite cu iubire, am ales drumul cel mai razboinic catre celalalt tu (dintre noi). erai interesat, inca de pe vremea noastra, de pacatul firii mele. eu eram o pasare de metal, tu un plastyk buddha. "erai pasionat de pe-atunci" si "in timp ai colectionat intarzierile de ciclu ca semn de potenta".
sub razboi, dezbracata de lumina intunericului meu asezat, am alergat in cerul fara spatii. doar eu si razbunarea mea clara; atacul disperarii: intre mine, care sunt eliberare si tu, care esti prizonierul libertatii tale.
"ca o enola gay iti imbrac usile cu bombe", sa-ntelegi ca nu sunt doar sperantele mele... sunt si minciunile tale, iar impreuna cu lumea ne diluam pe masura ce "te incui in singuratate ca in adapostul cel mai sigur".
din tine, ca si trei degete ramase sa mai numere iubiri, am vazut pamantul jos cum dispare si se umfla de ciuda. "erai farmecator pe atunci", cand ai simtit gandul meu cu sabia... "intre timp ti-ai mobilat casa cu marionete / si ai nascut una noua ca semn de potenta a ta?"
sub ce a mai ramas, in metal si plastyk (amestecata, acoperita, dezbracata si vie ) am stat sa trezesc visul la o realitate matinala. am sarit exclamativ din pat ca o "enola gay asteptand momentul potrivit pentru ura"...
...inchinat "in memoria ultimului sinucigas / din buncar"...

 =  cezar, felix
Alina T. (Manole)
[08.Apr.06 12:04]
Cezar, fiece text reprezinta o proiectare a eului. Mobilat sau nu. Multumesc de oprire. :)
Felix, "noua refuzatilor" e ceva ce nu pot intelege si m-ar bucura sa-mi dai ceva detalii. Sfarsitul nu e explicativ...Textul este fapt impartit pe doua planuri, efect si cauza, intercalate pentru consolidarea imaginilor. Multumesc, si nu e doar o politete, pentru "ca".

+ erai fermecător pe atunci
Zabet Mihai
[08.Apr.06 12:20]
pe mine nu mă deranjează repetarea ca ca ca
oricum e mai bine decât mari greșeli întâlnite la case care se cred mai mari
mie îmi place poema asta din cauză că respir și oasele se usucă că eram fermecător că mă resfiram între colții de iarbă ca o lavă otrăvind niște mici soldați de plumb
mai îmi place poema asta și din cauză de enola gay și din cauză că alina consideră arta ca o întrebare de conștiință deși nu aduce o formulă și nu urmărește a fi o școală
alina e un spirit deschis care se lovește de ignoranța și suficiența celor aplecați peste propriile lor limite
aș mai spune câte ceva dar vreau să las lupul cel rău să vină să mă muște

 =  Cornel, colectionarii sunt specie distincta
Alina T. (Manole)
[08.Apr.06 12:21]
Cornel, prefer sa te inscriu in alt comentariu,intrucat modul de a raspunde textului meu e diferit de asteptarile standard. Ai raspuns intr-o maniera descriptiva usor complicata, dar detalierea scenariului poetic nu e departe de adevar. Razboaiele cu noi insine versus razboaiele cu cel drag...asta e un scenariu vechi, de la inceputul lumii. Un singur punct de contrazicere, in spiritul celor imaginate de tine: celalalt nu a fost niciodata liber (vezi imaginea colectionarului) si chiar a ajuns sa se multiplice, la nivelul sau de intelegere si in urma experientelor sale (nasterea marionetei).
Multumesc de perspectiva ta personala, care dovedeste un timp dedicat textului mai mult decat m-am asteptat.

 =  refuzatii
felix nicolau
[08.Apr.06 12:35]
"noi refuzatii" se refera la mesajultau abstract - adica nu ne spui si noua ce ii reprosezi si,din lipsa de intelegere,vine zabetul si se leaga de case mari.daca-i spunea-i ce si cum,sunt sigur ca acum ar fi deja in gura lupului celui rau

 =  Scufita rosie
Alina T. (Manole)
[08.Apr.06 12:43]
Mihai, ma simt de multe ori ca o scufita rosie constienta de faptul ca scenariul presupune invariabil un lup si un vanator. :) Ii astept pe amandoi, chiar si pe fratii grimm, dar nu ca sa ma apar de evenimente ci ca sa-i scot la o cafea si apoi sa mai vedem cine pe cine nu digera.
...Cand treci pe la mine pe aici, de fiecare data, las disimularea sa plece. Si ma bucur. Si atat.

 =  Empatie
Alina T. (Manole)
[08.Apr.06 13:05]
Mesaj abstract, felix?! nu spun ce-i reprosez?! pai atunci textul ar trebui sa se transforme in ceva de genul: el, colectionarul de femei, ea... una dintre ele care voia sa se razbune. Si tragem linie. Pana la urma e o chestiune doar de ecou in cel care citeste textul de mai sus.
In plan personal...niciodata nu am simtit ca, daca o intentie poetica nu-mi este accesibila (cu alte cuvinte daca nu simt textul cuiva) asta ma refuza sau ma exclude.
E ca si cum ceilalti ar trebui sa empatizeze cu mine atunci cand isi tranScriu starile in formule poetice!! Dumnezeule!

Am primit raspunsul tau la ce inseamna "noua refuzatilor" ... il consider un tip de frustrare pe care nu-l voi putea intelege. Si cred ca nici nu vreau.

 =  om peste babord
felix nicolau
[08.Apr.06 16:03]
cred ca te-ai dus departe.spuneam ca desenul poetic ar trebui sa fie mai apasat ,cand nu e foarte inovator.In rest,mi se pare ca alunecam in chestii de estetica si teorie literara care sigur il depasesc pe unul dintre noi.Probabil ca pe mine.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !