Comentariile membrilor:

 =  ..........
Marius Tudor
[18.Apr.13 23:38]
"camașă""pantaloni""aia""mâinele"????pablo

 =  salut,
Enache Ionut Laurentiu
[25.Jan.06 18:38]
Si Dumnezeu a spus :" Nici tu nu te cunosti asa cum te cunosc eu ! !" ..

 =  inconsecventa ontologica
Petre Calin
[22.May.06 12:54]
dzeu nu mai stie cum este omul pentru ca acesta e cind activ-pasiv, cind reflexiv. interesant (si nu stiu daca e interesant programatic sau pur si simplu interesant), comportamentul contradictoriu al omului coboara pina in limbajul "descriptiv" al acestui poem-parabola la conditia omului: alternanta, asimetrica, ceea ce ma face sa cred ca poetul nu a constientizat efectul puternic pe care l-a produs in acest text, dintre activ-pasiv si reflexiv in marcile verbale care domina aceasta "naratiune descriptiva".
"a încheiat", activ; "și-a pus", reflexiv, etc.

nota explicativa dedicata cunoscatorilor de gramatica*: prin "reflexiv" se intelege, desigur, din punct de vedere lingvistic, asa cum am precizat mai sus, atit diateza reflexiva, cit si diateza pronominal-reflexiva.

+ la seral în clasa Domnului
Florian Stoian Silisteanu
[25.Jan.06 18:57]
promit să nu mor și înainte de asta promit încercarea de a continua pe drum până când la școală un profesor mă găzduiește cu chirie o învățare de semne nu de alta dar să ajung și eu spre linia pe unde calcă apăsat un bacaloreat ei da! o sa-mi terin io clasa 13-a la seral și după mă pun cu inima pe carte...Iată am zis despre carte...apoi temător și fudul cum mă vreau dau lui hosepablo acesta din frăția mea cu felinarul că ăsta pablo ăsta are în el poetul..Da da am zis despre poetul

 =  hose, ma lesi
Bogdan Sevra
[25.Jan.06 19:20]
cu trucurile astea harmsiene, de altfel delicioase?

 =  asa
hose pablo
[26.Jan.06 14:22]
diminic, ionut, patrick, florian va multumesc.
wa sevra daca mai zici ca-s fata te tai bucati :(
de altfel iti multumesc si tie. sa-mi traiti !

 =  dominic
hose pablo
[26.Jan.06 14:26]
dominic, scuze. :)

 =  Miriabilis
Stanica Ilie Viorel
[26.Jan.06 16:08]
sa-mi fie cu iertare...ma abtin d ecele mai multe ori sa comentez textele care mie mi se par fara valoare, tocmai pentru ca sunt constient ca nu sunt cel mai indreptatit in acest sens, insa...si vreau sa accentuez aceasta- Hose nu e nimic personal, doar ca de data asta nu m-am putut abtine...vreau sa stiu si eu: acest text are vreo valoare???
Parerea mea: e un text sec, cel mult o idee seaca...iar reactia in jurul acestuia imi da imaginea unei secte care aplauda ineptiile unui conducator aberant.

Cu scuze autorului, chiar si comentatorilor, daca credeti cumva ca am tampit si nu reusesc sa descopar eu ceva valoros la text, spuneti-mi...imi asum reactiile.

 =  nimic deosebit...
Elena Albu
[26.Jan.06 16:46]
Nici eu nu vad nimic deosebit, dar e stil agonia sa se ridice in slava texte ,,fara acoperire" -ca valoare poetica- de multe ori.
Chestia asta, cu care ne ,,ilumineaza'' hose pablo, o putea zice cu acelasi har si un Moromete pregatindu-se de slujba de duminica dimineata...

 =  Adică zău !
Silviu Vasile
[26.Jan.06 17:09]
O casieriță a predat banii
A pus frumos restul de bilete
În sertar
L-a închis
Și-a luat paltonul
Poșeta, basca ei din păr de oaie
Și a plecat în stație la troleu’
.....

Unde este sufletul autorului în toate aceste cuvinte ? unde-i substratul, unde-i munca de lămurire ?! unde sunt chinul și zbaterea ?!
Așa că întreb și eu ... Adică zău !
Unde mergem ?! Boieri dumneavoastră ?!

 =  ridicarea în slăvi
Liviu Nanu
[26.Jan.06 17:12]
Elena, te rog să-mi spui și mie cum e ridicat în slavă acest text, de exemplu? Are două comentarii laudative și 5 critice. Dar cred că fiecare are dreptul să-și spună părerea chiar dacă nu coincide cu a altora. Bine ar fi dacă ar fi și argumentată. Prin urmare "ridicarea în slăvi" ar presupune o unanimitate de elogii, ceea ce nu prea văd pe aici. A, mai există și situația cînd trebuie să fie și un gică contra (nu e cazul tău, desigur) care să se bage în seamă. Mie de exemplu îmi place simplitatea acestui text și ideea. Realizarea cred că suferă puțin.

 =  replica
Stanica Ilie Viorel
[26.Jan.06 17:52]

"Dar cred că fiecare are dreptul să-și spună părerea chiar dacă nu coincide cu a altora."


"A, mai există și situația cînd trebuie să fie și un gică contra (nu e cazul tău, desigur) care să se bage în seamă."


imi permit sa citez acest comentariu pentru ca am impresia ca acel gica contra se refera la mine...
zau ca nu ma deranjeaza ca as putea parea gica contra...insa chestia cu bagatul in seama mi se pare total deplasata...
adica noi astia care "avem fiecare dreptul..." o putem face dar asa in limitele admise de altii???



 =  pablo
Catalin Gaian -Konig
[26.Jan.06 17:55]
Cool ! Eu te inteleg, fac lucrul asta in fiecare zi, dupe ce in genunchi marturisesc pentru iertare, dar pe El nu il intereseaza, ma accepta asa cum sunt.
Te sperie DUMNEZEU ? Omule...esti pe drumul cel bun !

 =  Chestie de imaginație...
karla zercicov
[26.Jan.06 18:51]
Sfidarea supremă. Să îți imaginezi ca poți să crezi ce crede Dumnezeu. Cum se naște poemul. Cu tupeu. Brutal, sec, intrinsec și ancestral. Frust. Emblematic. Metastatic. Mineral. De strâns tare între molecule. Eu, dar Dumnezeu? Bun rău.

 =  reply(: fara cuvinte)
carmen visalon
[26.Jan.06 18:51]
un Om a încheiat nasturii
de la cămașa-i
a pus pantalonii pe el
l-a parfumat
l-a încălțat cu papucii ăia noi
l-a privit din toate unghiurile celulei pe dinafara, pe dinlautru
și a zis cu un glas neauzit de tare :
Dumnezeule nu nu nu nu
Dumnezeule eu nu sunt așa cum crezi tu

P.S. Trist dar adevarat. Cineva a rostit ADEVARUL, oare cine?

 =  omul cu parfum
Jean Crina
[26.Jan.06 18:50]
e o poezie impresionanta prin simplitate si atmosfera, imi plac foarte mult ultimele versuri "Dumnezeule nu nu nu nu/
Dumnezeule eu nu sunt așa cum crezi Tu" se accentueaza o intimitate a omului cu parfum, o teama ascunsa,,,are si ceva din ritmul musulmanilor inainte de rugaciune, dar omul sa-si aranjeze atunci poate mai bine covorasul

 =  Dumnezeule nu nu nu
Nicula Raluca-Diana
[26.Jan.06 20:16]

imi plac simplitatea si curatenia. si trairile care mocnesc dintre versuri, aproape aromatice, oarecum brutale poate.
am impresia ca se mai putea finisa putin, dar ideea-mi place si sincer, chiar cred ca-si merita steluta. :)

 =  umila parere
carmen visalon
[26.Jan.06 20:29]
Eu cred ca merita 5 stelute si o bere rece.

 =  o clarificare
Liviu Nanu
[27.Jan.06 10:31]
Nu, stimate domn Stanica Ilie Viorel, nu am făcut referire la persoana dumneavoastră, nelămuririle și întrebările dumneavoastră legate de valoarea textului sînt cît se poate de firești ("vreau sa stiu si eu: acest text are vreo valoare???): și tot dumneavoastră vă răspundeți în final ("e un text sec, cel mult o idee seaca"). Nu văd nimic rău în asta, aveți tot dreptul să vă exprimați opinia. Dar dumneavoastră treceți la generalizări ("reactia in jurul acestuia imi dă imaginea unei secte care aplauda ineptiile unui conducator aberant"). Și nici acum nu am nimic de reproșat, așa gîndiți, așa spuneți. Voiam doar să spun că pînă la comentariul dumneavoastră, părerile afișate au fost împărțite, doi au lăudat textul și alți 3 nu (cel puțin nu reiese din comentariile lor ceva laudativ). Nu discutăm acum valoarea poeziei colegului nostru, pentru mine e clar că își caută un drum, iar acest atelier care se numește poezie.ro îi oferă posibilitatea să se exprime. Eu personal observ și niște influențe wahlieno-doboșiene, sau poate mă înșel. Deci ACUM sper să citiți corect ce am scris, atîta timp cît un text suportă comentarii și opinii diferite, nu mi se pare normal să spunem nici "sectă care aplaudă inepțiile" nici "ridicare în slăvi". Fie și numai aceste două opinii rezervate (ca să nu spun de-a dreptul demolatoare) demonstrează că nu există unitate de vederi, așa cum din păcate se lasă să se înțeleagă din unele comentarii. Eu cred că cel mai corect ar fi să facem referiri strict la text, și să-i lăsăm pe alții în pace cu părerile lor, justificate sau mai puțin. Și repet, v-ați simțit atacat degeaba, eu am pus în discuție un principiu, nu părerea dumneavoastră, pe care o respect. Mulțumesc.

 =  astept altceva de la tine!
Fanache Emil
[27.Jan.06 18:50]
Hose... vreau sa vad si eu la tine ceva cu mai mult suflet, ceva care sa simti cu adevarat.Nu am nimic personal cu tine, dar textul e sub astepatari.Care e ideea ?
Pentru editorii agonia... alta stea?Pentru ce?
Cu stima,
Ialin

+ periculos dar cauza merită:)
Livia Ștefan
[27.Jan.06 23:13]
a avut dreptate Bogdan Sevra, simt și eu o oarecare influență, o oarecare codiță de Daniil prin preajmă:D
și textul e bun, unul care îmi place chiar mai mult decât celelalte, consider că în forma asta, mai aglutinată, apare cel mai bine starea dorită de Hose.
grijă Hose - cu toate influențele și registrele noi abordate, unele teribiliste, care îți vin foarte bine de altfel, încearcă totuși să-ți oferi propriul contur, independent de straturile literaturii consumate. e periculos să adopți un stil nou, dar cauza merită. și știu câtă muncă cere originalitatea:P (ia asta doar ca pe o critică constructivă)

p.s. Oscar Wilde a spus că "diversitatea de opinii asupra unei opere de artă demonstrează faptul că opera este nouă, complexă și vie" și gândește-te la asta când mai citești comentariile:)
Ole!


 =  D I V E R S I T A T E !
Enache Ionut Laurentiu
[28.Jan.06 00:35]
"sectă care aplaudă inepțiile" .. Aloooo ?? sunteti nebuni ? sau luati substante interzise ? Imi cer scuze pentru duritatea mesajului.
Dragilor, daca nu va place diversitatea, cititi-va poeziile din pagina de autor si zeificati-va contemplatiile narcisiste. Aici sunt niste oameni care se regasesc intr-o anumita idee, intr-un suflu literar.. Daca eu urasc manelele, cum poate cineva sa-mi puna un cd cu adrian copilul minune? evident, inchid combina.. sfatul meu? . incercati sa apasati simultan alt cu f4, si va garantez un efect nescontat, dar util.. pentru domniile voastre..
Inca o chestie nu inteleg. care e rostul comentariilor "Mmm..Nu-mi place. asta-i poezie ?" ..pff, pentru numele lui Dumnezeu, daca tot te-ai sacrificat sa scrii atat, macar da si cateva motive logice pentru care acel text iti displace, altfel risti sa ai o parere superficiala si inutila.. in momentul in care comentariului tau ii revine si o critica pe masura, atunci eu tac.
Revin iar asupra diversitatii.. Livia a citat foarte bine, o diversitate de opinii, dar opinii plauzibile, nu superficiale..
Recunosc, sincer, ca nici mie nu mi-a ridicat un interes sporit.. dar respect creatia acestui om, ii respect munca si efortul depus.
Deci, domnule Hose, succes in continuare, si numai bine,
sa-mi fie iertata duritatea mesajului din primele randuri.
cu stima,

 =  Hose, nu tine vrajeala
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Haideti sa o luam cu inceputul. Sa impartim agonia in ceea ce este ea, mii de useri, zeci de scriitori cu talent, cativa scriitori si cu talent si cu ceva in plus. Pe langa acest lucru, exista cei care conduc acest site, care taie si spanzura si pun texte la recomandate, apoi grupuri diferite de 120, care au ii au in vizor pe unii sau pe altii. Si mai exista si cei care nu au nici o treaba cu nimeni. Cum este cazul subsemnatului. Asadar pot spune, cum si fac de fiacare data, parerea cu sinceritate si am apreciat si opere ale unor indivizi care personal nu imi plac. In cazul lui Hose, sunt mai multe aspecte. Unu la mana, Hose a mers la inceput pe ideea socului poetic, cu mesaje vulgare, expresii pentru a atrage atentia, si a reusit. Pentru ca marea majoritate a acestui site habar nu are si nu simte literatura, sunt tineri care cauta revolta in fata societatii, sistemului, persoane frustrate, nefericite, etc etc. Bun, dupa o vreme, Hose cred ca a realizat ca acest jeg literar nu are nici o sansa, nici un viitor in adevarata literatura si a intrat in sfera fracturistilor.
Dar acea lume, este un cerc limitat si as ava ramane. Mai nou, Hose al nostru a invocat in textele sale motivul politic, Basarabia vs Romania si iar a reusit sa ii impresioneze pe cei slabi de inima, pe conationalii sai, care au inceput sa-l supraliciteze cu aprecieri si stelute. Si cum boala aceasta a stelutelor este molipsitoare, ceilalti cu nivel au fost si ei influentati.
Bun, sa continui. Stiind Hose al nostru ca motivul subnutritului, al resortisantului nu are nici el viitor, Hose al nostru a trecut pe tema filozofica, in care face poezie cu rigla, ca multi de altfel, si de aceea este si apreciat de respectivii.

Mai nou observ ceva si mai interesant, poezia de fata foloseste evident scene din poezia domnului Silisteanu – „eu impart la patru ace o vioara” care de altfel l-a si notat, probabil recunoscand acest lucru. Si nu este singurul text in care se vede nota de influenta in textele lui Hose, dovedindu-se astfel ca poezia agoniei este adevaratul sablon literar aici si curentul la moda.

Imi rad in barba, pentru ca ultimii SCRIITORI cu care am stat de vorba, critica ceea ce a ajuns poezia aici. Noroc ca au mai aparut siteuri care sa selecteze.
Dar sa revin.
Hose, din punctul meu de vedere, in acest moment este un tanar care speculeaza inteligent slabiciunea unor agonisti, asta pe de o parte, pe de alta parte fiind incurajat evident pentru a se ridica si a fi in plus un reprezentant al tinerei generatii basarabene.
Totusi un pic de talent se vede la Hose. Dar eu cred ca Hose al nostru trebuie sa o ia de jos, pe picioarele lui si sa lase vaicarelile. Unu la mana Hose, tu nu ai un stil care sa te defineasca. Ceea ce faci se vede evident ca este experimentativ si paradoxologic place unora pentru ca fac acelasi lucru si cred ca scriu poezie. Mai ai nevoie de ani destui pentru a se confirma daca esti sau nu esti capabil sa scrii ceva care fie cu adevarat de valoare si aici vorbesc de maturitatea scriitoriceasca.
Dar pana la urma, ca o concluzie, nu avem ce sa facem, si Hose este un om, are sentimentele lui. Nu judec si nu voi judeca niciodata acest lucru, il respect. Insa opera sa, sincer, este rasuflata iar domnii agonisti ar trebui sa le vina mintea la cap, mai ales la cei care impart stele cu nemiluita, pentru ca incep sa ma indoiesc de felul in care au ajuns acolo, de capacitatile lor si mai ales de pertinenta cu care-si fac treaba, chiar daca este voluntara.
Si uite ca mi-am spus si eu parerea, si am si referiri clare la poezia in cauza si la discutiile antecedente.

 =  Polemica inutila !!!
Enache Ionut Laurentiu
[28.Jan.06 04:24]
Ia uite cata polemica a starnit acest poem nesemnificativ.
Ideea e ca, nu sunt de acord cu unele comentarii, dar nici cu privire la punctul de vedere al lui Ionut Caragea, cu privire la stelute. Cred in diversitate, cum am spus mai sus, O sa adopt atitudinea multor persoane dupa acest site, si o sa demonstrez de ce acest poem merita 2 stele.

Incepem cu modelele tetradice din poemul acestui autor:
Printre aceste modele tetradice tetradice pe care istoria moderna a semiozei comunicativa le cunoaste, le cautam in textul lui Hose pe cele mai importante, enuntate de Schveiger:
Garnieri: Aici trebuie sa regasim obiectul (despre care se vorbeste), semnul(legat de), si ideea cu ajutorul careia se realizeaza comunicarea.
Lyons: Aici regasim forma textului, conceptiile si trasaturile cuvant - inteles(concept) - referent; si nu in ultimul rand conceptiile lui Petofi, care cere in primul rand forma, apoi expresia lingvistica, sens si inteles, aparent acelasi lucru, dar cu valente diferite.
Daca poemul domnului Hose (ca semnificant) este privit in mod distinct de idee (semnificat), circuitul semiotic pe care modelele de mai sus il descriu dobandeste 5 dimensiuni.
Caracterizand metodele hexagonale, recunosc greseala acestui poem, simplitatea, pasul firesc al complicarii cituatiilor de comunicare a fost generarea de metode hexadice.
Pe filiera aplicativa a aceeasi teorii a comunicarii, in spatiul analizelor romanesti trebuie consemnata si aplicarea la rang ridicat prin adaugarea a inca unui parametru lipsa acestui poem: contextul - la cercetarea semiozei , model in masura sa descrie semiotic doua complementare circuite triadice.
In acest poem reusim sa definim emitentul, receptorul, semnificantul, denotantul, intensitatea si conotatia poemului.. Spun asta, fiind convins ca acest text este unul personal, bazat pe trairile autorului, si nu numai ..
Putem apela la o analiza cantitativ-semantica,pragmatica, sau situationala, dar cred ca este irelevant in continuare .

Deci, am definit criteriile de baza ale unei comunicari reusite, ce e drept nu din memorie, m-au asistat in impas si cursurile de Semiotica.

Comunicarea, mesajul, textul, este real, este logic si relevant din punctul de vedere al semioticii, deci, singurul lucru care face acest text sa fie bun sau rau, este simpla noastra imaginatie.. Unei persoane ii poate place, altuia ii poate displace.. dar nimeni nu are dreptul sa atace un text cu comentarii irelevante, fara sens.
Sper ca aceasta analiza a fost de ajutor celor care au acordat stelute, considerati-o o continuare la comentariile dvs., si celor care sunt impotriva acestor texte, cum am mai spus, alt f4, fiindca diversitatea ne face originali.
Numai bine !

 =  Completare
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
din pacate Laurentiu, teoria fara practica nu face doua parale. Da, e necesara diversificarea, impreuna cu schimbarea sunt cai evolutive. Sunt perfect de acord si acest lucru este valabil si la comentarii, nu numai la texte. Si sa stii ca se invata mult din anumite comentarii sau texte si acest lucru influenteaza bine sau rau, depinde de varsta. De aceea consider ca parerile trebuie sa fie cat mai obiective. Stiu, este foarte greu, dar teoretic catre asta trebuie sa tindem. Numai bine

 =  ionut
Enache Ionut Laurentiu
[28.Jan.06 14:25]
Pai, eu am incercat sa dau cel mai obiectiv raspuns cu putinta, si sper ca am reusit. :)
scuza-mi greselile din comentariu, imi era f somn.
numai bine,

 =  pe bune?
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
caragea mai lasa-ne cu simtitul literaturii. vii tu care ce ? care-ti inchizi comentariile la nu stiu ce text cu 'cyborgi' din cauza ca toti zic ca-i nasol ? si tu simti literatura ? care cataloghezi tot ce-i vulgar si trivial ca fiind jeg literar ? bai nea caisa, cu care scriitori ai stat tu de vorba ? du-te si impusca-te cu tot cu impresiile astea de critic literar rasuflat ca habar n-ai ce-i aia fracturism sau postmodernism baietel. vrei ca toata lumea sa scrie S.F ca tine si sa viseze la o noua lume prin prisma microprocesoarelor si probabil a circuitelor integrat ? tu vorbesti de influente si de stil propriu cand tu oscilezi intre chelia lui jean luke picard si burta lui piedone si o arzi in scheme de grafomanie si dulcegarii mai expirate decat brifcoru` ? tu habar nu ai ce-i aia literatura, pentru tine literatura inseamna ce crezi tu ca este bine si se potriveste personalitatii tale, ca fix asa comentezi toate textele, dar niciodata nu comentezi din punct de vedere 'literar'. si ce-ti place tie incerci sa impui altora prin comentarii de 2 lei ca asta pe care l-ai facut. pentru tine sunt chestii care n-au ce cauta in poezie asa cum pentru orice grasa care vine pe litoral norii sunt niste pete care stau in calea bronzului. prea ai impresia ca te baga in seama lumea cand tii teoria chibritului, mai bine economiseste tot timpul asta si incearca si tu de exemplu sa creezi o generatie a razelor solare, sa prevestesti apocalipsa masinariilor, greva microundelor din cuptoare.

si daca stau bine sa ma gandesc totusi tu ai facut rugby sau inca mai faci. si la cati te-or fi calcat pe cap la gramezi nici tu nu mai stii pe ce lume traiesti.

 =  :)
Daniel D. Marin
[28.Jan.06 23:54]
de aia citesc eu comentarii și mă amuz

 =  dragă Toșa
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Stimabile tânăr Toșa Claudiu, în sfârșit te-ai dat în petec și îți arăți adevăratul talent literar. Dar știi că atacurile tale sunt ale unui țânțar cu trompa ofilită. Îți repet, din punctul meu de vedere și nu numai el meu, limbajul cu căcat, pulă, și alte chestii de genul asta sunt jeguri literare și le voi trata ca atare. Iar scriitori cu care vorbesc eu, nu este treaba ta, nu te privește. În privința S.F-ului, nu am nici un fel pretenții de la tine ca să înțelegi pentru că nu este domeniul tău, sunt alții care o fac, pe anumite siteuri de specialitate. Este un domeniu care sincer, te depășește și de altfel pe mulți dintre agoniști. Nu-mi permit să-mi fac reclama în acest comentariu, poți căuta singur, găsești pe la biografie. În acest comentariu de 2 lei pe care crezi că l-am făcut, mi-am exprimat părerea ca orice persoană. sincer și nu ste atac la persoană. Faptul că textul în cauză mi se pare că se aseamană textului domnului Silișteanu, poți verifica și singur. În privința cunoștințelor de literatură, nu cred că am citit vreun autor care să elogieze "căcatul" în opera sa și pe baza acestui citeriu îmi și fac afirmațiile. Dacă tu nu ești capabil să accepți o părere sinceră, spusă nu numai de subsemnatul ci și de alții și contraataci aici, demonstrează că ai o viziune limitată și o încăpățânare pe masură. Îți place de obicei să faci pe avocatul altora, iar tu nu ești în stare să utilizezi un limbaj adecvat în ceea ce te privește, atât în textele tale cât și în comentarii. Expresii gen nea caisă și brifcorul denota pentru a nu știu cîta oară simțul tău critic, pertinent , prin care îți exprimi opinia. Faptul că te legi de performanțele în rugby ale subsemnatului, este din nou o mare greșeală din partea ta și nu are legătura cu poezia și discuția în cauză. Îți place să faci atac la persoană, dacă vrei cu adevărat să o faci, propune-mi o întâlnire când vin în țară și nu profita de acest site pentru a-ți descărca tu limbajul infect. Nu uita Claudel dragă, te vede o țară întreagă și îți mai spun un secret. Se vorbește despre unii de pe Agonia cum că ar fi mari bufoni.
Mai scoate și tu capul pe fereastră ca să îți spună "alții", nu eu, cu ce "căcat" a la Toșa se mămâncă poezia. Îmi cer scuze agoniștilor pentru că am fost nevoit să utilizez ca exemplu cuvinte din vocabularul infect poetic și nu numai, al lui Toșa Claudiu. Vă mulțumesc.

 =  mdeahh !!!
Enache Ionut Laurentiu
[29.Jan.06 05:59]
Claudiule, ai dat-o in bara. sincer.. citind comentariul tau, imi vine sa-mi sterg contul dupa agonia, si sa ma duc in munti. Cum spuneam si mai sus, ce rost are un comentariu ca al tau, care e scopul lui? sa te descarci pe Ionut? cere-i adresa de e-mail, sau id`ul de messenger, si cearta-te cu el, nu veni cu limbajul acela care, sincer, ma face sa ma simt in mijlocul tiganilor, spun asta fara nici un pic de rasism, unii dintre ei chiar se mai si abtin.. deci, dragi editori, astea nu sunt offline ? cat despre limbaj..deh.. nu mai zic nimic..
In principiu, care e nemultumirea ta cu privire la acest text? ca din comentariul tau, de altfel fffffoarte "relevant" si la subiect, nu a reiesit absolut nici o farama de interes pentru acest poem, ci,(spun asta fara a-i lua apararea domnului Caragea), un atac la persoana..
. . .noapte buna !

 =  încă niște precizări
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Nu solutia stergerii unui cont este cea mai bună. Libertatea unei opinii trebuie a fi incurajata si cred că domnul Toșa, un om cu studii in drept si psihologie, cred ca poate folosi unele dintre metodele invatate la școală pentru a se controla. Nu trebuie uitat că dânsul are unele texte bune, pe care le-am și apreciat, și chiar am trecut peste atacurile din trecut si am incercat sa fiu cât mai obiectiv cand l-am comentat ultima oara. Insă comentariile dansului și atacurile la persoană lasa de dorit și nu știu cum de domnii editori nu iau măsuri pentru verificarea acestor comentarii inainte de a fi expuse de domnul Toșa.
Ar fi trebuit ca aceste discuții să aibă caracter constructiv, ținând cont că o grămadă de lume ne privește și ne arată cu degetul, iar comentariile să aibă legătură cu poezia și autorul său, conform regulamentului acestui site. Eu chiar și acuma sunt dispus să trec cu vederea acest incident nefericit și sper ca domnul Toșa să-și revizuiască limbajul și să-și vadă de scris.

Îmi cer scuze față de Hose pentru că s-a ivit această divergență de opinii pe pagina sa, eu în privința celor spuse despre autor și text, îmi mențin părerea, chiar dacă poate contrazice cu a multora, nu este atac la persoană ci o constatare, poate eronată.
Îi urez succes lui Hose și promit că dacă va fi cazul voi veni și cu critică pozitivă.

 =  greva microundelor
Catalin Popescu
[29.Jan.06 20:01]
Im place si poemul lui Hose ,el e unul dintre cei mai buni poeti tineri de azi,dar comentariul lui Claudiu a fost bestial.Tocmai de asta si comentez."Greva microundelor din cuptor" si altele suna a poezie , a pamflet, asa cum numai Mircea Dinescu mai scrie azi.

 =  ahem...
balan mihaela
[01.Feb.06 00:29]
am ramas la parerea ca republicile au fost cele mai reusite... si mai ai tu... dat asta, cmon, poti mai bine decat atat

 =  model de verticalitate
Ela Victoria Luca
[04.Feb.06 01:02]
"a ridicat privirea și amândouă mâinele
spre tavanul alb
și a zis cu glas tare :
Dumnezeule nu nu nu nu
Dumnezeule eu nu sunt așa cum crezi Tu"

da, și aici aș fi dat stea de l-aș fi citit atunci, înaintea polemicilor. Și aici.
fiindcă esențializarea este mai presus de toate prezentă. e aici un model de verticalitate, o estetică concretă și o poetică a sacrului din om. Câtă negație, atâta afirmație, or Victor știe bine asta.
Acum un an, Victor știe, respingeam ceva din ceea ce scria sau din manifestările lui. S-au schimbat multe în el, ca poet este de netăgăduit.

Ela


 =  "îmi pare rău"
Marius Tudor
[18.Apr.13 23:38]
"Îmi pare rău că Dumnezeu, pe toți,
Ne ia drept niște spărgători și hoți
Și niște haimanale,
Crezând că tot umblăm după parale
Și după giuvaerele Măriei-Sale.

..............................

Nu zic,și eu sunt tot o haimana,
Dar drag îmi ești, Sfinția-Ta,
Și pot să mă-ncumet să jur
Că umblu, nu să fur,
Dar ispitit,să văd, și cuvios,
Cum drămuiești tu bezna de frumos,
De-ai pus-o pretutindeni câte un pic,
Nu zic că-i rău, nici bine vreau să zic,
Nici nu mă bag în meșteșugul tău.

Dar vezi că de părerea ta îmi pare rău."(Tudor Arghezi)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0