Comentariile membrilor:

+ limba de piele a unui mărturisitor
Vasile Munteanu
[09.Nov.05 01:46]
poetul, melcul propriilor umori? idee imposibil de acceptat în absența sincerității frenetice, izvorâte dintr-un superlativ al vitalității și, de ce nu, al virilității - fie ea și „raționale”; avem de-a face, astfel, cu o realitate care nu se contemplă, ci se consumă, nu se conservă, ci se uzează, din creștet până în „talpă”; frumosul conceptual este, prin urmare, subjugat de multitudinea determinărilor existențiale, omul viu fiind omul intensităților din fiecare cilpă a vieții.

cu respect,

 =  apropo
silvia caloianu
[09.Nov.05 07:27]
o generalizare fara suport, in final: nu te supara, dar unii mai au si demnitatea de e nu linge absolut nimic. (eu nici inghetata, nici propriile mele degete nu am lins niciodata!) in rest - interesant spus.

 =  apropoul apropului
Vasile Munteanu
[09.Nov.05 07:59]
știu că nu este o cauză care să merite polemică; în plus, mi-aș fi dorit din suflet să nu revin asupra unui comentariu, dar mi-am adus aminte de finalul bancului cu bulă în care acesta justifică de ce vrea să se facă psihanalist: dintre două femei - una care mușcă din înghețată și una care linge înghețată - cea măritată este aceea care are verighetă pe degete, însă în felul acesta își dădea seama de modul de a gândi al interlocutoarei...

 =  a nu generaliza!
silvia caloianu
[09.Nov.05 08:37]
voi fi fiind eu "tampita", Vasile (daca asa ai "prins" tu mesajul ultimului meu text), dar nu cred ca pentru toata lumea e valabuil dictonul "scopul scuza mijloacele". trebuia sa ajungi doar pana aici, cu deductiile, in ce priveste dezacordul meu cu ideea din final al poeziei respective. am afnsat pe cinva? tu insa ce facI???
scuze, dar...chiar nu am chef si timp de polemici aiurite.

 =  erata: "ofensat"?
silvia caloianu
[09.Nov.05 08:38]
in loc de "afnsat" a se citi "ofensat"

 =  Adevărul unei vieți imposibile
Bejliu Anne-Marie
[09.Nov.05 08:39]
Adevărul unei vieți imposibile, plină de compromisuri, lipsită de coloană vertebrală.
Tata are o vorbă,dură dar plină de substanță:"Când am nevoie de tine te pup oriunde,când ai nevoie de mine mă pupi tu."
Înghețata o ling că e bună,pantofii nu mă atrag indiferent că sunt din piele sau înlocuitori.Încerc să supraviețuiesc fără verbul "a linge".
Cu prietenie,Anne-Marie.

 =  pentru a ieși la așa-zisa lumină
Tudor Negoescu
[09.Nov.05 09:09]
Derizoriul, umilințele (cu toții lingem pantofii) acestei vieți de pripas pot naște poezie.
Că nu toți recunoaștem compromisurile pe care sîntem obligați să le facem, pentru a ieși la așa-zisa lumină, asta e altceva...

 =  dileme
Florin Hălălău
[09.Nov.05 09:56]
Cine să fie? Marilyn Monroe sau vrăjitorul Merlin? Iar finalul e de neînțeles pentru mine.

 =  parerea mea
virgil demian
[09.Nov.05 13:17]
e misto!
mie mi-a placut
nu-i chiar poezie cu citim prin manuale dar e ceva mai bun decat ce gasesti acolo

 =  părere
Liviu Nanu
[09.Nov.05 15:42]
Și mie îmi pare un text interesant. În definitiv poetul poate să scrie ce vrea mușchii imaginației lui, doar nu dă declarații, nici măcar nu trebuie să fie moral. Dacă un scriitor ar spune în versuri: "toată lumea e proastă, numai eu sînt deștept" ar fi propria sa opinie lirică cu care ar defila prin fața cititorilor și nu poate fi acuzat nici moral, nici penal, doar din punct de vedere estetic. Cam atît, o simplă părere personală.

 =  satira
Dorina Maria Harangus
[09.Nov.05 16:08]
Cel mai tare ma amuz cand citesc un text si vad din comentarii ca lumea o ia personal.(ceva de genul : eu nu ling ! eu nu ling!) Sunt de acord cu Liviu si cred ca poezia lui Ion, satirica fiind, si-a atins telul.

 =  imi place poezia ta,
Erika (Eugenia) Keller
[09.Nov.05 18:16]
in special prima parte, in care vrei sa arati tuturor ca ne
poticnim in lucruri mici, ca purtam ochelari de cal, o poezie a "desteptarii"...poem al revoltei împotriva oamenilor cameleoni care se pot schimba în toate culorile, afară de albul curat al nevinovăției...
Felicitări!

+ Lumea
Negru Vladimir
[10.Nov.05 07:34]
Mie mi-a placut tonul in care este scrisa poezia... despre asa ceva nu poti povesti decat imbracat in haine de clovn... aduce putin cu saturnaliile acest text... o ordine intoarsa si uitata asa... fiecare intelege cum poate religia, actul social, nevoia de a gasi fericirea... e interesant sa privesti lumea din perspectiva altora... iti zic insa tie Ioane ca cersetorul ala poate ca este chiar mantuitor pentru un intreg neam de snobi, betivul e mai aproape de Dumnezeu in momentele de mahmureala iar femeia aceea stie a darui mai mult decat o mie de poeti la un loc :)
Tu esti ironic si mai ai putin pana devii profund... habar n-am daca o fi rau sau bine dar e treaba ta daca mergi mai departe sau cobori la prima.

 =  replica autorului
Ion Nimerencu
[10.Nov.05 16:14]
si mie mi se pare un text interesant, chiar de-ar zice unii (venind sa-i sprijine pe altii, presupun) ca nu inteleg finalul... e simplu, nu toti reusesc sa-si atinga scopurile lingand pantofii si ca sa-i luminez si pe altii "a linge pantofii" este cu sens figurat in aceasta poezie, ca-i deranjeaza sensul propriu pe ei, asta-i altceva

va multumesc tuturor pentru pareri si stelute sper sa mai reveniti

Cu mult respect
Ion Nimerencu

 =  pur si simplu...Cioran...
silvia caloianu
[10.Nov.05 19:15]
Dorina, Tudor [...], Niculescu, eu mi-am exprimat viziunea, principiul, fara intentia de a turna apa la moara cuiva, de a distra pe cineva (da, Dorina!) sau de a-i leza cuiva orgoliul.

Altceva: cred ca nu "plutesc" la capitolul sensurilor. "Figurate" sau nu.

Poate ca am fost influentata de Cioran, candva, intr-atat, incat - pana in prezent - sa mi se para o crima sa spun "noi".




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !