Comentariile membrilor:

 =  Aoleu!
Emilian Lican
[21.Nov.23 16:19]
Am intrat și am plecat repejor până nu mă îmbăt...

 =  Servus toc!
Ioan-Mircea Popovici
[22.Nov.23 06:23]
Vorba ardeleanului de la mare... Servus toc! Și tocul intră-n magie și scrie. Ieri s-a lansat prima seri de timbre cu picturile lui Ștefan Câlția. Inspirată lansare, chiar de 21 noiembrie - Ziua Mondială a Salutului.
Din semiprofil, sau din față, ucenica fumătorului de pipă îmi vine cu amănunte…
https://ro.pinterest.com/pin/395472411045479627/
https://ro.pinterest.com/pin/400750066841479590/
“ Ziua Mondială a Salutului, marcată în fiecare an la 21 noiembrie, este un prilej ca omenirea să-şi exprime preocuparea pentru pacea mondială.
Formă elementară de interacţiune umană, salutul este un pas important spre realizarea înţelegerii între oamenii de rase, naţionalităţi sau religii diferite.
Această zi, iniţiată în anul 1973 de fraţii Brian şi Michael McCormack din Omaha, statul Nebraska, SUA, şi susţinută de personalităţi publice, lideri religioşi, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, a fost sărbătorită pentru prima dată în contextul conflictului, din octombrie 1973, dintre Egipt şi Israel, ca o formă de protest nonviolent la adresa războiului.
Primele atestări ale salutului fac referire la formele de supunere şi datează din vremea primelor dinastii chineze, când oamenii de rând îşi acopereau ochii cu palma pentru a nu fi orbiţi de lumina emanată de strălucitul împărat. În acest obicei, îşi are originea salutul militar. În vremea romanilor, salutul "Ave Cezar!" era însoţit şi de strângerea antebraţelor, ca semn de încredere, întrucât braţul neînarmat simboliza pacea şi prietenia.
Indiferent de zona de pe mapamond unde sunt utilizate, formele de salut contribuie la ameliorarea relaţiilor interumane şi aduc un plus de culoare vieţii, astfel că în fiecare an la 21 noiembrie, este subliniată importanţa comunicării în menţinerea păcii.”




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !