Comentariile membrilor:

+ rar dar bine
Cristina Rusu
[15.Apr.15 11:44]
Marian, observ că ești pasăre rară pe agonia. poemul tău este chiar bine construit. ai avut o idee bună și imaginea este chiar frumoasă. iarba are un parfum foarte subtil și merge bine contrasul acestui parfum cu șuvoaiele. imaginea este amplă și îți dă o stare de bine cînd citești acest poem.

te felicit și te invit cu apariții noi la fel de frumoase. bia

 =  Mulțumesc!
Marian C Ghilea
[15.Apr.15 11:50]
Mulțumesc mult, Bia. După cum știi, am avut unele probleme de sănătate care m-au cam dezechilibrat în ultimele 5-6 luni și m-au afectat foarte mult atât profesional cât și pe plan creativ. Deoarece de câteva săptămâni studiez din nou intensiv japoneza pentru a ajunge la un nivel ridicat de fluență, probabil că voi mai avea inspirație pentru haiku, tanka și alte astfel de poeme. Acesta este și secretul meu atunci când le compun: le formulez întâi în japoneză și abia după aceea construiesc versiunile în română și alte limbi ^_^.

 =  avantajul cunoașterii limbii japoneze
Maria Tirenescu
[30.Apr.15 14:15]
Ai avantajul cunoașterii limbii japoneze. De aceea, știi de la cea mai bună sursă cum trebuie scris un haiku. Aștept noi poeme!

 =  Cred că și teoria despre poemele nipone e importantă
Marian C Ghilea
[05.May.15 22:27]
Mulțumesc mult, doamnă Maria. Probabil că e un avantaj o stăpânire satisfăcătoare a limbii japoneze. Dar, pe de altă parte, am citit despre teoria și curentele specifice poeziei nipone mai puțin decât alți practicanți ai genului din România.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !