Comentariile membrilor:

 =  semn
Vasile Mihalache
[28.Jan.15 16:10]
Un poem care își caută naturalețea , "sunt aici, goală, scriind acest poem cu tine
inconștientă." se încarcă voit cu imagini situate între artificiozitate și alienare, pentru a reuși cele ce atrag într-adevăr: "suntem o explozie care nu încetează.", "...bărbații/ vor dezgheța fîntînile", "mama o să aducă apă cu două găleți albastre/.../un copil o să toarne ...dintr-o cană deasupra noastră/", "mama o să coasă fulg cu fulg să facă o haină...", "or să treacă pisici negre cu spatele înainte.", "sunt o lume cu părul acoperiș deasupra ta./ sunt cerul pe care pășești să cauți apă."

 =  multumesc de semn
Leonard Ancuta
[28.Jan.15 18:50]
domnule Mihalache. e unul dintre cele mai dragi poeme ale mele, si sper ca v-a placut în intregime, nu doar pe parti.

 =  motive
Vasile Munteanu
[28.Jan.15 20:40]

cel mai mult îmi place motivul apei, întâlnit în aproape toate fazele de agregare (și propus "răsturnat"): de la apa care se cară morților, la lichid seminal (stilizând motivul trecerii, cum și al perenității).


nu pot să spun că îmi displace, dar repetarea explicită a lui "a iubi" cu o frecvență atât de mare la intervale atât de mici (deseori în versuri consecutive) tinde să devină agasantă, mecanică, lipsită de forță de impact.


(oarecum) neutru: nu găsesc nici o legătură firească incidentului armat dintre Ucraina și Rusia cu satul românesc ca, pe de o parte, evocare a originii, pe de altă parte, ca reîntoarecere (să-i zic așa) împlinită; nici "viorii ucrainiene" (nu pentru că motivul viorii e unul perimat, dar, ok, Oleksandr Bozhyk e un vituoz al instrumentului, dar care-i legătura cu "noi" și cu iubirea dintre? plus, muzica rusească, germană... - de acord, muzica este un limbaj universal; dar între acestea și, de exemplu, "fus" intervine un soi de portativ imposibil).


+ DA
serban georgescu
[29.Jan.15 09:54]
Pentru ca e scrisa parca dintr-o suflare, pentru ca pare ca respecta ceea ce spunea Rilke, anume ca nu avem dreptul sa scriem decat atunci cand simtim ca nu mai putem suporta emotia, ca explodam, ca ne dezintegram,ca ne crapa capul...

Imaginea pisicilor negre care merg cu spatele: efect socant, care ilustreaza stralucit inversiunea mentala prin care trec indragostitii...

Retrairea copilariei: sufletul aruncat de mama in covata, alergarea in chiloti prin zapada...

sa-ti vezi iubita ca pe "o lolită care l-ar face pe nabokov să-și ardă cărțile"...

un Rimbaud androgin... da, trecerea in plan secund a sexului si intrarea in prim plan, sub luminile reflectoarelor a Dragostei si a Poeziei...

"sunt cerul pe care pasesti sa cauti apa"...

Da frate, asta da Iubire, asta da Dragoste. Fericit cel care poate trai asa ceva in Aceasta viata...

SI MULTUMESC ADMINISTRATORILOR PENTRU DREPTUL DE A ACORDA STELUTE. E UN GEST FRUMOS CARE MA FACE SA MA GANDESC DIN NOU LA TOATE CLIPELE FRUMOASE PE CARE LE-AM TRAIT PE ACEST SITE IN CEI 12 ANI DE CAND ACTIVEZ PE AICI, SINGUR SI IMPREUNA CU VOI, CEI PE CARE, CU MICI EXCEPTII, NU V-AM VAZUT NICIODATA...

 =  va multumesc
Leonard Ancuta
[30.Jan.15 20:01]
pentru efortul de a-mi spune parerile voastre si pentru aprecieri. voi depune toate eforturile ca acest poem sa isi merite locul, peste ani, acolo unde ii va fi locul.

 =  .
Anca Zubascu
[17.Feb.15 21:12]
Eu nu o să pot argumenta în mod bine susținut, nici nu o să pot lua imagine cu imagine la analizat. De fapt, eu nu pot să spun care este motivul pentru care îmi place acest text, în întregime. Știu doar că acest mod de a vedea dragostea, pe mai multe fronturi, petrecându-se mereu în alt război,în alt context, într-un vârtej de neoprit,este absolut genial! (Poate pare simplistă abordarea mea, dar eu nu sunt neapărat un cititor avizat, sunt doar un cititor convins :) ). Oricum, am respirat doar după ce am terminat de citit. Mie mi-a plăcut foarte mult.
Anca Z

 =  Anca Z
Leonard Ancuta
[18.Feb.15 10:24]
iti multumesc frumos pentru comentariu, ma bucur ca iti place acest poem, sper ca in curand sa il am si in varianta audio, impreuna cu intreg volumul 69 de poeme de dragoste, pe care acum il inregistrez in studio cu vocea actorului si regizorului Iulian Gliță. Sper ca o sa iasa un audiobook foarte bun, pe care orice ascultator de poezie (cititorii sunt mai multi, insa poezia e facuta pentru toate simturile, inclusiv pentru auz, de aceea aceea inregistrez varianta aceasta) sa il aiba in biblioteca sa.

Multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept in pagina mea.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !