Comentariile membrilor:

 =  .
Mihai Robea
[03.Oct.14 08:28]
O istorie romanțată, mai ales în perioadele de început, cu destule confuzii, cu câteva capcane în care cădeți...nu ne ajută prea mult. Poate că e de preferat răceala soldatului care-ați fost, cum spuneți.

Observ că s-a obținut ce se putea obține, prin vocea Bisericii la cel mai înalt nivel, anume sudarea breșei căscate artificial între cei care susțin adevărul istoric - că nu am fost romanizați - și Ortodoxie. Ar trebui amintit că această ruptură s-a datorat, în principal, acelora care nu au înțeles că religia lui Zamolxe a corespuns unei perioade istorice.


 =  Mul,umesc pentru interes!
Dumitru Sava
[06.Oct.14 09:27]
Nu vă cunosc nici personal, nici opera pentru a înțelege ce se ascunde sub acest "nu ne ajută prea mult". Împărtășesc părerea celor care susțin că istoria e cea mai frumoasă poveste, prin care popoarele își moșesc identitatea. Din păcate, se pare că pentu noi au scris-o alții... Dacă vă doriți o istorie fără "confuzii și capcane" vă propun să recitiți Vechiul Testament!

 =  .
Mihai Robea
[11.Oct.14 06:42]
Ceea ce spuneti in "Romanii" (care am inteles ce grad de rudenie sunt cu atlantii) nu ne ajuta prea mult ca sa intelegem istoria asa cum a fost, fara legatura cu opera, baletul s.a. "istoria e cea mai frumoasa poveste, prin care popoarele isi mosesc identitatea". In privinta identitatii nu e nimic de mosit, romantat etc. Mai ales ca e vorba de o perioada relativ recenta acoperita de istorii (prioritar cronici oficiale), artefacte, vestigii. Adica de probe. Acum eu, cititorul Oarecare, va pot intreba: Daca istoria ne-"au scris-o altii", desi parca n-as fi de acord, din multiple considerente, cum putem face acest lucru maret inclisurati in confuzii si capcane [dupa cum spuneti: "Daca va doriti o istorie fara 'confuzii si capcane' va propun sa recititi Vechiul Testament"]?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !