Comentariile membrilor:

 =  Bună
Liviu-Ioan Muresan
[14.Apr.14 18:10]
prezentarea de carte. Citatele scurte duc spre haiku, dar e vorba doar de surprinderea esențelor. Și e bine gîndită aici. Dacă George Pașa lasă loc interpretării în ceea ce privește propria opinie, adică nu își asumă valoarea/valorificarea volumului, pe alocuri se citește un atașament personal. A fi sau a nu fi acid, iată întrebarea! Și G.P. este și nu este. De aici măiestria acestuia în prezentarea de carte. De aici un pas minuscul spre adevărata critică. Personal o aștept și îl încurajej pe domnul Pașa. Are potențial nu de profesor, confirmat de altfel, ci de critic serios în peisajul literaturii române.

+ Concentrat
Liviu-Ioan Muresan
[14.Apr.14 18:11]
pe comentariu, am uitat binemeritata steluță.

+ da, toate se duc sau rămân doar în "constelații de frig"...
Teodor Dume
[14.Apr.14 19:29]
de fapt avem de-a face cu o legătură de suflet a autorului cărții cu ceea ce ne menține echilibrul în acest univers, cum bine puncta domnul George Pașa în prezentare," moartea, iubirea, Dumnezeu, cântecul, copilăria, lumina, noaptea etc., viziunea poetică este una particulară, în care singura alternativă a nopții în care se va scufunda totul nu pare a fi decât locuirea în secundă și eternizarea sa prin iubire și creație."

felicit autorul cărții pentru izbândă
și mulțumesc domnului George Pașa pentru modul în care a reușit, prin prezentarea de față, să plieze pe sufletul nostru cuvântul rostuit cu mult meșteșug de către Ioan Vintilă Fintiș

cu sinceritate,+ felicitări!
Ottilia Ardeleanu
[14.Apr.14 20:49]
un articol care pune în valoare, incită la lectură; bine structurat, punctând atât cât e necesar pentru a dezvălui, dar și pentru a stârni mai departe curiozitatea. artă și de o parte și de cealaltă.
felicitări atât autorului Ioan Vintilă-Fintiș, cât și (mai ales) domnului Pașa pentru recenzie!

 =  Răspunsuri
George Pașa
[17.Apr.14 17:49]
Mă bucur că v-a plăcut articolul acesta. Ioan Vintilă Fintiș este poet, în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă, din păcate, nu cred că în volumul acesta a dat întreaga măsură a vocației sale creatoare.
Domnule Mureșan, nu am mai scris de vreun an recenzii și cronici, așa că nu prea am reușit cine știe ce aici, chiar dacă dumneavoastră spuneți altceva. De aici, poate, și ezitarea de a da vreun verdict clar, nu din alte considerente. Eu scriu din convingere, iar despre cărțile foarte proaste evit să vorbesc. Dacă aș fi fost, cum spuneți, critic literar, le-aș fi desființat fără vreo reținere. Nu am de gând să urmez drumul criticii literare, rămân poet, atât cât sunt.
Domnule Dume, acolo e interpretarea mea, poetul poate a spus cu totul altceva. Despre meșteșugul lui Fintiș poate veți afla când veți citi cartea.
Doamnă Ardeleanu, nu am obiceiul de a da multe citate sau de a parafraza, cum fac mulți critici de ocazie. Nu știu în ce măsură mi-a reușit să aduc la lumină ceea ce este bun sau (mai ales) ceea ce este rău, dar mă bucur că am atras atenția asupra cărții. Poate o veți găsi prin librării și vă veți convinge cum apare ea în lectura dumneavoastră.

+ 7 felicitari am citit la radio
florian stoian -silișteanu
[26.Apr.14 09:12]
felicitari george pasa. il cunosc pe fintis si daca nu l cunosc vreau sa l cunosc. poet urias contemporan. am citit la www.radioteiubesc.com articolul si l am recitit dupa. felicitari si celor de la tracus arte o romanie frumoasa poezie.ro multumim

 =  Mulțumesc
George Pașa
[27.Apr.14 12:31]
Vă mulțumesc și eu, domnule Silișteanu, pentru atenția pe care o acordați poeziei lui Ioan Vintilă Fintiș. Dacă l-ați cunoscut, în mod sigur l-ați auzit și recitând. Are un talent deosebit de recitator al textelor poetice (nu numai ale sale).
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !