Comentariile membrilor:

+ Este un text...
Emil Iliescu
[28.Jul.11 18:12]
Este un text ce stăpânește perfect arta narațiunii, iar onomastica sugestivă - Nău, Budoc, Groapa de Viol - întregește un areal rural bine conturat.
Punctul forte al textului constă în creionarea fin psihologică a inocenței copiilor. Copiii, care chiar și atunci când săvârșesc fapte reprobabile - furtul bidoanelor de plastic pline cu benzină, sub conivența binevoitoare a soldatului ce are mâinile mereu ocupate pentru a mai putea soma - sunt plini de un umor sănătos, de acel instinct gregar, ce-i face plăcuți cititorului.
Dialogurile sunt vii, spumoase, naturale, pline de un comic de situație bine temperat.
Felicitări, Alexandru, pentru acest text!
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Mulțumiri
Despina Alexandru Ioan
[29.Jul.11 14:56]
D-le Iliescu, mă bucur că v-a atras atenția această scriitură și vă mulțumesc din suflet pentru aprecieri. Voi încerca să mențin textul în aceeași notă, deși nu o să-mi fie tocmai ușor, și să postez pe site următoarele fragmente.

Cu stimă și prietenie,
Alexandru Ioan

 =  Altă lume
Viorel Darie
[29.Jul.11 14:56]

Textul acesta recrează, parcă, o lume total diferită de cea cu care suntem obisnuiți în mod curent: exprimări ilogice, nicio știință de respectare a regulilor gramaticii, convorbiri aparent fără mesaje. Aici ne vedem, dintr-odată, într-o ceată de copii care prea puțin au trecut pe la școală, care învață doar ăntre ei șabloane de exprimare si comportare. Atunci, pentru noi, toate acestea par niște forme năstrușnice. Textul este delicios, ne face să ne facem o imagine ce înseamnă să îți duci veacul într+o gașcă interlopă, în care nu informația, nu logica, nu claritatea exprimării este esentiala, esentiale sunt cu totul alte elemente de comunicare: atitudini, frica, subordonarea în fața unui șef de clan, spaime primitive, exprimări zurlii, aparent fără informație.

E un text în care a corecta, a normaliza exprimările, este un nonsens, ar strica la ceea ce autorul s-a străduit să realizeze: acea lume în care se gândește, se simte total altfel decat cum se gândește, se discută, se simte între niște oameni obișnuiți.

Viorel Darie

 =  D-le Darie,
Despina Alexandru Ioan
[29.Jul.11 23:37]
vă mulțumesc foarte mult pentru citire și comentariu. Mă bucur că ați reușit să răzbateți prin noianul de informații oarecum redundante și ați putut vedea chiar acolo unde trebuia, în sufletul unor copii înstrăinați de ceea ce înseamnă în fond... copilărie.





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !