Comentariile membrilor:

 =  Îmi cer iertare pentru intervenția stângace...
Yigru Zeltil
[13.Jun.10 22:37]
...dar stau și mă întreb ce înseamnă, până la urmă, acele "catabolisme dulci"? Bun, am înțeles că și DEXul online spune ceva despre "dezasimilație", dar tot este prea vag pentru neuronii mei...

 =  O recenzare concisă și la obiect a unui volum captivant
Dragoș Vișan
[14.Jun.10 01:31]
Ipostazierea părinților de către scriitoarea Anni-Lorei Mainka, apoi derularea mai îndeaproape în joaca dramei vieții sale a fragilității și tăriei interioare de cristal mă fac foarte curios să-l citesc pe Milan Kundera în această vară. Nu de alta, dar spre a face și eu cât de curând un articol fain despre "Jurnalul pe bilete de autobuz", știind bine că pot găsi în aceste poeme-istorii existențiale o fragmetare discursivă admirabilă, un minimalism poetic, despre care nu știam că au fost încercate de autoare.

 =  jurnal pe bilete de autobuz
Sorin DespoT
[15.Jun.10 14:52]
mi-a împrumutat gelu cartea și tocmai am încheiat-o. este o lectură frumoasă. o carte inundată de imagini și senzații puternice. mai multe vă împărtășesc pe măsură ce mă dezmeticesc. :) trebuie să remarc, de asemenea, grafica reușită a volumului.

felicitări pentru recenzie, florin. și, mai ales, felicitări autoarei.

sd

 =  re Sorin Despot...Florin C....
Anni- Lorei Mainka
[15.Jun.10 18:29]
multumesc Florin pentru postarea articolului! Sper ca ne revedem intr/o zi sa/ti spun din tot sufletul ca ajutorul tau, al colegilor necunoscuti de pe agonia , a editorilor, mi/a fost de un CONCRET ajutor...n/as fi crezut, dar lansarea a existat si da, editura Brumar m/a surprins printr/o intelegere profunda si in detaliu a formei si continutului.....imi cer scuze oficial pentru numeroasele intirzieri...

eh, la catabolisme nu stiu sa explic

 =  Re
florin caragiu
[28.Jun.10 13:59]
Yigru, Dragoș, Sorin, Anni, va multumesc pentru comentarii, cer iertare de intarzierea raspunsului... In “Viata e in alta parte”, dar nu numai aici, vedem ca aceasta “alta parte” e intotdeauna ceea ce se separa de sfera iubirii si in afara careia, spune Kundera prin gura personajului, ne inchipuim ca exista un fals “absolut al puritatii, al linistii si al impacarii”. El e fals pentru ca se intameiaza prin delimitare pur aversiva, prin respingere, prin refulare. Ce-ar fi daca unei mame i-ar fi scarba de micile drame catabolice prin care trece copilasul ei? Dimpotriva, acestea ii unesc mai intens pe mama si copil. Există, spune Kundera, acel alt absolut, autentic, al “sentimentului nemarginit in care se dizolva ca intr-o solutie chimica tot ce-i patat, murdar si strain”.

 =  multumesc Anton Poche
Anni- Lorei Mainka
[22.Sep.10 16:53]
abea acum - scuze - am vazut traducerea facuta grozav, repede si cu maiestrie.
Sa speram ca aceeasi soarta o vor avea si volumele ...adica sa fie traduse in germana sau alta limba, dar sa pastreze izul prafuit al gindurilor mele.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !