Comentariile membrilor:

 =  ce văd eu aici
Ioan-Mircea Popovici
[26.Oct.10 20:00]
Trec peste importanta documentara. Spun doar atat:
ce vad aici? niste barbati demni,
cu constiinta importantei muncii lor.
Si nu doar atat...

 =  Da, într-adevăr
nicolae tomescu
[26.Oct.10 20:46]
au avut acea conștiință pe care au transmis-o fiilor ce apoi au împrăștiat-o, odată cu migrarea lor, în multe părți ale țării și în străinătate. Au avut nu numai cultul muncii, în meseria lor, ci și ambiția de a-și emancipa urmașii prin învățătură. Numai astfel se explică apariția celor 9 academicieni din rândurile lor precum și puzderia de alți intelectuali de la învățători până la profesori universitari

 =  arcade-n acolade
Ioan-Mircea Popovici
[27.Oct.10 04:07]
Oamenii acestia-s oameni care se sfatuiau cu Dumnezeu. Bine punctate caracteristicile acestui acum care-l traim. Poate ca azi este ziua
in care orbul incepe sa vada: "ororile de toate felurile, incultura, ignoranța, deloc lipsite de speculozitate, de altfel, încep încet, încet să domine sau să se insinueze acolo unde nu pot domina, faptul nu este doar frumos și nici doar util. Este deosebit, este remarcabil."

 =  impresionata
Elia David
[28.Oct.10 09:02]
M-am oprit asupra fotografiilor. Impresionante. Pana si cojocarul, pantofarul, tamplarul, fierarul, hornarul avea figuri de academicieni... Frapeaza demnitatea si distinctia - care, sigur nu sunt doar meritul fotografului sau al nostalgiei recuperatoare.

 =  corectez
Elia David
[28.Oct.10 09:04]
"aveau", desigur

 =  Doamnă Elia David, Domnule Ioan-Mircea Popescu
nicolae tomescu
[28.Oct.10 23:48]
Am fost de curând, în această toamnă, în localitatea de care este vorba în text. Ieșeau de la școală copii. Au trecut pe lîngă mine elevi din diferite cicluri, de la grădiniță până la liceeni. Cei mai mulți m-au salutat. Iată, mi-am zis, educația dată copiilor lor de cei ce acum sunt în Albumul de fotografie documentară își arată și astăzi roadele, a trecut din generație în generație. Prin alte sate s/a pierdut acest obicei. În Săliște nu, cu toate că localitatea a fost declarată oraș.
Vă mulțumesc pentru oprirea atentă

Cu cele mai bune gânduri
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !