Comentariile membrilor:

 =  liniște, ninge frumos
Carmen-Manuela Macelaru
[04.Jan.10 07:33]
un poem relaxat, scris cu siguranța iubirii ce o ai chiar în palme, chiar dacă folosești expresii "nu știu", "poate" se vede din start liniștea cu care este scris,nu se observă frământarea asiduă după ea, din motivul că o ai fix pe masă la orice oră.
definiția lui:
ești tabloul pe care nu l-aș vinde/ niciodată/ compus din mine
este și definiția ta
până la urmă iubirea e totul:
nu știu/ poate dragostea e/ spațiul/ dintre noi
mcm

 =  manuela
Mihaela Roxana Boboc
[04.Jan.10 10:08]
Ai dreptate, Manuela, ai un ochi de fin observator.

Mulțumesc pentru interpretare.

Mihaela

 =  sau mai bine lasa-te, de tot
Mihai Constantin
[04.Jan.10 11:54]
"nu știu
poate dragostea e
spațiul
dintre noi

și întâia răsuflare
de după." - nu e poezie, ti se pare. e doar o insiruire kitsch de idei livrate zilnic pe posturi tv de tipul kanal d, telenovala tv, galati tv. la fel de kitsch ca si tablouasul cu care te-ai pozat, mandra, in brate

mai citeste si tu poezie, sunt sute de poeti in istoria literaturii universale care merita. mai lasa esmeralda si gaviota del mar

 =  mihaela roxana boboc-sfaturi
Nache Mamier Angela
[04.Jan.10 12:09]
acest text denota o anumita junete scriitoriceasca dar bine sfatuita ,mihaela poate evolua si surprinde
primele doua strofe încep bine ,apoi nu avem noutati ori încercari de originalitate care ar scoate poemul din lotul comun
titlul poate fi si el schimbat si restul concentrat la maximum(de preferat unui text prea diluat în vorbe)
din a treia strofa as scoate ultimele trei rânduri,a patra e în plus si de pastrat as mai pastra doar ultimele trei strofe
textul pleaca de la emotii sincere dar nu întotdeauna acestea devin versuri de retinut
acesta este un poem BOBOC,deocamdata

 =  peste
Veronica Valeanu
[04.Jan.10 13:47]
destul de interesant cum s-a facut departajarea intre trasare, umplere si spatializare.si mai ales de-spatializare.

 =  re
Mihaela Roxana Boboc
[04.Jan.10 14:41]
Me_high, nu cred că ești în măsură să comentezi despre tabloul meu, doar dacă ești critic de artă, ceea ce nu cred. Cât despre telenovele, nu urmăresc și nici nu e treaba ta. Nu înțeleg de ce sunt acceptate commenturile tale, care nu au nimic legat de critică pertinentă în domeniul poeziei.

Angela, mulțumesc pentru sfaturi. Ești un om generos, o să analizez cele spuse.

Veronica, mă bucur că ai apreciat substratul poemului.

Mulțumiri,

Mihaela

 =  .
laurentiu ion
[04.Jan.10 15:22]
e slab, f slab, pacat insa ca nu accepti, sau nu neaparat sa accepti, ci sa respecti parerile altora. uite - pe mine nu ma intereseaza daca te uiti, sau nu la telenovele, asa cum nu ma intereseaza nici daca te pozezi cu tablouri kitsch, dar iti spun ca scrii slab; in schimb, ai cateva imagini destul de ok, frumoase & feminine, asta dupa ce am citit cateva texte de ale tale. le poti rescrie altfel, le poti sterge etc, nu stiu, insa ar fi f bine pentru tine sa scapi de toate tampeniile de genul "nu știu/ poate dragostea e/ linia mâinilor mele/ conturându-ți numele/ pe mașinile acoperite/ de albul liniar".

tonul asta mereu sententios, postura feminizata excesiv, constatarile lipsite de substrat, ori de context, trasarea unui lung sir de imagini obositoare etc - sa stii ca poti sa fii sensibila si altfel, nu neaparat fiind siropoasa.

apoi, nu prea stiu ce intelegi tu prin comm. pertinent; ti se pare ca sunt atat de multe de spus despre textul de fata? mie, nu. sunt oarecum dezgustat cand vad autori f slabi care resping feedbackul sincer, preferand commurile elogioase. e ok, te complaci in situatia asta, faci ce consideri. insa, te rog, lasa tonul asta de superioritate, atat de des folosit in ultima vreme. pt. ca din cate am observat, pot spune ca nu esti in masura sa argumentezi de ce nu e asa si e ca tine.

cu siguranta, vei spune ca nu am dreptate si ca asta-i un atac la persoana samd. sau pur si simplu vei ignora acest comm. si sa vezi ca am dreptate - fii te rog atenta cum le raspunzi celor care te-au comentat de bine, desi unele commuri de ale lor nu sunt pertinente; ce reiese?

problema ta nu e lipsa unor lecturi consistente (lucru destul de clar), ci faptul ca nu accepti sa ti se spuna ca scrii prost. si tare sunt curios sa stiu ce autori ai citit pana acum.

 =  dar asta nu inseamna ca acest comm va fi validat :)
Mihai Constantin
[04.Jan.10 16:03]
uite mihaela, nu sunt critic de arta, dar am vizitat vreo 50 muzee de arta in lumea larga (mi-a placut, ce sa-i faci?!) si am halit pana acum vreo 2 basculante de carti si cursuri de arta & arhitectura (mai ales arh. - datorita imprejurarilor gen 6 ani de scoala, ca atat dureaza fac de arh. + master + doctorat etc.) si chiar de n-as fi facut-o, mihaela roxana boboc, draga, doar sa fii zuzu complet sa nu observi ceea ce e evident.

apoi, ca sa-ti raspund asa :) punct cu punct: commurile mele sunt validate pentru ca sunt destept. stiu, suna simplist, prosteste si foarte agresiv :) dar asta e realitatea. mihaela roxana, noi aici nu mai traim in comunism, nu, nu, de aceea nu ni se mai livreaza textul cu toti suntem egali. nu, slava domnului nu suntem egali - unii avem bagaj genetic mai bun, altii mai pricajit. si daca a dat d-zeu sa fim sanatosi si parintii (la fel, neparat orice altceva decat ingnoranti idioti sau inculti) au avut grija sa ne educe pe astia cu bagaj genetic mai bun astfel incat sa il punem in valoare, cu atat mai bine

ai inteles acum? e simplu, e legea naturii

 =  re
Mihaela Roxana Boboc
[04.Jan.10 15:40]
Laurețiu Ion, un comentariu pertinent e un comentariu pe text și nu unul cu adresa personală, de tipul lui mihai constantin, care nu face altceva în ultimele commenturi decât să se lege de ce urmăresc la tv, ce citesc, ce pictez, etc. și nu mai termină cu jignirile personale. Dacă tu stai și citești ce a comentat și-mi spui că e pertinent atunci nu știu ce să mai cred.

Poate s-a schimbat între timp noțiunea de bun-simț.

Accept orice comentariu obiectiv. Și, da, aș fi preferat un comentariu pe acest text, așa slab cum îl consideri, decât să ții partea unuia care chiar n-o merită.


 =  .
laurentiu ion
[04.Jan.10 15:57]
nu ma intereseaza ce a scris dutescu, nu am intrat sa-i tin partea, sa fim seriosi; nu cred ca are nevoie de asa ceva. am observat insa, atitudinea pe care tu o ai vizavi de feedbackul sincer. ca si acum, de altfel. nu faci altceva decat sa vb. despre ce ti-a scris tie dutescu, afirmand ca nici commul meu nu e pe text, pe cand eu am spus f clar un anumit lucru. dar il ignori, il ignori, il ignori. preferi sa te plangi aici cat esti tu de lovita. crede-ma, nu-mi pasa. si daca am facut referire la telenovele, a fost pt. ca asta ti-a mai spus-o si altcineva.

apoi, nu-i poti impune unui cititor sa-ti faca un comm. pe text, pe cand tu raspunzi pe langa text, invocand tot felul de tampenii. ti-am spus niste lucruri, dar ai preferat sa treci peste ele, neraspunzand corespunzator, in cele din urma, afirmand ca nu e un comm. pertinent. primele doua parti sunt strict pe text, apoi urmeaza niste referiri, nu la persoana ta, ci la atitudinea pe care, in ultimul timp, ai adoptat-o pe acest site.

nevermind, vorbesc singur, stiu

 =  here u are
Mihai Constantin
[04.Jan.10 16:08]
uite, mihaela roxana boboc, o sa postez azi un text de dragoste. l-am scris partial ieri seara, partial acum 2 ore. ca sa vezi & sa te oripilezi :) dar, lasand gluma la o parte, taie-ma omoara-ma, pentru mine asta nu e poem de dragoste. e moartea pasiunii.

de ex, nu poti sa scrii:

"între ultima zi în care
am mers la cumpărături
am dansat
am vorbit la telefon
am adormit ușor"

sau, la fel

"și prima zbatere a zorilor
în care te-am privit
te-am așezat
studiat
reașezat"

pentru ca repetitiile acelor actiuni nu acumuleaza tensiune (cum, in general, repetitia, ca procedeu stilistic, face.) de ce? pentru ca acestea sunt actiuni din aceeasi categorie. absolut plate si egale intre ele. chiar daca spui ca ati dansat si ati vorbit la telefon, e acelasi lucru. daca vrei un exemplu de repetitie buna, in sensul in care ar fi putut fi textul tau, uite aici:

"Încă mi se mai întîmplă să cred
că în curînd mi se vor trezi superputerile:
zborul, inivizibilitatea, întoarcerea-n timp,
superelasticitatea, trecerea prin ziduri,
dragostea ta - " din Cantec eXcesiv I, de Dan Sociu - http://www.poezie.ro/index.php/poetry/183807/Cîntec_excesiv_I

si, inainte sa sari la gat, iti zic ca volumul cu acelasi nume Cantece eXcesive a primit premiul national USR pentru poezie 2005

deci aici e altceva, fiecare element al repetitiei aduce ceva nou si creste tensiunea

imi plac de mor textele feminine, sensibile. dar sa simt tensiunea, forta. si crede-ma ca poate exista si din cateva cuvinte, si fara limbaj tare etc. oricum ar fi, aici nu e. sorry

si vezi ca ai si un offtopic, asa, pt suflet

 =  re laurentiu ion
Mihaela Roxana Boboc
[04.Jan.10 16:10]
Desigur, ce mod convenabil de a comenta. Întâi două fraze despre text apoi o înșiruire de comentarii strict personale.
Nu era mai simplu să spui doar opinia ta legată de text și să nu depășești granița obiectivității?
Dacă chiar asta ți-ar fi fost intenția.

Să-ți spun un lucru: sunt oameni pentru care dragostea chiar înseamnă suma acelor tâmpenii despre care vorbești, sunt oameni care chiar simt și iubesc frumos, ceea ce pentru tine e siropos pentru alții e normalitate.

Dar chiar nu mă aștepți să înțelegi asta.
Ți-am citit ultimele commenturi în pagina ta. Nu știu cine are acea atitudine de spre care vorbești...

Citește și commenturile din pagina mea și vezi diferența. Eu nu atac pe nimeni și nici nu creez offtopicuri.

 =  .
laurentiu ion
[04.Jan.10 16:13]
ok, gata - ma irita astfel de raspunsuri de-a dreptul jenante

 =  re me_high
Mihaela Roxana Boboc
[04.Jan.10 16:39]
La primul comment se potrivește bine proverbul ”Lauda de sine nu miroase a bine”.

În ceea ce privește versurile la care faci referire:

între ultima zi în care
am mers la cumpărături
am dansat
am vorbit la telefon
am adormit ușor

ideea nu era de sporire a tensiunii, dimpotrivă de accentuare a unui stări rutinale. Așa am văzut eu textul.

Versurile pe care le citezi sunt fără îndoială reușite și nu contest acest lucru.

Dar poate dacă ai privi textul ca un întreg ai putea să te detașezi de aerul ăsta miștocar despre care crezi poate că-ți ”șade bine”. Ei bine, nu. Sporește doar sentimentul de silă. Atât.





Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)