Comentariile membrilor:

 =  Încă viu
Călin Sămărghițan
[17.Nov.09 09:16]
Văd că seria merge mai departe. Și cred că mi-ar prinde bine să reiau citirea lui Eminescu. Deci iată și un îndemn, nu doar ”întrebări și răspunsuri”... de epocă. Asta dacă nu ne sperie, în viteza-i, motocicleta cu pricina.

Cineva pe-aici tocmai îl făcuse pe Eminescu redactor al unei reviste. Deci e încă viu.

 =  Cornel, fără supărare
Gârda Petru Ioan
[17.Nov.09 10:06]
Numele "Eminescu" mă mai emoționează și cred că mă va emoționa întotdeauna. Apelativele "Poetul Nepereche" și "Poetul Național", îmi provoacă un oarecare disconfort. Nu sunt dintre cei care îi contestă geniul. Pur și simplu mi se pare că sunt prea des folosite. Poate că găsim și altceva, dacă ținem să căutăm, dar "Eminescu" sună destul de sfânt și de sublim.
În rest, felicitări pentru aplecarea continuă peste opera unui creator și suflet cum nu mai sunt...
Cu deosebită stimă

 =  Călin Sămărghițan și Nelu Gârda
Rodean Stefan-Cornel
[17.Nov.09 12:20]
Călin,
Trecerea ta mă onorează, ca de obicei, mă bucur că unul din scopurile acestei compilații a fost atins și ai hotărăt să reiei lecturile din Eminescu. În ceea ce privește partea a doua a comentariului tău, aceea cu Eminescu redactor, sincer să fiu, nu prea am înțeles la ce te referi, dar dacă nu are prea mare importanță, te rog nu te mai obosi.
Nelu,
Nu mă supără observația ta, din contră, mă bucur atunci când primesc sugestii și critici constructive, dar îmi pare rău că ți-am produs un disconfort prin folosirea apelativelor "Poetul Nepereche" și "Poetul Național". Mă gândesc să reformulez acea notă explicativă pentru următoarele episoade și să elimin apelativele respective. În același timp, mi-a venit ideea ca, de acum înainte, așa cum foarte mulți poeți își permit să scrie toate numele de persoane și de localități fără majuscule, eu, invers, de câte ori voi aminti de Eminescu, să scriu totul despre El cu majuscule (Poetul, Lui, Sa, El ș.a.m.d.).
Cu prietenie,
Cornel

 =  Eu cred că are
Călin Sămărghițan
[17.Nov.09 15:06]
Era vorba de faptul că dl Miron Manega este "ispravnicul de concept" al unei inedite publicații on-line, "Certitudinea", al cărei "editor coordonator" este Mihai Eminescu, alături de Caragiale, Carmen Sylva, Nae Ionescu și alții.
Detaliile sunt aici: http://www.poezie.ro/index.php/press/13913324/Eminescu,_editor_coordonator_al_unei_publica%C5%A3ii_online

 =  Interesant, inedit, sperăm că și benefic
Rodean Stefan-Cornel
[18.Nov.09 09:16]
Călin,
Mulțumesc pentru informație, nu știam despre ce este vorba, deoarece în perioada postării acelui text probabil nu prea am intrat pe "Agonia". Am accesat acum și pagina cu revista respectivă. Nu o să comentez aici despre proiectul respectiv, deoarece nu ar fi corect față de inițiatorii acestuia, dar faptul că cineva s-a gândit la așa ceva este cel puțin foarte interesant și, cred că și inedit (sper că și benefic pentru societatea românească de astăzi, pentru cultura națională de acum și din anii următori).
Cornel





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !