Comentariile membrilor:

 =  &&&
Antrei Kranich
[05.Sep.09 20:57]
am o inclinatie imposibil de oprit spre textele mitizante, dar paseiste. cand eram eu mai mititel scrisesem o prostioara in care ii descriam pe conchistadori din viziunea aztecilor, anume drept zei cu patru picioare (caii), care aruncau foc (pustile) etc.
asadar normal ca m-a atras textul. doar acel "ragaz de odihna" e nitel pleonastic, desi nu musai.

A

 =  dlui emil iliescu
Nache Mamier Angela
[05.Sep.09 23:25]
interesanta lectura acestui text care tradeaza un interes pentru vechile civilizatii
ar parea un fel de "Insula a Pastelui"
un asemenea gen literar are un public destul de larg caci respecta genul narativ,are actiune,evenimente neverosimile si palpitante,rasturnari de situatii,suspens si multe detalii interesante a unei lumi inventate dar care are la baza o documentatie solida
profit sa va multumesc pentru analiza literara pe poemul meu "preaînsufletite meandre"
mi-ati facut o deosebita placere
cu prietenie

 =  Andrei, întotdeauna...
Emil Iliescu
[06.Sep.09 00:06]
Andrei, întotdeauna astfel de întoarceri în trecut ne aduc aminte de vremuri fericite, libere, în care puteam cutreiera, visând, spre alte pământuri. Ai dreptate, am corectat pleonasmul.
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Angela, lumea...
Emil Iliescu
[06.Sep.09 00:09]
Angela, lumea civilizațiilor trecute poate oricând reînvia, și aceasta, pe care am plăsmuit-o eu, va avea acțiune și evenimente neverosimile. Fiindcă, atunci când ai zeii de partea ta, poți întreprinde orice în viață. Și orice este posibil!
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  insula Voh
Maria-Gabriela Dobrescu
[06.Sep.09 00:28]
Domnule Emil, am citit cu plăcere proza aceasta pentru că mereu am fost atrasă de lumea civilizațiilor trecute. Chiar dacă lumea descrisă aici este una plăsmuită de dumneavoastră, ați reușit să mă atrageți din nou cu felul în care știți să vă introduceți cititorul în lumi create cu multă pricepere.

Cu prietenie, maria

 =  ...
Silvia Bitere
[06.Sep.09 09:01]
Emil, se conturează o poveste frumoasă. Chiar dacă va fi o istorisire plăsmuită, eu ador astfel de scrieri care merg pe imaginație.
Mi-a plăcut. Aștept continuarea.
Cu prietenie,
Silvia

 =  Maria, va fi un text...
Emil Iliescu
[06.Sep.09 12:09]
Maria, va fi un text în care imaginația va lucra alături de detaliul istoric. Niciodată nu mi-a plăcut să creez o lume fără suport rațional, pe care să nu o poți situa într-un timp și spațiu sigure. Deci, și lumea de pe Voh va fi una în care, în afara numelor proprii pe care le-am plăsmuit în așa fel încât să corespundă asprimii acelui popor nordic, poți întâlni evenimente istorice legate de simbolul ecumenic al inelului pescarului.
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Silvia, povestea mea...
Emil Iliescu
[06.Sep.09 12:11]
Silvia, povestirea mea se bazează pe inegala, dar permanenta luptă dintre lumină și întuneric, în ipostazele ei existențiale atât de diferite. Mulțumesc pentru consecvența cu care mă citești!
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Domnule Iliescu,
Doru Emanuel Iconar
[06.Sep.09 13:37]
Un text foarte dens în detalii, evenimente, invită la lectură de la primele cuvinte.
Dar, am dreptate când mă gândesc că nu este povestea așteptată? De mine?

Doruleț

 =  in trecere..
Lesenciuc Teodor
[06.Sep.09 14:16]
Domnule Emil,

am citit cu atentie si interes textul dumneavoastra. E bun - dar nu aveti nevoie de mine pentru a va confirma asta. Gasesc actiune interesanta si cu real potential, suna ca o proza serioasa pentru care oamenii s-ar grabi sa goleasca librariile.

L.T.

 =  Re - Doru Iconar - Lesenciuc Teodor
Emil Iliescu
[06.Sep.09 16:27]
Doruleț, proza așteptată de tine va fi "Ulița lupilor", dar nu știu când va germina...
Teodor, mulțumesc de aprecieri. Să nu ne grăbim și să așteptăm să vedem dacă este un text ce merită atenție sau nu. Eu mă voi strădui să fie... Restul depinde de cititor!
Cu prietenie pentru amândoi! Emil Iliescu

 =  un inceput...
Jack Spiner
[07.Sep.09 09:27]
... tocmai bun, care mentine interesul. nu are rost sa continui cu alte cuvinte si aprecieri pe care le-am mai adresat in trecut textelor dumitale, fiindca nu vreau sa ma repet - dar sunt valabile si aici.

si, aproape, ca de obicei, am si o mica obiectie, si anume:

-"sucurile gastrice" - tinand cont de faptul ca actiunea se petrece intr-un timp indepartat, oamenii nu auzisera inca de acest termen - si apoi, erau razboinici, niste barbari - parca nu se potriveste expresia aia acolo...

cam atat.


 =  Jack, mulțumesc...
Emil Iliescu
[07.Sep.09 17:57]
Jack, mulțumesc pentru trecere și semn! Este adevărat, lucrurile se petrec tare demult, dar nu uita ca personajele mele sunt oameni ai apelor, ce știau aproape totul despre fauna cu care se hrăneau. Mai mult, Brag era Marele Preot. Mintea luminată într-o comunitate, fie ea și îndepărtată. Exista înca de pe atunci o cunoaștere perfectă a anatomei animalelor și vei vedea în episodul următor cum se făcea actul ritual al citirii semnelor vremii în măruntaie de animal, acel străvechi extispicio.
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  de acord cu tine...
Jack Spiner
[08.Sep.09 09:32]
... Emil, dar sunt convins ca nu le spuneau "sucuri gastrice" - cand se intampla actiunea? undeva intre anii 800 si 1050 (asa se intelege)? poate sa fie el si Preotul Preotilor ca nu i se potriveste expresia aia deloc. asa o vad eu. poate, daca expresia nu era folosita in dialog, era altceva.

sunt prea insistent - dar e cu intentie buna.

nu mai spun nimic, ca sa nu fiu inteles gresit. ma voi rezuma la rolul de cititor mai departe.

Toate cele bune!

 =  Jack, dacă nu spui...
Emil Iliescu
[08.Sep.09 11:33]
Jack, dacă nu spui nimic, înseamnă că textul nu ți-a lăsat nicio impresie: negativă sau pozitivă. Orice idee este bine primită și binevenită! Te aștept, nu numai ca cititor! Am renunțat la "sucuri"!
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  să vedem
Călin Sămărghițan
[08.Sep.09 12:15]
Text scris cu aceeași măiestrie a descrierii și a creării de atmosferă. O imaginație de invidiat naște și naște situații și personaje verosimile, gata să asalteze cititorul.

O nouă povestire ce se anunță interesantă. Rămâne să așteptăm dezlegarea.

Cu ”amintiri” mai vechi decât Ghilgameș, poate ne vom confrunta cu ”noul început” din ”Popol Vuh”?

 =  D-le Călin, am pornit...
Emil Iliescu
[08.Sep.09 12:33]
D-le Călin, am pornit de la dorința de a dezvolta un mit social: influența unei religii noi, a unei civilizații dezvoltate asupra unui popor păgân. Sunt lucruri pe care le-am căutat mereu, fiindcă m-a interesat cum s-a ajuns la simbolul papal al inelului pescarului (ținând cont că de la moartea pe cruce a Apostolului Petru și până la primul papă, Leo I, au trecut patru sute de ani!). Nu știu cu ce sorți de izbândă voi reuși să duc la capăt lucrarea, dar voi încerca să nu sparg barierele istorice, să nu ies din arhetipul pe care mi l-am propus. Este o lume pe care mi-am imaginat-o într-o noapte de nesomn, când onomastica, fizionomiile, locația, obiceiurile primitive, sălbatice, mi-au creionat o posibilă proză. Mulțumesc pentru semn!
Cu prietenie, Emil Iliescu




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !