Comentariile membrilor:

 =  .
Lesenciuc Teodor
[10.Aug.09 22:26]
Seara buna,

pare un fil interesant, recenzia cel putin, e.

numai de bine,
L.T.

 =  tremur la falanga
Lesenciuc Teodor
[10.Aug.09 22:39]
se pare ca mi-a tremurat degetul pe enter...

scuzati eventualele inconveniente..
:)

 =  "visare reala"
Maria-Gabriela Dobrescu
[11.Aug.09 02:22]
imi propusesem cu mult timp in urma sa vad filmele acestui regizor. citind articolul acesta mi/am reamintit de el. ai reusit sa ma convingi ca intr/adevar filmele lui merita vazute.

maria

 =  pentru descoperitori de lumi
Călin Sămărghițan
[11.Aug.09 08:10]
Bună să fie, Teodor, și dimineața (a se citi ”diminiața”, nu?). Mulțumesc pentru întâmpinare, este într-adevăr un film interesant, asta nu înseamnă că modesta mea cronică (nu e neapărat o recenzie, cu atât mai puțin o critică) vrea să te trimită musai la el, dar dacă semnalarea mea ți-a plăcut, s-ar putea să descoperi ceva aparte. După ce l-am văzut prima oară și mă gândeam la el, aveam impresia unei puternice dominante cromatice în film: un portocaliu închis. După ce l-am revăzut, n-a mai fost așa. Nu știu de ce.

Maria, da, l-am mai amintit pe Wong și filmele lui în câteva comentarii. Cum îi spuneam și lui Teodor, nu vreau să conving pe nimeni, ci sunt pasiuni de amator. Tot un amator american asemăna filmul cu unul francez, datorită lentoarei cu care se desfășoară anumite scene. Sunt curios un francez ce-ar zice. Cert este că școala de film asiatică iese din tiparele cu care suntem noi obișnuiți. Cu această ocazie mai fac o precizare: nu oricui îi va plăcea un astfel de film și mulți îl vor abandona pe parcurs. Un prieten care m-a introdus în sfera filmului asiatic mi-a și spus aceasta de la început. Dar odată pătruns acolo găsești o nouă lume. Pentru descoperitorii de lumi cred că va fi interesant.

 =  gând
ioan ravel
[11.Aug.09 08:34]
bună ideea cu această rubrică pe agonia; cum la fel de bună mi se pare ideea
lui călin de a aduce în prim-plan regizori de calibru: lungin, wong kar wai;
universul artei cinematografice este vast și orice referire la un film valoros
e binevenită chiar dacă doar atrage atenția asupra lui; și fiindcă suntem la
capitolul regizori asiatici, recomand cu căldură filmele lui kim ki-duk;

numai bine!

 =  Kim Ki-Duk
Călin Sămărghițan
[11.Aug.09 09:08]
O, da!!! Kim Ki Duk e regizorul corean al unui alt film de care am mai amintit, de fapt Dana Ștefan mi-a spus despre el: ”Primăvară, vară, toamnă, iarnă... și din nou primăvară”, un film absolut excepțional. Când am scris despre ”Ostrov” (ambele sunt filme de același calibru) mi-am zis să încep întâi cu călugări ortodocși și abia apoi să trec la budiști. Dacă faci o cronică înaintea mea, pe lângă faptul că am să o devorez, am să poposesc îndelung cu păreri. Am avut chiar dispute asupra unor interpretări, dar fără un specialist în budism nu o să discernem prea bine.

 =  ...
dorin covrig
[16.Aug.09 15:16]
salutare...subscriu si eu - o idee foarte buna rubrica. cat despre "2046", este ultimul film al unei trilogii - alaturi de "Days of being wild" si "In the mood for love". partea frumoasa e ca poti sa le vezi in ce ordine doresti.
eu am devorat filmele lui Kim Ki-Duk - as recomanda in special "Spring, Summer, Fall, Winter...and Spring"( cum spunea Calin, un film exceptional - o discutie despre el ar fi extrem de interesanta), "Bin-jip" si "Hwal".
incercati si un film japonez - "Postman Blues" al lui Hiroyuki Tanaka (Sabu).

 =  subscriu la subscriere
Călin Sămărghițan
[17.Aug.09 01:34]
Dorin, mulțumesc pentru intervenție. Chiar Wong Kar-Wai spune că "2046" s-a născut într-o pauză a filmărilor la "In the Mood For Love", pleacă tot de la acea idee cu scorbura, dar fără a fi o continuare, însă cred că da, ar putea fi considerate o trilogie.

Tocmai am văzut ultimul film al lui Kim Ki Duk, "Dream" ("Bi-Mong") din 2008, dar nu mă simt încă în stare pentru o cronică, poate pentru că e un film care e dincolo de logică, dar dacă voi avea starea necesară, probabil voi scrie ceva. Dacă o face altcineva înainte, voi fi curios să cunosc și alte păreri.

Am să caut "Postman Blues", mulțumesc. Ne mai citim.

 =  Încă ceva
Călin Sămărghițan
[17.Aug.09 08:40]
Dorin, în ”Bi-Mong” există câteva analogii cu ”Bin-Jip” de care spuneai înainte (de exemplu statuia aceea albă din grădină și încă o pictură aparte din aceeași casă). E un procedeu de ”legare” pe care îl întâlnim și în trilogia ”Trois couleurs” a lui Kieslowski. Deci e foarte posibil ca și Kim să le considere la fel.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !